Miha: "Nećemo grlom u jagode"

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 05. septembar 2013.

 • 21:43

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović ocenio je da će na sutrašnjem susretu sa Hrvatskom ekipa koja uđe hladnokrvnije u meč imati veće šanse za trijumf. Mihajlović je pozvao navijače da budu jedinstveni i podrže njegove izabranike.

Fudbalska reprezentacija Srbije odradila je tokom večeri poslednji trening pred sutrašnji duel sa Hrvatskom a po povratku u Staru Pazovu Siniša Mihajlović sumirao je utiske sa mini priprema za ovaj meč.

"Trening je prošao u najboljem redu kao i svi u prethodna tri dana. Radili smo visokim intenzitetom uz maksimalnu koncentraciju i zadovoljan sam atmosferom u timu pa se nadam da ćemo tako sutra da odigramo" kazao je selektor "Orlova".

Mihajlović, kao ni na današnjoj konferenciji za medije, nije želeo da otkriva detalje postavke igre koju će sutra želeti da njegovi igrači prenesu na teren ali je obećao maksimalno zalaganje svakog pojedinca u nameri da se dođe do pobede.

"Ne mogu sada sve da otkrivam ali će svako od nas dati svoj maksimum kako bismo ostvatili pozitivan rezultat. Ne možemo da obećamo pobedu ali možemo da se obavežemo da ćemo svi dati maksimum da do nje dođemo" istakao je Mihajlović.

Poredeći prvi duel, igran na "Maksimiru", Mihajlović je rekao da je njegov tim napredaovao od marta meseca i da je samo realizacija ostala kao glavni problem.

"Poređenje je moguće samo zbog toga što igraju isti rivali. Sada smo mi domaćini a naša selekcija je od duela u Zagrebu pokazivala je iz utakmice u utakmicu pomake u igri i organizaciji. Jedino što nas je mučilo je realizacija a poznato je da bez toga teško može da se pobedi. Nadam se da ćemo da nađemo lek i za to i veliki sam optimista sam pred sutrašnju utakmicu" konstatovao je Mihajlović.

Kada je popularni "recept" za pobedu u pitanju, selektor smatra da će ekipa sa većom hladnokrvnošću imati više šansi za trijumf.

"Ima mnogo stvari ali sigurno da će da pobedi reprezentacija koja bude hladnokrvnija. Mi smo u prvi meč ušli u strahu i grču a ovde je problem to što ne možemo da krenemo silovito od prvog minuta, da krenemo grlom u jagode. Moramo da nađemo ravnotežu jer utakmica može da se dobije u zadnjem minutu što ne znači da nećemo biti agresivni" poručio je selektor Srbije.

Mihajlović je pozvao navijače da dođu u što većem broju i pruže podršku igračima kojima je preko potrebna.

"Nadam se da će publika doći u što većem broju, ako može da se napuni stadion, i da će biti jedinstvena jer je to potrebno fudablerima. Gledajući njihovu mladost i karakter znam da će dati 100 posto ako osete podršku sa tribina, u suprotnom, mogu da daju manje od onoga što treba. Verujem da će sve proteći u najboljem redu i da neće biti incidenata. Marakana je dobro poznata po tome što se na njoj može stvoriti sjajna atmosfera, bolja od one u Zagrebu. Što se tiče zvižduka, neka ih bude nakon meča ukoliko ne pokažemo dobru igru" kazao je Mihajlović.

Dodatni impuls reprezentaciji Srbije mogli bi da budu trijumfi košarkaša u Sloveniji koje Mihajlović vidi kao primer mlade selekcije koja uspeva da se iskaže na terenu na pravi način.

"Košarkaši imaju maldu reprezentaciju i odlično su otvorili EP. Pobedli su Litvaniju koja važi za jednog od favorita i sigurno da i nama to može da bude dodatni motiv pred sutrašnji meč sa Hrvatskom" zaključio je Miha.

Duel Srbije i Hrvatske igra se u petak sa početkom od 20 časova i 45 minuta.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari