Markec se u Partizan vratio srcem, da pomogne klubu, a i on njemu

Autor: Pavle Knežević
sreda 04.09.2019.
15:32
Izvor: Sportske.net

Novinari su ga pitali i o navodnom interesovanju Crvene zvezde i Dinama...

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Nekadašnji reprezentativac Srbije, igrač Liverpula, Benfike, Fenerbahčea i brojnih drugih klubova, Lazar Marković vratio u Partizan, klub u kome je stekao slavu i ime, a na promociji je rekao da je to uradio "srcem".

"Osećam se kao kada sam prvi put potpisivao ugovor sa Partizanom. Vrlo sam srećan što se vraćam u svoju kuću, da im pomognem, a i oni meni. Stariji sam, iskusniji, znam gde sam se vratio. Želim da pomognem Partizanu, da budemo što bolji, što konkretniji, mislim da ćemo biti.

Pratio sam svaku utakmicu, kad se moje utakmice nisu poklapale, vidim da ima odličan tim, odličnog trenera. Znao sam da ne mogu da pogrešim, pošto se vraćam kući
", rekao je Marković na promociji.

Kontakata je bilo i ranije, a mediji su pisali da su Markovića tražili i Dinamo Zagreb, ali i Crvena zvezda. On nije konkretno želeo da odgovara na te navode.

"Najbitnije je da sam sada ovde, Partizan je za mene svetinja, ja sam Partizanovo dete, ja sam grobar. Nije da nije bilo ponuda. Posle Lige Evrope se sve izdefinisalo i tu sam", kratko je odgovorio.

Partizanu je preko potreban napadač, da li ste razgovarali o poziciji? Da li ste spremni da igrate?

"Znam da ima dosta dobrih pojačanja, dosta su dobri igrači. Mogu da igram gde god napred, desetka, devetka, po krilu. Nisam još pričao sa šefom, ali mislim da ćemo se dogovoriti. Dolazim pun motiva, želje da se dokažem, da se vratim tamo odakle sam otišao, u formu u kojoj sam bio.

Kako mi je istekao ugovor krajem juna, trenirao sam, bio sam u Teleoptiku i spremio sam se koliko-toliko.  Trebaće mi malo vremena da se vratim, ali mislim da će biti okej
", rekao je popularni "Markec".

Koliko može Partizan ove sezone i šta očekuješ od duela sa Mančester junajtedom?

"Možemo dosta, da ne mislim tako, ne bih bio ovde. Što se tiče Mančestera, ja sam igrao u Liverpulu, a tamo kao grad i kao klub - nismo se nešto voleli, ali poštujem Mančester", odgovorio je on.

Markec je rekao da plasman u Ligu Evrope nije bio presudan, ali da je bio od velikog značaja da konačno dođe. On poznaje dosta igrača Partizana, ali je izdvojio Bambija i Stojketa, koje poznaje iz reprezentacije.

Koliko poznaješ srpsku ligu i očekuješ li povratak u reprezentaciju iz srpskog fudbala?

"Pratio sam našu ligu, znam šta mogu da očekujem, znam koji su timovi trenutno dobri. Što se tiče reprezentacije, to je do mene i do selektora. Ako bude video da sam mu potreban i da sam spreman da igram, mislim da – da", rekao je Marković.

On je priznao da je u karijeri malo više padova nego uspona, ali da će sad da proba da se vrati.

Novinari su ga posle ponovo pitali da li je istina da ga je zvala i Zvezda.

"Najbitnije je da sam ovde. Ja Zvezdu poštujem, ali mislim da ćemo se trkati sa njim u šampionatu", nije želeo Markec da odgovori na pitanje.

Usledilo je još jedno ponovljeno pitanje, ovog puta za zagrebački Dinamo.

"Imao sam ponuda, mislio sam da ću se najlepše osećati ovde. To sam učinio srcem i mislim da ću uspeti", kratko je odgovorio napadač.

Marković će sutra imati prvi trening sa ekipom, a imaće i tokom reprezentativne pauze dosta vremena da se pripremi za naredne mečeve u Evropi i Srbiji.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

37 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Delije Sever 021
Thursday, 05.09.2019
08:29

Koliko kosta ta ljubav, mislim kolika je plata za te tri godine, nista ne pricate covece, kAsana isplacujete "nesto sitno" naredne tri godine, SadiK telekom Srbija je dosao za kesicu bombona (negro), za sumu ste se zeznuli pa objavili sumu... Nemam nista protiv vas, cak naprotiv zelim da imate sto konkurentniji tim jer tada ce i moj klub morati da bude jaci samo kod vas se nista ne zna ni za koliko je neko dosao ni kolike su plate, tu se nesto opasno mulja. Eto zasto nemate para

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 06.09.2019
21:05

Ma nemoj, prvo šta tebe briga koliko Partizan plaća svoje igrače kada ih plaća parama koje sam zarađuje, a drugo nema dovoljno para kao zvezda zato što ne otima od srpskih banaka tj. od države i još ga država ne nagrađuje dodatnim sponzorstvima za to i opraštanjem kamate poreskog duga, kao zvezdu. Zato zvezda ima i samo ona ima.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 08.09.2019
13:10

Ma da, milijardu je zvezda uzela od LŠ, kako da ne. 10 godina bez Evrope, koliko je zvezda tada uzela i odakle joj pare u tih 10 godina? To mi prvo objasni.

avatar
Delije Sever 021
Saturday, 07.09.2019
09:50

Posle liverpula pogledaj gde ti je sve igrao Markec, u stvari pogledaj gde je bio posto gde god je bio nije igrao.
Covece prosle godine smo uzeli 50 mil od LS, vama ovaj i licence placa, niste ni za to sposobni, uzimate pare od prodaje dovodite besplatne igrace a para nema. Da si normalan ti bi postavio upravi pitanje koje sam ja, zasto sve nije transparentno i zasto se nista ne zna, problem je u vama, ne u Zvezdi, sudijama, vlasti... Ali lepo ti je Pantic glavu napunio, vidi se iz daleka

avatar
Shomy
Wednesday, 04.09.2019
21:43

Svi se vrate srcem kad ih niko nece ili 2 godine pred penziju. Kako neko ne dodje srcem kad je u dobroj formi na godinu dana pa da zaradimo od njega???

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 06.09.2019
21:09

Mitrović je hteo da se vrati preprošle zime, ali Njukastl nije dozvolio, dao ga je na pozajmicu u Fulam. Ko kaže da Partizan neće da zaradi od Markovića? Ne može on da bude u dobroj formi u klubovima u kojima ima loš radi i tretman, a ne znam kako da dođe kada ima ugovor i kada klub želi da izvuče što veći novac koji je uložio u njega. Ne pitaju se samo igrači.

avatar
svojnasvome
Wednesday, 04.09.2019
21:40

Gani bez obzira što je dečko dve godine u slabom ritmu, on je sa samo 25 godina prošao kroz ozbiljne evro klubove a ne bi ga uzimali da nema kvalitet.....to što se nije snašao,pa to se dešava......puno je naše dece grobarske napolju i možete o nama dok mi o vašoj deci, sem sad njih par, već godinama ne možemo ni reč reci....jer vas nije bilo nigde 20 godina...... vratili smo naše dete, što je bolje nego vaša legija stranaca i kao Srba što se kunu u srpstvo a članovi su Kanade, Nemačke, Australije.......

avatar
BlagoMeniOpetJA
Thursday, 05.09.2019
00:44

decko nemoj da si neozbiljan. svakom normalnom zvezdasu je sasvim u redu sto ste vi vratili markeca. nije mi drago jer sad imate ozbiljan napad ali mi je u redu. znas zasto? sto ste jaci vi to i mi moramo da budemo jaci da vas pobjedimo i titulu uzmemo. a sto smo jaci i jedni i drugi evropa i zimovanja ce da budu realnost a ne slucajnost.
pogledaj seltik otkad je rendzers bankrotiro. raspadaju se u evropi jer kod kuce nema konkurencije i nema potrebe za ozbiljnom ekipom. a do tad su u glazgovu padali i najveci skoro pa redovno.
tako da mani se "navijaca" i postujmo se. sportski rivalitet je puno bolji od ovoga sto sad imamo, ratova saopstenjima i situacija na tribinama.

avatar
Delije Sever 021
Thursday, 05.09.2019
08:30

Da li je moguce da se nije snasao bas nigde gde je bio a bio je svuda?

avatar
magister
Wednesday, 04.09.2019
20:00

Ovo jeste najbolji mogući potez i za Partizan i za Markovića. Jako je važno pronaći pravo mesto. Marković možda najviše voli da igra u špicu, po krilu ili malo iza desetku, ali po mom mišljenju najbolji je kad ima dosta prostora ispred sebe.

Mislim da će Savo sada biti na slatkim mukama oko sastava, ali da će morati malo da se menja i koncept da bi se iskoristilo ono najbolje što imamo. Takođe, Partizan je pokazao slabosti i protiv bunkera i protiv tvrdog i agresivnog visokog presinga. Mislim da je Savo zbog toga pokušao sa Nathom umesot Šćekića, jer je procenio da mora da ima pleja i da je za igru najbolje da to bude na uštrb jednog zadnjeg veznog. Nisam siguran da Natho posvećeno igra defanzivu, kriv je (što nije ispratio ofsajd zamku) za gol protiv Moldea i čini mi se da on ipak treba da igra - ispred, sa više slobode i manje obaveza, a da vezista umesto Šćekića treba da bude neko spreman da ozbiljno igra defanzivu. Tu vidim Lazara, koji bi, kad bi bio spreman, s lakoćom mogao da zatvara rupe nazad, ali i da svojom fantastičnom igrom bez lopte u polju, daje mogućnost da se češće igra na kontre i polukontre, gde bi Nathove tačne lopte mogle biti ubitačne. Alternativa bi tu mogao da bude i drugi Lazar, Pavlović, ali možda je Šćekić i igra sa dva zadnja vezna, makar na startu utakmice, i dalje najbolja opcija.

Tavorenjem u špicu, Lazar Marković ne koristi ni deo svojih mogućnosti. Bojim se takvog prepisivanja od GREŠAKA prethodnih njegovih trenera, koji su ga po svaku cenu stavljali u špic, a on tu ništa nije uradio. Kao što nije mogao da igra ni zadnjeg veznog, kod Rodžersa. Znači, pozicija između, a slično tome je igrao sa Đuričićem kod Siniše i to odlično, i otvarao se stalno u kontri. I tad je bio najopasniji, a uz dobru saradnju može da bude još bolji.

avatar
zg partizan igokea
Wednesday, 04.09.2019
19:38

Odlican igrac. Protiv Hajduka iz Kule je izgledao bolje nego Mesi u najboljim danima.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 06.09.2019
21:13

Jel se sećaš kako je izgledao protiv zvezde. Kao Mesi protiv petlića.

avatar
Mads87
Wednesday, 04.09.2019
18:56

A dobro aj da budemo realni ne razumem zasto se postavlja sve kao da igraci cine partizanu i zvezdi neke usluge. Svi oni dodju ili se vrate da bi zaradili i da bi oziveli svoje karijere ako su u padu. Ok naravno ima tu i ljubavi i sve ali milion smo puta videli da novac i motiv cesto prevagnu na drugu stranu. Niko se ne vrati kad je u nekom usponu karijere nego svi da ozive i da zarade. Prema tome zvezda i partizan za ove nase igrace nisu uopste lose prilike za ozivljavanje karijere a i zarada ne bude losa. Koliko ljudi u srbiji ima godisnja primanja 100 hiljada eura recimo a to je fudbalskom svetu minimalac minimalaca

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 04.09.2019
17:36

Vidim da zvezdaše uopšte ne interesuje Partizan, samo ne znam šta im bi te su eksplodirali nakon što je Partizan vratio Markovića. Te koliku platu ima, te propao, te nije imao ozbiljne ponude...šta vas briga, ne plaćate ga vi, plaća ga Partizan, svojim parama plaća, a ne od državnih banaka, bolje da se malo interesujete da zvezda vrati onih 22M € koje je uzela od države...šta vas briga da li je propao kada vas je nogirao...pošto je odbio zvezdu sada nije ni imao ozbiljne ponude. Transfer je bio juče, a vi još plačete, jel ste plakali celu noć ili kako 'te :D

avatar
Delije Sever 021
Thursday, 05.09.2019
08:33

Propali igrac vraca se u propali klub da zajedno potonu do dna.
Nase pare su iz LS, vase pare su od penzionera.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 06.09.2019
20:55

Država vam upumpava pare, a nema se za bolesnu decu. Kakva LŠ, 10 godina niste videli Evropu, a imali ste budžet sa 8 cifara u milionima €. Tako možete da lažete sebe.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Thursday, 05.09.2019
12:22

Pomesao si svoje plakanje posle Zvezdinih meceva sa Kopenhagenom i Jang Bojsom. lazoa liverpulcanin se pokazao u svakom klubu u kom je igrao. :) To sto je imao 30k eura nedeljno u Liverpulu samo pokazuje koliko drzava gura fk pastorcad, ali dzabe vam i to. :D

avatar
svetski prvaci 1991
Wednesday, 04.09.2019
17:35

Možda će mu pomoći Partizan...

avatar
mrancic
Wednesday, 04.09.2019
17:22

Majstor za lovu.Ne igra a puni džepove.Prevazišao Krasića😂.

avatar
djan_franko
Wednesday, 04.09.2019
15:56

Mnogi su ga sigurno trazili... 😂

avatar
Südkurve München
Wednesday, 04.09.2019
15:49

Do sve prilike ce se Zvezda trkati sa TSC-om i Vojvodinom za ligu, kao prosle godine sa Radnickim

avatar
napred Panktizan!
Wednesday, 04.09.2019
17:19

Ma da bre, kome je jos derbi bitan, kad su tu derbiji sa Radnickim, Vojvodinom, Cukarickim, oni se uvek dobijaju...

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 04.09.2019
15:49

Ha sigurno bi se vratio da je mogao otici u neki ozbiljan klub !

avatar
napred Panktizan!
Wednesday, 04.09.2019
17:21

Po parama koje imaju jer su drzavni projekti svojih zemalja, i Dinamo, i Zvezda su ozbiljniji klubovi. Ali znam, posto je presao u Partizan, niste ga vi ni trazili, kao i Sumu sto niste...

avatar
Delije Sever 021
Thursday, 05.09.2019
08:34

Dace bog da ce svaki Suma i Musa zavrsiti kod vas.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 04.09.2019
23:56

tko to vi ga niste trazili ??? Juventus ??? Drugi klub ne postoji za mene o cemu ti to ?

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 04.09.2019
17:33

Za ponude za koje znam da je imao bile su od zvezde i Partizana, a pošto nije imao ponudu ozbiljnog kluba došao je u Partizan hahaha