Marin: "Svuda sam igrao za titule, ali je drugačije kad navijaš za klub"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 03.09.2018.
13:12
Izvor: Sportske.net

Reprezentativac Nemačke pričao je o tome kako je počeo da navija za Zvezdu. Mrkela pričao o "tri tima" i tržišnoj vrednosti sadašnje ekipe.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Marko Marin je jedini nemački reprezentativac koji je igrao u Crvenoj zvezdi, a novinarima je na predstavljanju otkrio kako to da od malena navija za crveno-bele, ali i ko mu je bio idol u mladosti.

"Mnogo sam srećan da smo uspeli da obavimo transfer i da sam potpisao. ugovor. Ispunio mi se san od malena. Nadam se da ću imati velike uspehe ovde na 'Marakani', srećan sam što sam tu.

Sigurno je drugačije kada se navija za klub. Lepo je igrati u velikim klubovima, u svim ekipama sam igrao za titulu, ali ovo je nešto drugo. Od malena navijam za Zvezdu i mislim da će biti drugačije na terenu
", rekao je Marin.

A kako to da navijaš za Zvezdu?

"Moj tata je postao navijač Crvene zvezde zbog Dragana Džajića. Njegov otac je bio Partizanov navijač, ali je tata mnogo voleo Džajića i postao Zvezdaš, pa tako i ja od malena. Posle je došao Savićević, koji mi je bio idol", rekao je Marin.

Na Instagramu si objavio fotografiju sa Dragoslavom Stepanovićem kad si kao dete bio u Zvezdinom dresu, kako je nastala ta fotografija?

"Bio sam sa sedam godina igrač Ajntrahta, on je tada bio trener, a mi smo došli na trening prve ekipe i ja sam se slikao sa njim. Ne znam kako je sada, ali tada je smelo da se trenira u dresovima kojima se želi, ja sam trenirao u Zvezdinom", rekao je Marin.

Sportski direktor te opisao kao najveće pojačanje u istoriji kluba, da li ti to stvara dodatni pritisak.

"Pritisak je uvek tu, logično, ali to ne bi trebalo da bude problem, ja ću dati svoj maksimum u svakoj utakmici i mislim da ću svojim kvalitetom pomoći da se osvoji titula ove godine. U Ligi šampiona imamo mnogo tešku grupu, ako možemo da iznenadimo i to je to.

Ja se nadam da ćete me videti u svojoj najboljoj formi i da ću pokazati svoj kvalitet. Osećam se dobro, ipak zadnjih četiri-pet nedelja nisam trenirao sa ekipom, malo mi fali takmičarski ritam, ali zato će mi dobro doći ova pauza da se uklopim i mislim da neće biti problem
", rekao je Marin.

On je rekao da su pregovori počeli još pre dva meseca, ali da ih je Olimpijakos kočio. O utakmici u Salcburgu i onom koju najviše pamti iz istorije Crvene zvezde...

"Te večeri sam gledao utakmicu, nije bilo lako kod 0:2, ali bilo je fantastično kako smo se vratili, ta energija i motivacija. Što se tiče utakmice koju pamtim, nisam gledao uživo, ali sam utakmicu protiv Bajerna imao na video-kaseti i gledao sam je ne znam ni sam koliko puta", odgovorio je Marin.

Sportski direktor Mitar Mrkela probranim rečima je govorio o Marinu.

"Marko je jedini nemački reprezentativac koji je ikada igrao u Crvenoj zvezdi. Sjajan fudbaler i veliki navijač Crvene zvezde od malih nogu. Verujem da će ogromna Zvezdina porodica biti zadovoljna", rekao je Mrkela.

Koliko je plasman u Ligu šampiona pomogao dolasku ovakvih pojačanja?

"Mislim da bismo teško finansijski mogli da ostvarimo ove transfere da se nismo plasirali u Ligu šampiona, ali kada smo se plasirali rekli smo da treba da imamo ekstra kvalitetne igrače za to takmičenje i onda smo ih doveli", rekao je Mrkela.

Zvezda sada ima mnogo igrača, popularno se kaže da ima puna tri tima.

"Nemamo tri ekipe, ja volim da pričam da imamo dva cela tima, iako na nekim pozicijama imamo više igrača. Imamo 28 igrača, plus dva igrača iz omladinske škole", objasnio je Mrkela.

Da li je ovo najskuplji tim Crvene zvezde u istoriji?

"Teško je reći, nemam precizne podatke o ranijim timovima. Možda je onaj koji je osvojio titulu prvaka Evrope imao svoju veliku tržišnu vrednost, mada su tada cifre bile drugačije", rekao je Mrkela.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 03.09.2018
16:09

Nasa Zvezda ce opet da sija evropskim sjajem.

avatar
Bergkamp10
Monday, 03.09.2018
14:21

Najvece pojacanje u istoriji kluba je Sinisa Mihajlović ili Robert Prosinecki.

avatar
ddr16
Monday, 03.09.2018
15:51

nisu bili jos uvek toliko ostvareni igraci pre zvezde kao sto je marin,mihajlovic je dosao u zvezdu iz vojvodine kao relativno mlad igrac,prosinecki je imao mozda 18,19 god i pre zvezde su imali po jednu,dve iole ozbiljne sezone,marin je igrao za reprezentaciju nemacke,celsi,sevilju,fiorentinu... tako da sa te strane gledano dosao je u klub kao vece ime od njih...

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 03.09.2018
15:56

A Dejan Savicevic, a Piksi Stojkovic, a Darko Pancev, a Miodrag Belodedic???? Tesko je reci koje je najvece pojacanje u istoriji Zvezde.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 03.09.2018
13:35

Dolazak Marka Marina na Marakanu je odlicno za Zvezdu i Srbiju.

avatar
indosrbija
Monday, 03.09.2018
13:25

Verujem da ce za nasu ligu biti ekstra pojacanje a za LS cemo videti..pitanje je kakva mu je fizicka sprema mada ima vremena,taman ova pauza..Ako trio marin boace kafu udju u ekstra formu trece mesto u grupi moze biti ostvareno a titula je sigurica svakako,mada nema opustanja jer titula donosi laksi put kroz evropu..