Matić: "Opstanak je prioritet"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 18.01.2015.
18:16
Izvor: Sportske.net, fknapredak.rs

Fudbalski klub Napredak u nedelju je promovisao četvrtog trenera koji će voditi ekipu u tekućoj superligaškoj sezoni. Nakon Siniše Gogića, Branka Smiljanića i Saše Štrbca "Čarapane" će voditi Slavko Matić.

fknapredak.rs/SlobodanSimić
fknapredak.rs/SlobodanSimić

Povezane vesti

Nedelju dana nakon što su počeli sa pripremama za prolećni deo sezone fudbaleri Napretka dobili su i novog trenera. Slaviša Matić preuzeo je u nedelju ekipu a na zvaničnoj promociji izneo je svoja očekivanja.

"Primarni cilj nam je opstanak, ali kroz afirmaciju igrača. Imamo veoma mladu ekipu, ali će ovo biti prvi i poslednji put da govorim o njihovoj mladosti, jer ne želim da se krijem iza toga. Došli smo u Napredak da napravimo napredak" rekao je Matić.

Bivši strateg mlađih kategorija OFK Beograda i katarskog Al Alija biće četvrti trener koji će u tekućoj sezoni predvoditi Napredak u Superligi.

"Što se tiče nekih ličnih ambicija, ja sam ostavio novac u Kataru da bih došao u Napredak i srpski fudbal i spreman sam da ostanem u Kruševcu i deset godina. Sa druge strane, mogu i sutra da odem ukoliko nešto ne bude u redu" istakao je Matić.

Imajući u vidu da će Matiću pomagati Milan Obradović, na promociji nije izostalo pitanje koje se tiče formacije i filozofije igre koju će dvojica bivših defanzivaca pokušati da implementiraju pod Bagdalom.

"Afirmacija mladih igrača zahteva određenu kreativnost u igri, tako da ćemo težiti ofanzivnom fudbalu sa dosta golova. Sa druge strane, to ne znači da ćemo se zaletati, moramo da mislimo i na rezultat. Verujem da će navijači prepoznati naš pristup" rekao je Matić.

Ekipa Napretka pripremaće se u Staroj Pazovi od 21. januara do 3. februara, a tokom tog perioda odigraće više prijateljskih utakmica.

Prvu takmičarsku sa novim trenerom na čelu "Čarapani" igraju 21. februara protiv Čukaričkog na Banovom Brdu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke