Mijailović objasnio kako je Zvezda od jedne utakmice zaradila četiri miliona! Mogla je i još mnogo više...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.05.2020.
12:33
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Tada su oboreni svi rekordi.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

U danu kada će, po svoj prilici, osigurani novu šampionsku titulu, Crvena zvezda će obeležiti i 29 godina od osvajanja titule prvaka Evrope.

U susret tom 29. maju, koji je svake godine obeležen zlatnim slovima u Crvenoj zvezdi, predsednik kluba sa ''Marakane'' Svetozar Mijailović prisetio se Zvezdinog evropskog puta u sezoni 1990/91, kada je takođe bio na čelu kluba.

Naglasio je da je Zvezda tada imala moćan tim, koji se nije plašio nikoga u Evropi, a sve to pratila je i odlična organizacija u klubu.

''To je jednostavno bilo tako, ceo sistem je funcionisao, tim je bio uigran, znalo se sve, tako da je i posle jednog remija u Beogradu, nama bilo jasno da možemo proći dalje. Sve se videlo u Švajcarskoj gde je ostvaren ozbiljan trijumf od 4:1, uz igru koja oduševljava.

Imali smo jednistven stav i veru, ali smo bili pragmatični, svesni u svakom momentu ko smo i kako bi trebalo da se ponašamo i ophodimo. Kako prema nam samima, tako i prema protivnicima. Atmosfera oko kluba je bila ta snaga koja je neminovno vodila Crvenu zvezdu ka uspehu.

Postojao je pozitivan pristup, svi su bili uvereni da su mogućnosti tima velike a da biste došli do velikog cilja potrebna vam je u nekim situacijama i sreća da to što imate u timu pretvorite u rezultat. Nama je ta pozitivna energija donela i neophodnu sreću'', izjavio je Mijailović za klupski sajt.
-
Baner live stream

U susret finalu u Bariju, najspektakularniji je bio revanš polufinala na ''Marakani'' protiv Bajerna, kada se ''nebo otvorilo'', posle Mihajlovićevog gola u poslednjim trenucima.

''Fascinantan je taj meč jer su potučeni svi rekordi. Za taj meč imali smo prihod od ulaznica četiri miliona maraka. Da se imalo i više ulaznica i one bi bile prodate.

Druga stvar, ona atmosfera koja je posle te utakmice bila stvorena je neponovljiva. Odneli su navijači i zemlju, travu, stative, sve! To je bilo nešto neverovatno.

Uverenje je ostalo, ali bilo je tu detalja koje sa ove distance možeš da ceniš na razne načine. Igrači i ceo klub, navijači bili su svesni da je plasman u finale bio veliko dostignuće. Sa tog stanoviša ljudi su na neki način mislili da su ostvarili cilj, ali je trebalo mnogo znanja, umeća da se napravi i taj poslednji iskorak penjanja na pijedastal.

Nije bilo čoveka u klubu koji nije bio uveren da mi to možemo, ali je bilo potrebno uraditi sve da se to cilja i dođe'', objasnio je Mijailović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Thursday, 21.05.2020
15:57

Hvala ti Zvezdo za sve radosti i suze koje si mi dala. Zvezda je emocija.