Martin Etkinson sudi Srbija - Albanija!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 12.10.2014.
19:20
Izvor: Sportske.net

Jedan od najiskusnijih sudija engleske Premijer lige imenovan je za glavnog arbitra predstojeće kvalifikacione utakmice za odlazak na EURO 2016. između Srbije i Albanije.

Beta/AP Photo/Scott Heppell
Beta/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Dva dana uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija za odlazak na EURO 2016. između Srbije i Albanije UEFA je imenovala sudije koje će deliti pravdu u Humskoj.

Sudijska šestorka stiže sa Ostrva a predvodiće je poznati Martin Etkinson, jedan od najiskusnijih arbitara u Premijer ligi.

Martin Etkinson (43) počeo je da se bavi suđenjem od svoje 16. godine a već do 1998. godine našao se na listi arbitara engleskog Čempionšipa a kao glavni sudija u Premijer ligi je debitovao 2005. godine.

Od 2006. godine nalazi se na FIFA listi arbitara a u svojoj bogatoj karijeri imao je prilike da sudi važne mečeve među kojima su finala Liga Kupa, FA Kupa ili mečevi za trofej u Komjuniti šildu.

Reprezentaciji Srbije i srpskim klubovima do sada nije sudio pa se nadamo da će u utorak u Humskoj biti srećne ruke Advokatovim izabranicima.

Pomoćnici Martina Etkinsona u Beogradu će biti Majkl Malarki i Stiven Čajld. Za petog i šestog sudiju delegirani su Entoni Tejlo i Kreg Poson, dok će četvrti arbitar biti Piter Kirkap.

Kvalifikaciona utakmica za odlazak na EURO 2016. između Srbije i Albanije zakazana je za 14. oktobar od 20 časova i 45 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke