Milijaš: "Ne treba omalovažavati protivnika"

Autor: Beta Beta
sreda 05.07.2017.
15:26
Izvor: Beta

Fudbaler Crvene zvezde Nenad Milijaš rekao je danas da njegova ekipa ide na pobedu protiv Florijane i u revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali da neće omalovažavati protivnika.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su danas na Maltu, gde će sutra od 20.30 igrati protiv Florijane, revanš utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. U prvoj utakmici, prošlog četvrtka, beogradski klub pobedio je sa 3:0.

"Želimo da odigramo dobru utakmicu, da ostvarimo dobar rezultat i da pobedimo. Mislim da smo kvalitetniji, ali iako imamo 3:0 iz prve utakmice, ne treba da se zavaravamo. Imamo dobar rezultat, ali ne treba omalovažavati protivnika, treba da pružimo maksimum i da odigramo što bolje", rekao je Milijaš novinarima na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", uoči puta na Maltu.

Zvezda će, ako prođe u drugo kolo, igrati protiv pobednika duela kazahstanskog Irtiša i bugarske ekipe Dunav Ruse, a Milijaš je rekao da još ne razmišlja o drugom kolu.

"Završeno je jedno poluvreme, igramo u gostima, ne daj bože ako primimo rani gol, biće problema. Bolje da mi damo rano gol, pa onda da razmišljamo o drugom kolu. Ova utakmica je najvažnija i samo o njoj razmišljamo. Ne znam kakvog su kvaliteta te ekipe, nismo pričali o njima, znam samo da su Kazahstanci pobedili sa 1:0 u prvom meču. Možda bih više voleo Bugarsku jer je bliže", naveo je on.

Govoreći o Florijani, Milijaš je rekao da je ta ekipa opasna posle prekida.

"Treba što manje da im dozvolimo da se primaknu našem golu. Gledali smo ih, ali spremni smo, znamo njihove mane i vrline, ali kvalitetniji smo i to treba da pokažemo još jednom. Jaki su iz prekida, ali mi smo im dali golove iz prekida, taj kvalitet treba da nadogradimo, da igramo što bolje i rešavamo utakmice. Sigruno da će u našem prvenstvu biti ekipa koje će se braniti, a iz prekida se može lakše doći do prednosti", dodao je on.

Mlijaš je rekao da ekipi neće smetati vrućina na Malti, pošto se privikla na visoke temperature i dodao je da je spreman, da se dobro oseća, a da je pitanje za trenera da li će igrati.

Protiv Florijane neće igrati Mičel Donald, koji pregovara sa jednim klubom o transferu. Upitan da li će to uticati na ekipu, Milijaš je rekao da to može da utiče, ali da ima igrača koji mogu da ga zamene.

"To su normlane stvari u prelaznom roku, to se dešava u svim ozbiljnijim klubovima. Klub živi od prodaje igrača, od promena i dovođenja novih. Svi koji su došli imaju šansu da igraju ako Donald završi transfer. Ne treba mi o tome da razmišljamo, klub zna šta radi, zašto to radi, a mi moramo što pre da se naviknemo na to", rekao je Milijaš.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke