Markec otvorio dušu Rusima - O "srpskoj mafiji", Liverpulu, Partizanu, povratku u Evropu... Nova anegdota o "ludom" Baloteliju!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 04.02.2020.
14:32
Izvor: Sportske.net

Krilni napadač "crno-belih" istakao da bi voleo da se ponovo oproba u inostranstvu.

EPA/GEORGIOS KEFALAS
EPA/GEORGIOS KEFALAS

Povezane vesti

Fudbaler Partizana Lazar Marković dao je opširan intervjuu za rusku televiziju "Meč" koja organizuje turnir na kojem, pored "crno-belih", učestvuju još i Spartak Moskva, Lokomotiva Moskva i Rostov.

Markec je otkrio još jednu zanimljivu anegdotu o nekadašnjem saigraču u Liverpulu Mariju Baloteliju.

"Baloteli je najluđi fudbaler kojeg sam ikada video, u onom najpozitivnijem smislu, naravno. Jednom je propustio trening u Liverpulu zato što je morao da sačeka psa na aerodromu. Tako je barem objasnio ljudima iz kluba. Rodžers nije bio ni besan, to je bilo za očekivati od Marija", kazao je Marković koji se osvrnuo na odlazak u Portugal sa svega 19 godina.

"Nije mi teško pao odlazak u inostranstvo sa 19 godina, sa mnom je otišao i brat Filip, a tu je bilo nas osam ili devet iz Srbije. Zvali su nas 'srpska mafija', bilo mi je veoma lepo u Lisabonu", a nakon toga usledio je poziv Liverpula.

"Nisam imao nikakvu dilemu kada sam došao u Liverpul, ali možda je bilo prerano za takav potez. Sećam se da sam došao bez znanja engleskog jezika, još i onaj akcenat... Liverpul je veliki klub, tvoje je samo da igraš u njemu, stvarno sam uživao i pored toga što mi grad nije baš odgovarao. Džerard i Lovren su mi mnogo pomogli dok sam bio tamo, Stiven je pravi vođa.

"Nije bilo pritiska većeg od onog na koji sam navikao, mogu čak da kažem da je u Partizanu on bio veći. Ali opet, sve ostalo je na mnogo većem nivou, konkurencija u vidu Sterlinga i Kutinja je bila strašna. Posle sam otišao na pozajmicu u Fenerbahče, pa sam se vratio kada je došao Jirgen Klop. Neverovatan čovek, harizma... Prošao sam turneju u Americi, ali nije bilo mesta za mene u timu", otkrio je Markec.

"Srećan sam u Partizanu sada, cilj mi je da pokažem koliko vredim i možda se ponovo vratim u neki od evropskih klubova. Možda se ponovo vidimo u Rusiji, ko zna, čuo sam mnogo lepih stvari o Rusiji i vašem fudbalu", kazao je fudbaler Partizana kojeg danas od 16 časova očekuje okršaj sa Rostovom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke