Milinković: "Derbi odlučuju nijanse!"

Autor: Beta Beta
petak 11.09.2015.
12:21
Izvor: Beta

Trener Partizana ističe dobro poznatu stvar, u derbiju nema favorita.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Trener Partizana Zoran Milinković rekao je danas da je uigranost prednost njegovih fudbalera pred "večiti" derbi sa Crvenom zvezdom, kao i jake utakmice u evropskim kvalifikacijama ove sezone.

"Derbi odlučuju nijanse, velika je inspiracija na toj utakmici. Verujem u svoj tim, iza sebe imamo mnogo jakih utakmica, pogotovo kada je Evropa u pitanju i to možda može da nam pomogne, a i ne mora", rekao je Milinković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Partizan će sutra od 18.00 gostovati Crvenoj zvezdi u devetom kolu srpskog prvenstva.

Milinković će moći da računa na sve igrače, pa i na Valerija Božinova, za koga je rekao da je najvažnije da je zdrav i u trenažnom procesu.

"Dobro da su svi igrači u konkurenciji za tim. Za sada je sve u redu i možemo da računamo na sve raspoložive snage",
rekao je Milinković.

Crno-beli su peti na tabeli sa 15 bodova, pet manje od vodećeg "večitog" rivala, ali i utakmicom manje.

"Utakmicu manje bi trebalo imati u vidu, govorićemo o jasnoj bodovnoj prednosti tek kad je odigramo. Apsolutno verujem da ćemo se sutra približiti Zvezdi na tabeli", naveo je trener Partizana.

Milinković je kazao da bi voleo da se posle derbija priča samo o fudbalu, kvalitetu igre i lucidnim potezima.

"Jesmo rivali i uvek ćemo to biti, ali bih prosto voleo da sve prođe u fer i sportskom duhu, da svako radi svoj posao. Rivali jesmo, ali nismo za bilo kakvu ostrašćenost i pogrešnu tenziju ili ne daj Bože mržnju. Nadam se dobroj igri oba tima, rezultatskoj neizvesnosti i svemu onom o čemu će fudbalska Srbija moći da priča danima posle utakmice", naveo je on.

Milinković je kazao da je sastav Zvezde mnogo drugačiji u odnosu na prošlu sezonu i da je vreme "najbolji sud".

"Zvezda je napravila mnogo stvari u ovom prelaznom roku. Naravno, time je pokazala ambiciju za ovo prvenstvo. Oformila je veoma kvalitetan tim, sa trenerom koji je ostvaren, sa internacionalnom karijerom, čiji rad veoma cenim", kazao je Milinković.

On je rekao da nije pripremao igrače na igru sa eventualnih 10 igrača, ako neko od njih bude isključen.

"Miloradu Mažiću je to 11. derbi, najbolji je naš sudija i verujem da će celokupna fudbalska javnost biti mirna jer je on neko ko zna svoj posao"
, rekao je Milinković.

Trener crno-belih je govorio i o prelaznom roku, rekavši da je urađeno najbolje što je moglo i da će vreme pokazati kako je on odrađen.

"Ne mogu da kažem da nisam zadovoljan prelaznim rokom. Bilo je određenih želja koje nismo uspeli da realizujemo, prosto, momenat je takav. To je naša realnost, moramo da se pre svega okrenemo radu i da imamo poverenje u naše momke", kazao je Milinković.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke