Matić i Ivanović: "Zasluženo"

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 09.10.2017.
23:45
Izvor: Sportske.net

Najskuplje plaćeni srpski fudbaler svih vremena i kapiten srpske reprezentacije dali su svoja mišljenja nakon susreta sa Gruzijom i plasmana na Mundijal.

Epa/Andrej Cukic
Epa/Andrej Cukic

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je na "Rajku Mitiću" pobedom nad Gruzijom od 1:0 izborila direktan plasman na Svetsko prvenstvo, koje se naredne godine održava u Rusiji.

Naši reprezentativci su tako izborili plasman na jedno veliko takmičenje nakon osam godina, zabeležen je veliki uspeh, u kom su ogroma doprinos imali kapiten Branislav Ivanović, kao i vezista Mančester Junajteda Nemanja Matić.

"Bilo je zaista teško, imali smo veliki pritisak ali i veliku želju da se plasiramo na to Svetsko prvenstvo konačno, mislim da smo zaslužili, igra nije bila sjajna, to i sami znate, ali to je manje bitno, sutra nikoga neće interesovati kako smo igrali, najbitnije je da smo se plasirali i da ćemo moći da odmerimo snage sa najboljim selekcijama sveta.

zaista sam bio srećan i još sam srećan što smo se plasirali. drago mi je i zbog ovih ljudi koji su došli i napunili stadion što smo uspeli da pobedimo

momci su imali takav pristup u svim ovim utakmicama u kvalifikacijama da je ovo samo rezultat svega toga iako nismo igrali dobro na nekoliko utakmica bog nas je pogledao jer smo zaista zaslužili da se plasiramo
", izjavio je Matić.



Branislav Ivanović je imao i veliki udeo u golu Aleksandra Prijovića na večerašnjem duelu sa Gruzijom, a poput Matića i on smatra da je ova reprezentacija zaslužila da se nađe na smotri najboljih svetskih selekcija.

"Nemam šta da kazem, ako hoćete da vam kažem utiske i koliko je veliki trijumf ove cele generacije, to je stvarno nemerljivo, mislim da smo stvarno zaslužili, što se tiče današnje utakmice mislim da će brzo pasti u zaborav. bila je to teška utakmica u kojoj je protivnik, ako hoćemo da budemo realni, dominirao od prvog do poslednjeg minuta.

Mi smo pokušavali da radimo, jednostavno nije išlo pod pritiskom smo jako teško igrali, pokazali smo u određenim momentima želju i mislim da nas je bog nagradio i u ovom trenutku, moramo i možemo da slavimo ovaj veliki uspeh. naša zemlja na svetskom prvenstvu, ovo smo dugo svi čekali, mislim da je ovo jedan veliki uspeh svih nas i nadam se da ćemo pokazati najbolje lice srbije
",
rekao je Ivanović.

Na klupskom nivou kapiten naše reprezentacije nosi dres Zenita iz Sankt Petersburga, svojevremeno je igrao i za moskovsku Lokomotivu, pa ne krije da mu je drago što se prvenstvo sveta održava u Rusiji.

"Ne razmišljam previše u prvenstvu, već sam rekao da mi je jako drago što se igra u Rusiji, za mene lično ne postoji bolja zemlja, ja sam presrećan što je tamo, svaki stadion mi je tamo kao domaći iako na pola nisam igrao.

Čekamo svi, živimo za to svetsko prvenstvo, cela generacija i mislim da je ovo trenutak gde pohvale treba da dobiju i igrači i stručni štab, kao i navijači. Mislim da smo stvorili jednu atomosferu posle dugo vremena, za koju se od početka videlo da će dati rezultate
", izjavio je fudbaler Zenita.

Ivanović je priznao da naša reprezenatcija nije bila na svom nivou u poslednja dva duela, ali da je trijumf najbitniji.

Svaka utakmica ja bila teža od prethodne, na poslednje dve nisu bile na našem nivou, imalo je puno razloga, poslednji korak je najteži, bili smo smušeni, delovali smo loše, ali smo pobedili utakmicu i zabeležili veliki trijumf, mislim da još nismo svesni koliko je to bitno", dodao  je Ivanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kucky Dog
Tuesday, 10.10.2017
00:05

Matić je ovu utakmicu odigrao amaterski. Imam osećaj da je pao dogovor sa Murinjom tipa, smanji malo doživljaj , već su povredjeni Pogba i Felaini još ako se na daj bože i ti preforsiraš moraću ja u kopačke. Inače mnogo gotivim Matića ali danas je pobacio