Miletić imao sreće, igraće "večiti" derbi?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 05.09.2018.
18:22
Izvor: Sportske.net

Splet okolnosti doveo je do toga da Zoran Mirković u 158. "večitom" derbiju ipak ima na raspolaganju Nemanju R. Miletića.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

"Kratak fitilj" mogao je skupo da košta Nemanju R. Miletića ali je splet okolnosti doveo do toga da na kraju ipak bude u konkurenciji za 158. "večiti" derbi.

Štoper Partizana zaradio je direktan crveni karton u završnici prvenstvenog meča sa OFK Bačkom i u takvim situacijama igraču sledi suspenzija sa naredne dve utakmice.

Kako je rasporedom takmičenja nakon reprezentativne pauze Partizan trebalo da odmeri snage sa Proleterom i Crvenom zvezdom bilo je jasno da Miletić neće moći da pomogne saigračima u "večitom" derbiju.

Niko se nije nadao da može da dođe do preokreta, ali je Super liga danas saopštila odluku koja će obradovati Zorana Mirkovića i Nemanju R. Miletića.

Partizan će po završetku reprezentativne pauze prvo gostovati Proleteru, a pre "večitog" derbija moraće da odigra i odloženu utakmicu 5. kola Super lige sa Radom!

To znači da će Nemanja R. Miletić odraditi suspenziju na mečevima sa Proleterom i Radom i da bi potom trebalo da bude u konkurenciji za tim koji će Mirković suprotstaviti Crvenoj zvezdi 22. septembra.

Sačekajmo ipak zvaničnu potvrdu ove informacije jer Disciplinska komisija može da poveća kaznu igraču koji zaradi direktan crveni karton.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
indosrbija
Wednesday, 05.09.2018
20:34

taman da nam povredi npr marina

avatar
magister
Wednesday, 05.09.2018
20:33

Nisam pročitao da je Disciplinska komisija odredila kaznu Miletiću? Udario igrača, s leđa, kad je lopta bila van igre? Pa, jel bi bilo previše ako dobije npr. 3 ili 4 utakmice? Ja, kao Partizanovac smatram da ne bi bilo previše.

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Thursday, 06.09.2018
09:27

Ima srece sto vec nije imao zuti pre toga, da je bilo tako, 90% bi dobio cak i tri meca.

avatar
magister
Thursday, 06.09.2018
10:08

Evo o čemu govorim. Francuska. Mbape, jedna od najvećih zvezda svetskog fudbala u ovom trenutku. Posle faula - gurnuo igrača, ne šutnuo. I dobio - 3 meča pauze. Pogledajte: https://streamable.com/l5uij

avatar
Man.United99
Wednesday, 05.09.2018
20:01

Neka, bas mi je drago. Derbi je i treba da su ekipe u najjacim sastavima

avatar
ddr16
Wednesday, 05.09.2018
19:10

da se ovo desilo na suprotnoj strani kukali bi na sav glas kako je cela drzava protiv njih

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Wednesday, 05.09.2018
19:05

Prvo direktan crveni karton bi trebao automatski da znači 2 meča pauze, ali ne i u srpskom fudbalu. Međutim pošto je jasno čija je Disciplinska komisija Miletić može da dobije i više od 2 utakmice. Drugo kada se odloži utakmica regularno je očekivati da se igra u prvom narednom slobodnom terminu. Tako da ovde ništa nije sporno osim što Disciplinska komisija ima široka ovlašćenja i veliki manevar da donosi odluke kada kako zna se kome odgovara.

avatar
magister
Thursday, 06.09.2018
00:37

Hajde da pokušamo da budemo normalni. Da je Filip Stojković šutnuo nakon prekida igre, s leđa, protivničkog igrača, naravno bez lopte i bez ideje da time nekako utiče na igru, nego osvetnički, pošto ga je ovaj prethodno faulirao, da li bi smatrao da je Zvezdin navijač objektivan, ako bi taj navijač govorio da je zavera protiv Zvezde što je Stojković, za takav prekršaj dobio npr 4 utakmice neigranja? Sećaš se koliku je kaznu Mitar dobio kad je u startu na loptu namestio laktom protivnika u vrat, pa to sudija nije video, ali komisija PL jeste, na snimku? Bez crvenog kartona - 3 utakmice, koliko se sećam? U PL bi dobio najmanje 5, ali bi i Bačkin igrač i pored žutog, dobio makar dve.

avatar
magister
Thursday, 06.09.2018
23:54

Treba imati u vidu i atmosferu, ali ja govorim hipotetički, kad bi neko pre svega želeo da uvede red, a onda i kad bi počeo da stvari postavlja na svoje mesto, ja bih se radovao pa makar počelo i na štetu mog Partizana i sa drastičnim kažnjavanjem Miletića, makar mi se to činilo i nepravedno u odnosu na sva dešavanja. Ali, nažalost, od takvog nečeg - nema ništa. Zato, slažem se i s Broj 1a i sa Partizan Šampion '18, dve je više nego dosta.

avatar
magister
Thursday, 06.09.2018
23:49

Ipak je razlika, što su i Mitar onomad, i ovaj nebitni lik iz Bačke, startovali na čoveka koji je imao loptu, a Miletić em bez lopte em lopta van terena. Osveta se ne uzima kao olakšavajuća, nego kao otežavajuća okolnost, uvek i u pravu i u životu, pa i u fudbalu. Zamisli na šta bi svet ličio kad bi se osveta tolerisala, ma i kad ne bi bila dodatna kvalifikacija, za težu kaznu.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Thursday, 06.09.2018
19:23

Uporedio si lakat u glavu/vrat sa šutiranjem po nozi, a drugo olakšavajuća okolnost je za Miletića jer ga sudija nije zaštitio sviranjem prekršaja nad njim i pokazivanjem crvenog kartona igraču Bačke odmah, tako da Miletić možda ne bi ni uradio to što je uradio da je čuo da je sudija svirao prekršaj. Obično igrači rade ovakve poteze isfrustrirani protivnikom ili sudijom, u Miletićevom slučaju su obe stvari jer je prvo sudija tolerisao prekršaje napadača Bačke u nizu nad nekoliko igrača Partizana u kratkom vremenskom roku, a zatim nije ni dosudio prekršaj niti ga isklučio. Sramota - kakve 3 utakmice!

avatar
Broj1a
Thursday, 06.09.2018
13:41

Hmmm, a treba li imati u vidu i ukupnu atmosferu u domaćem fudbalu, odnose među klubovima i odnose sa FSS i Disciplinskom komisijom. Zatim i činjenica da, kao što kažete, neko dobija strogu kaznu i kad je na samom meču ostao bez kartona. Ovaj što je startovao divljački, treba da dobije bar utakmicu više kazne od Miletića. I, slažem se da bi, da je takmičenje normalno, Miletić morao da dobije i 4 utakmice, ali kod nas, šta se sve događa i kako, i što je sudija na utakmici Partizan : Bačka, navodno puštajući igru, dozvoljavao, pogotovo od igrača Bačke, veliki broj grubih startova, mislim da bi kažnjavanje Miletića sa više od dve utakmice bilo - pogrešno.

avatar
Miloš Buščinski
Wednesday, 05.09.2018
18:26

Da li je to sreća ,ili nesreća tek će se videti od Marinovog raspoloženja za igru