Marko Nikolić ne želi da se seća dvomeča sa Partizanom, šta kaže o mogućem susretu sa Zvezdom?

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.06.2018.
23:43
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Još jedan drag gost u sredu u Humskoj, pored Slaviše Jokanovića, bio je i aktuelni trener Videotona Marko Nikolić.

Screenshot, Youtube/Danas Conference Center
Screenshot, Youtube/Danas Conference Center

Povezane vesti

Čovek koji je prošle godine osvojio duplu krunu sa Partizanom, a onda ovog proleća osvojio i titulu sa Videotonom u Mađarskoj, dane odmora iskoristio je i za posetu klubu iz Humske.

''Ne osećam se kao gost ovde, red je bio da se dođe, donese flaša pića, ja volim te lepe tradicije, pa sam je ispoštovao, da vidim i sve drage ljude od portira, pa do vrha kluba'', izjavio je Marko Nikolić na početku razgovora za TV Partizan.

Potom se osvrnuo na učinak u svojoj debitantskoj sezoni u Mađarskoj.

''Ostvarili smo nastup u Evropi koji je prevazišao očekivanja, glavni cilj je bila titula i taj cilj smo ostvarili. Ta liga je drugačija u odnosu na našu, infrastrukturno i u organizaciji klubova, a u kvalitetu je to negde slično, s tim da naša dva najbolja kluba su kvalitativno za nijansu možda bolji od najboljih u Mađarskoj.

Tamo svi klubovi i organizaciono i finansijski napreduju, svesni su da ne mogu preko noći, ali su sve predeuslove napravili za napredak.

Videćemo, ja sam produžio ugovor na još dve godine, lepo nam je tamo, radimo u lepom ambijentu'', istakao je Nikolić.

Na pitanje o regularnosti takmičenja i da li je mađarska liga regularnija od naše, Nikolić je uzvratio da ne razume najbolje šta znači to ''regularnije''.

''Liga mora da bude regularna, mi tamo uživamo u tome i to je neka čar prvenstva. Čitav ambijent je drugačiji, ne postoji tema u medijima, recimo o suđenju, nema reči o tome, cilj im je da se promoviše fudbal, a ne da se pravi negativan imidž. Pravo je uživanje kad ne razmišljaš ni o čemu drugom, samo o utakmicama i rezultatima.

Posle zimskih priprema, kao i u Partizanu, došlo se do neke stabilnosti igre i rezultata. Na kraju smo u poslednje tri utakmice napravili gol razliku 8:0, bili najbolji kada je bilo najvažnije'', objašnjava Nikolić.

Na rastanku od Partizana rekao je da ne odlazi iz ovog kluba, nego iz srpskog fudbala. I danas ostaje pri tome.

''To je tačno, iz Partizana ne može da se ide. Ja sam dugo radio u Srbiji, u kontinuitetu i bio mi je potreban neki novi izazov i promena ambijenta. Ja sam Srbin, ja sam rođen ovde, ne bih da sad pljujem po nečemu gde sam formiran, ja ću ovo uvek voleti, ali sama ta činjenica da sam otišao i ta rečenica koju sam rekao dovoljno govori'', naglašava Nikolić.

Prošlog leta, nedugo posle odlaska iz Partizana, voljom žreba je morao na megdan crno-belima koji su u plej-ofu za Ligu Evrope bili bolji (0:0 i 4:0). Na početku sledeće sezone mogao bi da se eventualno suprotstavi i Zvezdi u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

''To je noćna mora bila, ne volim ni da se sećam. Ja imam amneziju kad su te dve nedelje u pitanju. Ne bih to poželeo nikom. Moraš da budeš profesionalan i pošten, a šta se unutra dešava, to sam i zaboravio.

Što se tiče ove druge mogućnosti, ona negde postoji u teoriji. Imam ceo žreb u glavi. Mislim da postoji mogućnost da se negde sastanemo, ali ako tako bude, to će biti lakša situacija za nas. Videćemo'', zaključio je Nikolić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke