Mihailo Ristić se sprema za novi transfer i poručuje: ''Zvezda je stvar kućnog vaspitanja!'' Progovorio i o ''onom'' nepriznatom golu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.12.2018.
13:30
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Bivši Zvezdin univerzalac ove zime je na raskrsnici, kako karijeru vratiti na pravi put?

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Pisali smo već tokom jeseni o njegovoj situaciji, svi znate da je prošle godine sjajno odigrao u dresu Krasnodara baš protiv Crvene zvezde, ali da je od te utakmice za njega sve krenulo nizbrdo.

Usledila je povreda i pauza zbog koje je izgubio mesto u timu, pa je prošle zime odlučeno da ode na pozajmicu u prašku Spartu. To je tek bio pogrešan potez, tamo u takmičarskim mečevima gotovo da nije ni dobijao šansu i praktično je za njega ova godina izgubljena.

Sa Krasnodarom ima ugovor do 2022. godine, ove zime će se vratiti tamo da razgovara o svom daljem statusu, a ako i dalje ne bude u planovima trenera, moguć je novi odlazak na pozajmicu, a možda i definitivan rastanak sa ruskim klubom.

Na tu temu Mihailo Ristić je govorio u intervjuu za ''Kurir'' i otkrio da se u Spartu neće vraćati.

''Da, ističe mi pozajmica na kraju godine i poprilično sam siguran da neću ovde nastaviti karijeru. Da li nazad u Krasnodar ili negde drugde... Nisam siguran...'', istakao je Ristić.

Naravno, nije moglo bez priče o Zvezdi, ali i podsećanja na pomenutu utakmicu koju je Krasnodar dobio sa 3:2 u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope prošle godine. Tada mu je poništen prelep gol, a da je priznat, pitanje je da li bi Zvezda u revanšu uspela da anulira zaostatak i plasira se u LE.

''U Krasnodaru sam stvarno odlično počeo, međutim od te povrede stvari su krenule lošim tokom. Tamo je konkurencija velika, a odluka kluba je bila da idem na pozajmicu zbog veće minutaže.

Ta utakmica je sigurno nešto što neću zaboraviti nikada. Sigurno najteža u dosadašnjoj karijeri. Nisam baš najponosniji na sebe jer sam odigrao kako sam odigrao. Drago mi je što taj gol nije priznat, jer da jeste, neke stvari verovatno ne bi bile iste'', istakao je Ristić.

I dalje je u kontaktu sa Zvezdinim fudbalerima.

''Naravno, sa mnogima. Zvezda je nešto drugo, možda fizički odeš odatle, ali zapravo se ne odvajaš! Zvezda je deo svih nas, stvar kućnog vaspitanja'', zaključio je on.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 28.12.2018
00:32

Риста је добар играч прошао је нашу школу и лако би се уклопио у систем али, али имамо превише играча на средини терена.

avatar
Žarko Petrović
Thursday, 27.12.2018
19:27

Lalate, dovedi ga na pozajmicu ako je moguce

avatar
svetski prvaci 1991
Thursday, 27.12.2018
18:51

Rileta bih ponovo voleo videti u njegovoj Zvezdi.Odličan igrač.Dovedi te ga ako je ikako moguće.Svi znamo njegove kvalitete

avatar
Man united
Thursday, 27.12.2018
18:04

Карма, пријатељу. Уместо онда против Звезде да мало попустиш гас, ти запео ко да ти је задња утакмица у животу. Зато ти је каријера кренула странпутицом. Ал добро, опростићемо ти ружну прошлост ако се вратиш. Кад могу Гробари оном лику без пасоша да опраштају горе ствари, што ми не бисмо могли Ристићу.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 27.12.2018
17:24

Kakva ljudina, kakav Zvezdas je ovaj nas Mihajlo Ristic.

avatar
jv
Thursday, 27.12.2018
17:23

Treba ga vratiti, on je odličan igrač, i veliki Zvezdaš.

avatar
Thursday, 27.12.2018
14:33

Mogli bi njega da vratmo, i da mu damo sansu koju zasluzuje, fantastican je igrac.

avatar
SvetskiSampion
Thursday, 27.12.2018
16:37

Upropastio ga je grof. Trebalo je da bude nosilac igre danas u Zvezdi.

avatar
Grb partizana 1997?
Thursday, 27.12.2018
17:08

Ne bih ga voleo ponovo u nasem dresu. Jel si zaboravio kako je odigrao protiv nas? Svaka mu cast, to znaci da je profesionalac. Medjutim nama u ekipi nisi potrebni samo profesionalni fudbaleri vec i oni koji osecaju Zvezdu u srcu.