Marko Roze pokazao klasu, a za utakmicu kaže da je bila "ogledalo atmosfere na stadionu"

Autor: Pavle Knežević
utorak 21.08.2018.
23:36
Izvor: Sportske.net

Trener Salcburga je mirno analizirao meč, a na kraju pres konferencije je oduševio sve prisutne svojim manirima.

EPA/GEORGI LICOVSKI
EPA/GEORGI LICOVSKI

Povezane vesti

Trener Salcburga Marko Roze nije bio nezadovoljan današnjim nastupom, ali je rekao da ga rezultat manje zanima jer će probati kod kuće da pobedi Crvenu zvezdu.

On je novinare na srpskom pozdravio sa "dobro veče", a onda je prešao na analizu meča.

"Pre utakmice sam rekao da nikome ne pomaže da je stadion prazan. Čudna je bila atmosfera, čudna utakmica. Oba tima su se borila, imala dobar nastup, ali je 0:0 možda najpravedniji rezultat. Mislim da su oba tima odgovorni za kvalitet današnje utakmice.

Mislim da je mojoj ekipi falilo uverenje, da budu ubeđeni u neke stvari, pogotovo u poslednjoj trećini. Falilo je malo rizika napred, igrali smo da se borimo, da pomeramo protivnika, a Zvezda se koncentrisala na prekide. Utakmica je bila ogledalo atmosfere na stadionu. Pokušaćemo da u revanšu budemo bolji
", rekao je Roze.

Očekuje se mnogo Zvezdinih navijača u Salcburgu, da li se pribojavate toga.

"Nije moj zadatak da to ocenjujem, ali svima je jasno da u fudbalu navijači bodre ekipu, da nas to motiviše i daje snagu. Ne bojimo se, radićemo puno, probaćemo da odradimo dobru utakmicu. Nosimo ovaj rezultat kući, a mislimo da nije ni dobar ni loš, već ćemo probati da pobedimo kod kuće.

Što se tiče navijača Zvezde, dobrodošli su u Austriji, svi mi volimo pun stadion, a nadam se da će biti i navijača Salcburga. Svi volimo lepe priče i ne bismo voleli da nešto ružno pokvari tu utakmicu", rekao je Roze.

Novinari su pitali standardno pitanje o pritisku, na šta je Roze dao zanimljiv odgovor.

"Ako dozvoliš da te te stvari dodirnu, naravno da je pritisak veliki, ali kada shvatiš kako fudbal funkcioniše, da je fudbal uvek 'sutra', onda smanjuješ pritisak. Gledaš stvari pozitivno i gledaš kao priliku. Nama je ovo prilika da pobedimo i prođemo dalje", rekao je Roze.

Golman Cican Stanković je odbranio dve jedine šanse Zvezde, da li mu je ovo najbolja partija u karijeri?

"Ne, prošle godine je u utakmici kupa odbranio četiri penala. Dosta je dobrih odbrana imao do sada, pokazao je svoj kvalitet i srećni smo što ga imamo. Imamo još dobrih golmana, ali Cican je odličan", rekao je Roze.

Trener Salcburga pokazao je klasu na kraju konferencije, kada ga je jedan novinar pitao zašto su se toliko bunili na kraju kada je sudija dosvirao korner. Trener je istog časa odgovorio: "Izvinjavam se zbog toga".

To je oduševilo novinare, pogotovo kada je Roze u odlasku pružio ruku tom novinaru i rekao "ćao".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Wednesday, 22.08.2018
00:43

Gospodin , svaka mi cast . Sad mi ih zao sto ce ispasti xD

avatar
Damir111
Tuesday, 21.08.2018
23:43

Uvek su nemci i austrijanci bili prijatni treneri i Professionalni..na primer Jürgen Klop trener Liverpoola

avatar
Tuesday, 21.08.2018
23:50

Ti me bas poznajes ?