Milinković: "Za nas derbi NIJE biti ili ne biti"

Autor: Beta Beta
petak 24.04.2015.
12:45
Izvor: Beta

Pobeda u derbiju? Još jedan korak ka cilju.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je danas da bi pobeda njegovog tima u predstojećem "večitom" derbiju protiv Crvene zvezde bila samo jedan korak ka konačnom cilju, pošto je do kraja prvenstva u opticaju još 21 bod.

"Dobro smo raspoloženi i jedva čekamo da počne meč. Svesni smo značaja utakmice, dižemo samopouzdanje iz dana u dan, očekujem od momaka da izgaraju na terenu svih 90 minuta i da odigraju utakmicu koja će nam doneti mnogo zadovoljstva. Ima još sedam kola do kraja, kod nas nije Hamletovski biti ili ne biti", rekao je Milinković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Partizana sutra od 18 časova igraju na gostujućem terenu protiv Crvene zvezde, 148. "večiti" derbi u sklopu 24. kola Super lige Srbije. Crno-beli imaju pet bodova prednosti nad velikom rivalom.

"Još 21 bod je u opticaju i jednakom voljom, snagom i žestinom treba da odigramo do kraja da bismo uzeli naslov prvaka", dodao je Milinković.

Milinković je naveo da nema kadrovskih problema i da će Vladimir Volkov biti spreman za utakmicu.

On je istakao da je Partizan svestan kvaliteta Crvene zvezde, individualnog i timskog, da poštuje protivnika, ali da će pokušati da nametne svoj stil igre.

"Znamo šta je naša obaveza, znamo kako treba da igramo i kako treba da se ponašamo", dodao je trener Partizana.

Upitan da li je lakše dobiti derbi ili utakmice koje dolaze posle toga, Milinković je rekao da je "prvenstvo maraton koji treba istrčati".

"Naravno da bi mnogo značila pobeda u derbiju, bili bismo korak bliže konačnom cilju, ali poštujemo sve protivnike do kraja. Ništa manje nisu važni Jagodina i Vojvodina, jer se crta uvek podvlači na kraju",
rekao je on.

Prethodnih dana iz Zvezde je najavljivano da će utakmicu početi ofanzivno.

"Besmisleno je pretiti Partizanu, od toga nema ništa. Mi imamo mnogo igrača koji su već igrali derbi i umeju da podnesu pritisak. Otvaranje utakmice je važno, mi imamo nekoliko varijanti i verujem da će naši igrači odgovoriti šta god da Zvezda spremi. Ne verujem da je 20 minuta presinga dovoljno da neko pobedi Partizan, meč traje 90 minuta", rekao je Milinković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 24.04.2015
14:17

Napred Partizan!

avatar
Jug Grobarima Revolt
Friday, 24.04.2015
14:06

Dajem ti sve, dajem ti sve, sve svoje lude godine, u ime nade, za bolje dane, pobedom srusi zidove!

avatar
Jug Grobarima Revolt
Friday, 24.04.2015
14:02

Zivko Zivkovic, Bandalovski, Balazic, Branko Ilic, Volkov (Nemanja Petrovic), Brasanac, Drincic, A. Zivkovic, Babovic, S. Ilic (Ninkovic/Grbic), Saponjic :-D