Matijašević počeo ''čistku'' selektora, jedan ekspresno smenjen, drugi odmah izabran!

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.08.2019.
15:35
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs, fss.rs

U skladu sa najavama, možda i brže nego što se očekivalo.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Vladimir Matijašević je juče i zvanično predstavljen kao novi sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije, a već danas stiže informacija o njegovom prvom konkretnom potezu.

''Žurnal'' je najpre preneo da je dosadašnji selektor mlađe omladinske reprezentacije Srbije Milan Kuljić razrešen te dužnosti, a tokom dana Fudbalski savez Srbije je i zvanično potvrdio da je za novog selektora imenovan Igor Spasić.

''Velika čast za mene, zahvalio bih se predsedniku Slaviši Kokezi, direktoru Matijaševiću i svim ljudima u Savezu na ukazanom poverenju.

Posle toliko godina rada, a izveo sam na put nekoliko generacija, ovo je nekako nagrada za sve. Naravno, posle svega ogroman motiv da sa puno entuzijazma nastavim i na ovom novom poslu.

U fudbalu ne postoji juče već samo danas i sutra, tako da znam šta me očekuje. U pitanju je osetljivo godište, pripremno, vrlo specifična faza za igrače tog godišta.

Baza postoji, jedan filter je ranije odrađen, a na meni je da zajedno sa saradnicima, kroz rad i utakmice koje nas očekuju, dođemo do selekcije spremne da se takmiči na nivou koji bi sve nas učinio zadovoljnim'', istakao je Spasić, posle izbora na mesto selektora.

Spasić ima 48 godina, poseduje trenersku UEFA PRO licencu, a trenersko iskustvo je sticao u Partizanu, Teleoptiku, čačanskom Borcu i Budućnosti iz Dobanovaca.

Na klupi ''Orlića'' debitovaće u septembru protiv Italije, sa kojom su zakazane dve prijateljske utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dorotej
Tuesday, 06.08.2019
15:41

Pa Spasiću lepo zboriš.:-) Nadamo se da si stvarno stručan i da donosiš boljitak za naš fudbal.

avatar
DRUG OSTOJA
Tuesday, 06.08.2019
17:40

Naravno da je stručan, trenirao je Budućnost iz Dobanovaca!