Milinković otvorio dušu: "Sve se srušilo u trenu..."

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 10. januar 2016.

 • 13:33

 • Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Tri meseca nakon što je sporazumnim raskidom ugovora završio saradnju sa Partizanom Zoran Milinković je otvorio dušu i otkrio šta se sve u Humskoj dešavalo tokom jeseni.

Milinković otvorio dušu:
Foto: partizan.rs/MiroslavTodorović
Petnaestog januara navršiće se tri meseca od momenta kada je ozvaničen sporazumni raskid ugovora između fudbalskog kluba Partizan i bivšeg trenera crno-belih Zorana Milinkovića.

Čovek koji je za kratko vreme uradio dosta velike stvari u Partizanu nije se eksponirao u javnosti nakon napuštanja kluba pa su mnoge stvari ostale nerečene sve do danas.

Prvi put posle odlaska iz Partizana Zoran Milinković je u razgovoru za "Sportski Žurnal" oktrio stvari o kojima tokom jeseni nije govorio.

"Prezentovao sam upravi dvogodišnji plan, planirao okosnicu tima sa decom iz naše škole. Tako sam i počeo sezonu, sa sedamnaestoricom supertalentovanih dečaka. A prelazni rok je odrađen s vrlo, vrlo ograničenim finansijama" počeo je priču Milinković.

Aktuelni šampion Srbije dobro je otvorio sezonu ali je tokom jesenjeg dela prvenstva doživeo krizu rezultata i forme što Milinković pripisuje kadrovskoj limitiranosti ekipe.

"Kadrovska limitiranost učinila je svoje, s ove vremenske distance gledano, možda se pogrešilo što tada rukovodstvo nije smoglo snage i hrabrosti da stane pred Partizanovu javnost i jasno objasni situaciju u klubu. Ćutali smo... I krenuli u avanturu" kaže Milinković.

Crno-beli su u Ligi Evrope ostvarili sjajne rezultate ali je neuspeh u kvalifikacijama za Ligu šampiona bio okidač za sve probleme koji kasnije počeli da se nižu.

"Isto veče, posle egal utaskmice sa BATE Borisovim. Bez obzira na direktan plasman u Ligu Evrope, eliminaciju od iskusnije i daleko plaćenije ekipe dočekani smo na – nož! Što od jednog dela upravnog odbora, što od javnosti. Kao da se jedva čekao neuspeh" objašnjava Milinković.

Partizan je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisao Steauu, dok je u plej-of fazi eliminisan od strane BATE Borisova iako je beloruski šampiona prošao dalje zbog gola datog u gostima.

"Kako već tada biva, izgovorene reči u naletu emocija i razočarenja, oštri negativni komentari javnog mnjenja uvek se spuste u svlačionicu poremete harmoniju, poljuljaju samopouzdanje. I, tad niko ne pita za kvalitet tima, klupski budžet… nego samo odapinje strele! Bilo pa prošlo" konstatuje bivši strateg Partizana.

Ono što Zorana Milinkovića najviše boli u čitavoj priči jeste odluka dela klupskog rukovodstva da zbog loših rezultata u domaćem šampionatu treba da napusti klupu Partizana.

"Sve je u trenu stalo, raspršilo se kao mehur od sapunice. A, mislio sam napraviću nešto fenomenalno i, ako bude trebalo, na uštrb prvenstva. Odjednom, najvažnija referanca vrednosti nisu više bili rezultati u Evropi, već u domaćem šampionatu. Ludački, potpuno!" ne krije razočaranje Milinković.

Nakon što je Zoran Milinković smenjen Partizan je u Ligi Evrope upisao poraze od Atletika i Augsburga a pobeđen je AZ Alkmar pa crno-beli nisu obezbedili proleće u Evropi.

Prilikom rastanka bivši strateg crno-belih oprostio je Partizanu 300.000 evra koje je klub slovom ugovora bio dužan da mu isplati.

"Uzeo sam zarađeno do tog trenutka. Nisam razmišljao o drugačijem epilogu sporazumnog raskida ugovora, pogotovo ne da otvorim front i sudim se sa voljenim klubom. Žalim jedino što je procurelo u javnost, jer se ne manipuliše sa ljubavlju prema klubu" zaključuje Milinković.

Bivši trener Partizana ni tri meseca posle odlaska iz Humske nije pronašao novi angažman uprkos ponudama koje je dobijao. Zoran Milinković je rešen da karijeru nastavi u inostranstvu a epizoda u Partizanu ostaje kao bolna pruga na duši uprkos mnogim dobrim stvarima koje je uradio za crno-bele.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari