Marko Jovičić za "Sportske": "Ako zatreba, spreman sam da budem jedinica Partizana!"

Autor: Milovan Longinov
subota 19.05.2018.
17:57
Izvor: Sportske.net

Golman Partizana Marko Jovičić, zadovoljan je svojom ulogom, partijama i sezonom u crno-belom dresu.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Da mu je neko pre godinu dana rekao da će u ovoj sezoni braniti na 15 utakmica u prvom timu Partizana, oberučke bi prihvatio.

Marko Jovičić, mladi golman Partizana, na najbolji mogući način iskoristio je poverenje stručnog štaba Miroslava Đukića, stigao je od trećeg golmana crno-belih do adekvatne alternative u odsustvu Vladimira Stojkovića.

U intervjuu za naš portal, Jovičić je ovu sezonu ocenio uspešnom, a posle proleća u Evropi, šlag na torti bio bi trofej u Kupu Srbije.

"Smeta nam što je Zvezda uzela titulu, žao nam je zbog toga, jer znamo koliko smo se borili. Igrali smo dobro u Ligi Evrope, prezimili smo posle 13 godina, mogli smo i do osmine finala. Ako osvojimo Kup Srbije, mislim da će to biti uspešna sezona za nas", počeo je Marko za naš portal.

Branio si na 11 utakmica u prvenstu i još četiri u Kupu Srbije, što je zaista mnogo za mladog i rezervnog golmana. Gde je Marko Jovičić u odnosu na onog od pre tih 15 utakmica?

"Znači mi puno što sam ove sezone imao toliko utakmica. Nije lako braniti posle Vladimira Stojkovića, biti njegova zamena, jer svi znamo da je on godinama unad naš najbolji golman. To nosi određeni teret, jer svi znamo da je Stojke broj jedan u Partizanu. Dosta sam napredovao u odnosu na prošlu sezonu, kada sam manje branio, ali sam takođe dosta naučio, odnosno sazreo."

Koliko si kao debitant naučio od Stojketa, kakav je mentor prvi reprezentativni golman Srbije?

"Naš odnos je fenomenalan, ne samo sa Stojketom, već i sa trećim golmanom Popovićem. Stojke je odličan učitelj, branio je niz godina u inostranstvu, bio prvi golman na SP, njegovo iskustvo i znanje su nešto neprocenjivo. Razlikujemo se po stilu branjena, ali mogu da naučim dosta od njega, naročito kod postavljanja i kretanja."

Marko Jovicic

Ukoliko Stojković ode, kao što se spekuliše, da li si spreman da postaneš broj jedan i preuzmeš odgovornost Partizanovog prvog golmana?  

"Još uvek nisam pričao ni sa kim, ne znam šta se dešava sa Stojkovićem, to samo on zna. Stojke je broj jedan i on jedino zna šta će biti. Što se mene tiče, mislim da ćemo na kraju sezone sesti i pričati. Sada nam je najvažnija pobeda u finalu Kupa Srbije. Znamo da će Stojković biti prvi golman, ali ja u svaku ulazim kao da ću braniti i opet ću biti tu ako zatreba da pripomognem.

Imao si priliku da vidiš, koliki zapravo teret nosi kada si broj jedan u Partizan?
 

"Teško jeste biti broj jedan u Partizanu, jer mi počinjemo sa negativnim rezultatom - 0:0, a to je rezultat koji nije dovoljan.  Partizan uvek napada, i treba da napada, zato i golman mora da bude budan 90 minuta. Ja sam u Partizanu dugo, osećam kako taj klub diše. Ako šef to odluči, ja sam spreman uvek da uskočim među stative."

Koja liga je pogodna za razvoj golmana i gde sebe vidiš u budućnosti?

"Zavisi kako ko i šta voli, i kome šta odgovara. Ja sam uvek govorio da lično najviše volim španski stil i taj fudbal leži mojim karakteristikama. Volim da igram nogama, da učestvujem u igri. Italijanska liga je isto nešto što mi odgovara, bliska je mojim karakteristikama."

I za kraj, ko ti je idol među golmanima?

"Oduvek je to bio Iker Kasiljas. Iste smo visine, građe i uvek sam želeo da budem kao on."

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke