Marko Pantelić otkrio kada i kako će biti izabran novi selektor - domaći ili stranac?

Autor: Darko Mitrović
subota 22.06.2019.
17:21
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Izbor se prilično odužio, ali izgleda da ćemo morati baš da budemo strpljivi.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Devet dana prošlo je od odlaska Mladeena Krstajića sa mesta selektora reprezentacije Srbije, a još uvek nije poznato ko će ga naslediti na toj poziciji.

Proteklih dana se spekulisalo o brojnim imenima, a sada možemo da kažemo da Slaviša Jokanović više nije u toj trci, pošto je prihvatio ponudu Al Garafe iz Katara.

Takođe, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je jasno i glasno rekao da ne dolazi u obzir da Vladan Milojević uporedo vodi i Zvezdu i reprezentaciju, a posle očajnih igara ''Orlića'' na EP (U21), jasno je da više ni Goran Đorović nema nikakve šanse da, makar ovog leta, napreduje do mesta selektora ''A'' tima.

Prema tome, ostaju u igri još Ljubiša Tumbaković, eventualno Dragan Stojković Piksi, Ivan Jovanović...

A da li se razmišlja i o strancu na klupi ''Orlova'', otkrio je potpredsednik Saveza Marko Pantelić u razgovoru za ''Alo Sport plus''.

''Mnogo smo bliži opciji da to bude srpski stručnjak'', istakao je Pantelić.

On je takođe objasnio i na koji način se bira novi selektor i potvrdio kada ćemo konačno saznati ime Krstajićevog naslednika.

''Selektora ne možemo da angažujemo preko noći. Da bismo doneli takvu odluku, prvo razgovaramo sa kandidatima. Spisak se zatim sužava, sledi finalni krug razgovora i odluka. U odnosu na okolnosti u kojima se nalazimo realno je očekivati novog selektora do sredine sledećeg meseca.

U odabiru selektora vodićemo se time da izaberemo onoga ko je spreman da napravi sistem koji će Srbiji dugoročno biti od koristi, a prvi u nizu takmičarskih ciljeva koje novi selektor mora da bude spreman da ostvari jeste plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo '', objasnio je Pantelić i dodao da ljudima u FSS prilikom izbora novog selektora ''nisu potrebni saveti menadžera ili njihove ponude''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 23.06.2019
10:37

Tako je, Hijavata, reci ti nama! DO SREDINE SLEDECEG MESECA, LEPTEJEB'O!

avatar
Z
Saturday, 22.06.2019
17:32

Ljudi...ja pojma nisam imao da je MARKO PANTELIC potpredsednik FSS.....Kokeza i Pantela, Tole i dalje u senci...Darko Kovacevic.....pa mi smo jos SJAJNI!!!!! HAHAHHAHA

avatar
Dr.Ogba
Saturday, 22.06.2019
19:01

Sve posteni ljudi..

avatar
Z
Saturday, 22.06.2019
20:16

I obrazovani...Pantela je dobar decko, ali par puta sam sedeo sa njim...necu da budem zlonameran...ali brateeeeee