Milinković otvorio dušu: "Sve se srušilo u trenu..."

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 10.01.2016.
13:33
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Tri meseca nakon što je sporazumnim raskidom ugovora završio saradnju sa Partizanom Zoran Milinković je otvorio dušu i otkrio šta se sve u Humskoj dešavalo tokom jeseni.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Petnaestog januara navršiće se tri meseca od momenta kada je ozvaničen sporazumni raskid ugovora između fudbalskog kluba Partizan i bivšeg trenera crno-belih Zorana Milinkovića.

Čovek koji je za kratko vreme uradio dosta velike stvari u Partizanu nije se eksponirao u javnosti nakon napuštanja kluba pa su mnoge stvari ostale nerečene sve do danas.

Prvi put posle odlaska iz Partizana Zoran Milinković je u razgovoru za "Sportski Žurnal" oktrio stvari o kojima tokom jeseni nije govorio.

"Prezentovao sam upravi dvogodišnji plan, planirao okosnicu tima sa decom iz naše škole. Tako sam i počeo sezonu, sa sedamnaestoricom supertalentovanih dečaka. A prelazni rok je odrađen s vrlo, vrlo ograničenim finansijama" počeo je priču Milinković.

Aktuelni šampion Srbije dobro je otvorio sezonu ali je tokom jesenjeg dela prvenstva doživeo krizu rezultata i forme što Milinković pripisuje kadrovskoj limitiranosti ekipe.

"Kadrovska limitiranost učinila je svoje, s ove vremenske distance gledano, možda se pogrešilo što tada rukovodstvo nije smoglo snage i hrabrosti da stane pred Partizanovu javnost i jasno objasni situaciju u klubu. Ćutali smo... I krenuli u avanturu" kaže Milinković.

Crno-beli su u Ligi Evrope ostvarili sjajne rezultate ali je neuspeh u kvalifikacijama za Ligu šampiona bio okidač za sve probleme koji kasnije počeli da se nižu.

"Isto veče, posle egal utaskmice sa BATE Borisovim. Bez obzira na direktan plasman u Ligu Evrope, eliminaciju od iskusnije i daleko plaćenije ekipe dočekani smo na – nož! Što od jednog dela upravnog odbora, što od javnosti. Kao da se jedva čekao neuspeh" objašnjava Milinković.

Partizan je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisao Steauu, dok je u plej-of fazi eliminisan od strane BATE Borisova iako je beloruski šampiona prošao dalje zbog gola datog u gostima.

"Kako već tada biva, izgovorene reči u naletu emocija i razočarenja, oštri negativni komentari javnog mnjenja uvek se spuste u svlačionicu poremete harmoniju, poljuljaju samopouzdanje. I, tad niko ne pita za kvalitet tima, klupski budžet… nego samo odapinje strele! Bilo pa prošlo" konstatuje bivši strateg Partizana.

Ono što Zorana Milinkovića najviše boli u čitavoj priči jeste odluka dela klupskog rukovodstva da zbog loših rezultata u domaćem šampionatu treba da napusti klupu Partizana.

"Sve je u trenu stalo, raspršilo se kao mehur od sapunice. A, mislio sam napraviću nešto fenomenalno i, ako bude trebalo, na uštrb prvenstva. Odjednom, najvažnija referanca vrednosti nisu više bili rezultati u Evropi, već u domaćem šampionatu. Ludački, potpuno!" ne krije razočaranje Milinković.

Nakon što je Zoran Milinković smenjen Partizan je u Ligi Evrope upisao poraze od Atletika i Augsburga a pobeđen je AZ Alkmar pa crno-beli nisu obezbedili proleće u Evropi.

Prilikom rastanka bivši strateg crno-belih oprostio je Partizanu 300.000 evra koje je klub slovom ugovora bio dužan da mu isplati.

"Uzeo sam zarađeno do tog trenutka. Nisam razmišljao o drugačijem epilogu sporazumnog raskida ugovora, pogotovo ne da otvorim front i sudim se sa voljenim klubom. Žalim jedino što je procurelo u javnost, jer se ne manipuliše sa ljubavlju prema klubu" zaključuje Milinković.

Bivši trener Partizana ni tri meseca posle odlaska iz Humske nije pronašao novi angažman uprkos ponudama koje je dobijao. Zoran Milinković je rešen da karijeru nastavi u inostranstvu a epizoda u Partizanu ostaje kao bolna pruga na duši uprkos mnogim dobrim stvarima koje je uradio za crno-bele.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko Hn
Monday, 11.01.2016
01:41

Mozda ste imali priliku ,mozda niste da procitate kako stvari funkcionisu u Chelsea,tamo ste mogli da procitate da se Murinjo skoro i ne pita o krojenju igrackog kadra i transfer politici,Brendan Rodzers uci Abramovicevog sina da sutira loptu ,zasto mislite da je odje ista drugacije,covjeku ruke i usta zavezani,kako tamo tako i odje

avatar
PLAYBOY
Sunday, 10.01.2016
15:46

Covece ti nisi umeo da postavis formaciju kako treba a o taktici da ne pricam....ti si jedan sasvim prosecan trener...videcemo kakav ces biti u tom inostranom klubu..

avatar
acab
Sunday, 10.01.2016
15:01

To si prijatelju trebao da kažeš ranije,a ne sad...zasto nisi kao trener insistirao na dovođenju pojačanja,nego ste hteli da bez uloženog evra osvojite LS,pa ne ide to tako...nego kad su te najurili onda ajde da kažem kako te uprava minirala....naravno o njima mislim sve najgore,ali nisi trebao ni počinjati sezonu dok ti ne obezbede uslove

avatar
REVOLT SPT
Sunday, 10.01.2016
14:50

Nijedan od ljudi koji je bio u klubu, bilo da je sportski sektor ili clan uprave u pitanju, nema reci hvale za ove, a oni ostaju bar do juna, a, da se ne lazemo, mogu i mnogo duze, nista im niko ne moze, realno. Prekasno ti ovo pricas, i to sto si oprostio si samo poklonio Gmazuri.