Marić: "Prva utakmica u plej-autu nosi posebnu težinu"

Autor: Beta Beta
petak 15.04.2016.
20:20
Izvor: Beta

Strateg Novog Pazara Zoran Marić nada se da će njegovi izabranici savladati Jagodinu na startu plej-auta kako bi napravili bodovnu zalihu i sebi olakšali posao do kraja sezone.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener fudbalera Novog Pazara Zoran Marić rekao je da izuzetno ceni ekipu Jagodine, ali da na domaćem terenu očekuje pobedu svog tima na startu plej-auta u Superligi Srbije.

"Sve utakmica do kraja su važne i teške, posebno ova prva. Pobedom bi stvorili lepu zalihu u odnosu na timove ispod nas i olakšali sebi zbog nekih budućih kalkulacija. U prošlom kolu pobedili smo posle duže pauze, nadam se da smo popravili samopouzdanje. Moraćemo svi da radimo, ali potrebna je i podrška s tribina", rekao je Marić.

Uoči 31. kola, Novi Pazar je dvanaesti na tabeli sa 16 bodova, dok je Jagodina na 15. poziciji i ima tri boda manje.

"Biće napeto i taktički neizvesno sa puno trčanja i prekida, osim ako se ne desi nešto, poput ranog crvenog kartona ili slično, što će bitno odrediti dalji tok. Nikada ne znate šta nosi utakmica. Odlučiće mentalna snaga i koncentracija", istakao je Marić.

On je dodao da u protivničkom taboru posebno ceni Aleksandra Filipovića, kojeg je upoznao dok je radio kao selektor omladinske reprezentacije Srbije.

"Kvalitetan igrač, miran s loptom, ima dobar pregled i izbor sledeće akcije. Filipoviću predstoji lepa fudbalska budućnost, ali poštujem i njihov kolektiv", ocenio je Marić.

Trener Pazaraca zbog kartona neće moća da računa na Milana Savića, dok su ostali u kombinaciji za sastav.

Utakmica između Novog Pazara i Jagodine igra se u subotu od 16.00 na "Gradskom stadionu", a ulaz na tribine je besplatan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke