Matić: "Nismo zadovoljni, ali u životu ne može sve da ide lako"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 17.04.2017.
16:55
Izvor: Beta

Kapiten fudbalera Čukaričkog Igor Matić rekao je danas da njegov klub treba da prihvati to da igra plej-aut i da bude na visokom nivou u preostalih sedam utakmica.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

"Treba da ulazimo maksimalno u svaku utakmicu, u skladu sa renomeom Čukaričkog. Ne možemo da budemo zadovoljni trenutnom pozicijom, ali svestan sam da u fudbalu kao i u životu ne može sve da ide lako. Usponi i padovi su sastavni deo i najvažnije je da izvučemo pouku", rekao je Matić za klupski sajt.

Čukarički je regularni deo Super lige završio na devetom mestu, pa će do kraja prvenstva igrati plej-aut, ali opstanak ne bi trebalo da bude doveden u pitanje, s obzirom na to da ima 20 bodova, 10 više od pretposlednjeg Novog Pazara.

Matić je istakao da je dobro to što će Čukarički igrati polufinale Kupa Srbije.

"Igraćemo protiv Crvene zvezde i treba da probamo da napravimo iznenadjenje. Sigurno su favoriti, ali čovek uvek treba da veruje u uspeh, jer ako ne veruješ neće se ni ostvariti. Ja sam optimista, možda možemo kroz Kup da izadjemo u Evropu, zašto da ne", kazao je kapiten kluba sa Banovog brda.

On je naveo da je važno da mladji igrači ne klonu duhom i da ekipa u trenutnoj situaciji treba da ojača i pokaže da zaslužuje bolje.

"Fali nam to što nema nekog izazova, ali smo profesionalci. Sezonu nismo počeli na pravi način, ali došlo je i do spleta nesrećnih okolnosti. Drugi deo smo počeli na pravi način i to je Čukarički koji je bio i prethodne tri godine, kada smo dominirali u prvenstvu. Sad je ispalo da ne ulazimo u plej-of, ali treba da sagledamo celu sezonu i da ne dozvolimo da se nadjemo u sličnoj situaciji u nekoj narednoj", dodao je Matić.

Naredni protivnik u prvenstvu biće Radnik, a Matić je rekao da Čukarički ide na pobedu, u koju veruje uz "maksimalan pristup svakog u ekipi".

Utakmica će se igrati u utorak od 19.00 na Banovom brdu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke