Matić: "Završio bih u ludnici kada bih brojao promašaje"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 24.05.2015.
20:03
Izvor: Sportske.net

Trener fudbalera kruševačkog Napretka Slavko Matić rekao je da sreća nije želela da pogleda njegov tim i da će "Čarapani" pokušati da se podignu posle poraza od Rada i izbore opstanak u Superligi kroz baraž.

fknapredak.rs/SlobodanSimić
fknapredak.rs/SlobodanSimić

Povezane vesti

Fudbaleri Napretka iz Kruševca doživeli su poraz u poslednjem kolu Jelen Superlige koji ih je bacio na 14. poziciju na tabeli a samim tim i poslao u baraž za opstanak.

U okviru 30. kola Napredak je na domaćem terenu poražen rezultatom 3:2 od Rada a trener Kruševljana Slavko Matić konstatovao je nakon utakmice da sreća nije želela da pogleda njegov tim.

"Možda se meč najbolje može opisati rečima 'srećo, ima li te…?'" rekao je Matić i dodao,

"Bio je to duel dve ekipe od kojih je jedna morala da dobije, a drugoj meč nije značio ništa. Ipak, uprkos tome, Rad je odigrao maksimalno i drago mi je da je tako, jer se o srpskom fudbalu priča veoma loše, a onda se desi nešto ovako" istakao je Matić.

Napredak je posle 30. odigranih kola sakupio 31 bod, dva manje od Spartaka koji je pobedom nad Čukaričkim obezbedio opstanak u Superligi.

"Pošto smo igrali pod moranjem, ostavili smo dosta prostora iz kontre i polukontre i na tome poklekli, dok su Beograđani koristili svoje prilike. Sa druge strane, kad bih počeo da brojim naše šanse, verovatno bih završio u ludnici. Sigurno smo ih izveli 10-15, ako ne i više, ali lopta nije htela u gol" kazao je Matić.

"Čarapani" će i pored poraza u okviru 30. kola imati šansu da izbore opstanak u Superligi ali će za taj cilj morati da se bore kroz baraž mečeve sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca.

"Kompletna odgovornost je na meni. Ne razmišljam o ostavci, ne u ovakvom trenutku. Put sportiste, igrača ili trenera, je takav, kada je najteže, treba se podići. Prvenstvo je za nas produženo, moramo ostati hladne glave. Imamo priliku da se vratimo u život" zaključio je trener Napretka.

Baraž utakmice za opstanak, odnosno plasman u JSL između Napretka i Metalca igraju se naredne srede i narednog vikenda. Prva utakmica igra se u Gornjem Milanovcu, druga je na programu za nedelju dana u Kruševcu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke