Meleg: ''O Ajaksu sve najlepše, srce me vratilo u Vojvodinu''

  • Autor: Darko Mitrović

  • 28. januar 2016.

  • 11:50

  • Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Povratnik u redove Vojvodine Dejan Meleg osvrnuo se na svoj boravak u Holandiji i ne smatra da je pogrešio što se još kao tinejdžer otisnuo u inostranstvo.

Meleg: ''O Ajaksu sve najlepše, srce me vratilo u Vojvodinu''
Foto: fkvojvodina.rs
Dejan Meleg nije uspeo da se nametne u holandskom Ajaksu i posle par godina provedenih u Holandiji, ove zime se vratio u svoju Vojvodinu, gde je i ponikao.

Mnogi danas smatraju da je napravio grešku što je prerano otišao sa ''Karađorđa'', ali on ima drugačije mišljenje i tvrdi da bi i danas postupio isto.

''Uprkos tome što nisam dobio pravu šansu, i dalje mislim da je to najbolji klub na svetu za razvoj mladih igrača i nikada neću reći nijednu lošu reč o njemu.

Kada sam došao tamo iz Vojvodine, bio sam fasciniran i da se sada vratim u to vreme, opet bih doneo istu odluku, jer mislim da je to bila ponuda koja se ne odbija.

Uslovi za trening su fenomenalni, a rad sa takvim legendama kao što su Denis Bergkamp, Frank de Bur ili Edvin van der Sar je iskustvo koje se ne može kupiti novcem'',
objašnjava Meleg u izjavi za klupski sajt.

S obzirom da nije uspeo da se izbori za mesto u startnoj postavi Ajaksa, poslat je na pozajmicu u Kambur, ali se ni posle toga njegov status u Ajaksu nije promenio.

''Žalim što nisam dobio priliku, ali ne žalim zbog iskustva koje sam prošao'', zaključuje Meleg.

Iako je imao i drugih ponuda za nastavak karijere, Meleg je odlučio da se ove zime vrati u Vojvodinu.

''Odluka da se vratim u Srbiju je bila teška za mene, ali išao sam srcem i vođen željom da se dokažem u Vojvodini, što sam propustio kao 18-godišnjak. Volim ovaj klub, u njemu sam proveo šest godina, osvojio Omladinsku ligu Srbije…

Tačno je da sam imao još ponuda i iz inostranstva i iz Srbije, ali ovo je moja kuća i Vojvodini ću uvek dati prednost u odnosu na ostale.

Naravno, želim malo i da oživim svoju karijeru i pružam dobre igre u kontinuitetu, čime bih doneo dobro i klubu i sebi'',
izjavio je Meleg, na koga je trener Lalatović ostavio sjajan utisak.

''Rad sa njim mi se veoma sviđa, jer nije poput većine trenera sa kojima sam radio i jednostavno ima nešto svoje. Mislim da se dobro uklapam u ekipu, iako i meni treba malo vremena da se vratim na svoj nivo i uđem u pravu formu. Za sada, sve dobro funkcioniše''
, dodaje Meleg.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari