Menadžer ugasio još jednu nadu, ni ovaj igrač NEĆE u Partizan!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.01.2019.
12:46
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Da li sada sledi ''Plan C'' ili...?

Beta/Dragan Gojić/Ev
Beta/Dragan Gojić/Ev

Povezane vesti

Posle jutrošnjih informacija da je Partizan zainteresovan za iskusnog levog beka španske Ueske Rajka Brežančića, koga bi tako posle devet godina vratio u svoje redove, usledila je ekspresna reakcija njegovog menadžera Alfreda Fredija Maravića.

On se oglasio u izjavi za ''Telegraf'' i tom prilikom praktično odbacio mogućnost očekivanog raspleta.

U najkraćem, Brežančić jeste zainteresovan za odlazak iz Ueske ove zime, s obzirom da se na njega uglavnom ne računa, ali Partizan nije opcija o kojoj u ovom trenutku razmišlja.

''Iskreno ću vam reći, niko nas nije zvao iz Partizana, a i ta opcija u ovom trenutku jednostavno nije realna. Postoji interes nekoliko klubova sa zapada Evrope, igrač bi tu i želeo da ostane. Sve ostalo su priče bez utemeljenja'', jasan je Maravić.

Izgleda da će Partizan ipak morati da sačeka konačan odgovor Ivana Obradovića, koji od početka prelaznog roka figurira kao prva opcija za pojačanje na mestu levog beka.

Ukoliko i njegov odgovor bude negativan, trener crno-belih Zoran Mirković će po svoj prilici ponovo morati da se osloni na trio iz jesenjeg dela sezone - Nemanja G Miletić, Slobodan Urošević i mladi Zlatan Šehović koji će se boriti za ulogu startera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 13.01.2019
18:37

1. ne treba zaboraviti najvažnije - odlazak trojanskog trija i Ivice Ilijeva. To je prioritet. Sa ovim istim timom, bez pomenutih, napravićemo znatno bolji rezultat i uigrati svoje, školovane i talentovane mlade igrače. I o MUN se pričalo da ima slab sastav, imao je i fenomenalnog trenera - Murinja, ali taj sastav i Murinjo - nisu bili kompatibilni. Otkako ga je zamenio skoro početnik Solskjer - dobili su sve utakmice, do danas i eventualnom pobedom nad Totenhemom - izjednačili bi se s Arsenalom i uključili u trku za četvrto mesto (prolaz u LŠ).
2. Partizan na svakoj poziciji ima vrlo pristojan kvalitet. Po meni, problem je u mestu plejmejkera, koji bi možda mogao da igra Pantić, ali sebičnost i nekakav egzibicionizam koji pokazuje su u potpunoj suprotnosti sa takvom ulogom, jer za pleja je važnija psiha i odnos prema timu, nego sama tehnika, koja kod Pantića nije sporna. Ostali kandidati za to mesto su ipak ispod neophodnog kvaliteta, šteta što je propušten Vulić, jedini u ligi (po meni) koji pokazuje osobine koje su potrebne; trenutno je za tu poziciju najbolji - Saša Ilić, koliko god to nekom izgledalo nenormalno i čudno, sa njim na toj poziciji igramo 3x smislenije, ima autoritet, i ja bih ga držao u timu dok se ne nađe drugo rešenje;
3. postojeći igrači, koji imaju i talenat i kvalitet, moraju da se popravljaju i taktički i tehnički, pa i fizički. Mora se biti 100% koncentrisan, mora se pametnije trošiti snaga i trčati efikasnije, mora se igrati više presinga, a kad se oduzme lopta uvek probati polukontru - kontru, jer se protiv nepostavljene odbrane mnogo lakše postižu golovi; moraju svi igrači da imaju pregled igre i da kapiraju igru, šta se kad radi, a ne da šutiraju u meso zato što su u šesnastercu: pa pogledaj čoveče, probaj driblingom da napraviš prostor, dodaj slobodnijem, odigraj ka postizanju gola, a ne tek da otaljaš posao.
Sva ova dovođenja - realno lošijih igrača od postojećih (sva trojica levih bekova su bolja od Brežančića), a puštanje npr. Bogosavca, to je i dalje pokazatelj zamazivanja očiju navijačima i glumljenja da nešto rade. Ako moraju da ostanu, bolje da ništa ne rade.

avatar
petar000
Sunday, 13.01.2019
17:13

Ja stvarno ne znam da li su ovi iz Partizana ludi (ako su stvarno toliko zapeli za levim bekom), ili novinari imaju neku svoju viziju tima pa pisu sta misle da im treba. U proteklih pet sezona svaki prelazni rok su u opticaju po tri leva beka da se dovode. Partizan ih ima trojicu, kakvi god da su i to sigurno nije najgore mesto u timu. Ja bih predlozio upravi da kupi sve leve bekove iz lige i jednom za uvek sjasu sa trazenjem pojacanja na toj poziciji. Nama je deset puta potrebniji igrac na desnom beku, a sa te pozicije daju decka na pozajmicu dok ih na levoj strani interesuje svaki igrac koji je u opticaju. Znaci desni bek i dva brza spoljna igraca i nista vise im ne treba, ostalo je ok. Dzaba menjate bekove dok vam spoljnjeg levo igra Pantic, nikakve koristi od toga. Znaci nadjite spoljnjeg igraca boljeg, a Pantica ako mozete negde u sredinu da smestite, ako ne vracajte ga tamo odakle je dosao. Stavite Zakarica na levog beka, sigurno bi bio korisniji nego sto je na poziciji na kojoj trenutno igra.

avatar
Silent
Sunday, 13.01.2019
16:18

Ko bi normalan dosao u mali klub koji se raspada

avatar
Deki.Stankovic.5
Sunday, 13.01.2019
14:47

Poceo i mocni Brezančic da im daje korpu :)))

avatar
petar000
Sunday, 13.01.2019
17:06

Kako korpu, kad vidis da ga niko nije trazio?

avatar
cupavci
Sunday, 13.01.2019
14:26

Levi bek ne bi trebao da bude prioritet Ivice! Dovedi zadnjeg veznog i napadaca!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 13.01.2019
13:52

Plan D, zaboravili ste Antu:-D