Mašoviću drago zbog gola, pobeda bitnija

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 31.01.2019.
16:31
Izvor: Sportske.net, fkvozdovac.rs

Junak trijumfa koji je ekipa Voždovca ostvarila u duelu sa Lehom kaže da mu gol mnogo znači, ali da je mnogo važnije to što će pobeda podići ekipu na psihološkom planu.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

"Zmajevi" su u sredu odigrali prvi kontrolni meč na pripremama u Antaliji i pokazali se u odličnom svetlu protiv kvalitetne ekipe Leha iz Poznanja.

Voždovac je slavio golom Alena Mašovića koji dan kasnije za zvanični klupski sajt sumira utiske.

"Na prvom mestu drago mi je zbog pobede i zbog toga što smo u prvoj utakmici na pripremama u Turskoj pokazali odličnu igru. Naravno drago mi je i zbog gola, pogotovo jer je bio jedini na utakmici. Ali mislim ipak da je najbitnije da smo pobedom započeli pripreme, jer će na psihološkom planu to mnogo značiti svima u timu", rekao je Mašović.

Krilni vezista pojavio se iz drugog plana po levoj strani i odličnim lažnjakom izbacio čuvara iz igre, a zatim rutinski priveo posao kraju.

"Iskreno u prvom momentu razmišljao sam o šutu, ali sam primetio da se defanzivac Leha dosta zaleće i da je velika verovatnoća da će da 'poleti' ako napravim lažnjak. Na kraju to sam i uradio, on je ispao iz igre, a ja sam imao prostora da samo pošaljem loptu u dalji ugao golmana", objasnio je Mašović kako je postigao gol.

Zanimljivo je da su izabranici Dragana Aničića odigrali odličnu partiju protiv rivala koji kvalitetom odskače u odnosu na većinu superligaša.

"Iskreno, lakše je igrati sa Lehom, prava su evropska ekipa koja igra brz, otvoren i moderan evropski fudbal. Kod nas slabo ima ekipa sa kojima možemo da se nadmećemo, već se ekipe nekako zatvaraju i onda nema ni lepršave i lepe igre niti atraktivnosti. Teške su to utakmice za igranje", kaže Mašović.

Ekipa Voždovca nastavlja sa planiranim aktivnostima u Antaliji, a naredni kontrolni meč zakazan je za 2. februar kada će "Zmajevima" na megdan izaći danski Sonderjisk.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke