Marić: "Mladošću na Mladost"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.02.2015.
17:23
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Trener fudbalera Vojvodine Zoran Marić poručio je da će njegova ekipa, uprkos svim problemima, mladošću pokušati da parira narednom rivalu i ostvari povoljan rezultat pred domaćim navijačima.

fkvojvodina.rs/Ognjen Ademovski
fkvojvodina.rs/Ognjen Ademovski

Povezane vesti

Fudbaleri novosadske Vojvodine nastavljaju takmičenje u Jelen Superligi duelom sa lučanskom Mladošću u okviru 17. kola domaćeg šampionata.

Biće to prva utakmica koju će "Lale" odigrati u prolećnom delu sezone i 2015. godini pred svojim navijačima a trener Zoran Marić veruje da će njegova mlada ekipa uspeti da iznese teret subotnjeg okršaja sa Mladošću.

"Jasno je da ne možemo uzimati za reper, utakmicu koju smo dobili jesenas u Lučanima, jer je naša ekipa u ovom momentu, potpuno drukčija. Imamo mlad sastav, sa čak 8 igrača rođenih 1995. i 1996. godine u prvoj postavi" kaže Zoran Marić.

Prvi ovosezonski meč u Lučanima Vojvodina je dobila rezultatom 2:1 ali je od tog susreta superligaš iz Novog Sada napravio veliki broj promena u sastavu. Na startu prolećnog dela sezone Mladost je poražena od Jagodine, dok je Vojvodina remizirala u gostima sa OFK Beogradom.

"Vrlo dobro znamo kvalitete naših sutrašnjih rivala, to je ekipa sazdana od brzih i kvalitetnih pojedinaca. Dodatni motiv će im, svakako biti činjenica, što su u proteklom kolu poraženi na svom terenu, pa stoga moramo biti izuzetno oprezni" ističe Marić i dodaje,

"No, to svakako nije neko opravdanje niti eventualni alibi, jer mi znamo šta je naš cilj. Igramo pred našim navijačima, na našem terenu i ne menjamo opredeljenje, kao što nikad ni nismo. Pobeda nad Mladosti je imperativ" jasan je trener Vojvodine.

Kadrovska situacija u ekipi Vojvodine nije povoljna pošto Jovica Vasilić nije u kombinaciji zbog žutih kartona a Makarić se žali na povišenu temperaturu. Van takmičarskog pogona je i Elmir Asani, zbog povrede skočnog zgloba, koju vuče još iz Turske.

Povoljna vest je da se od povrede oporavio Janko Tumbasević, pa će i on biti među kandidatima za startnih jedanaest.

Utakmica Vojvodina - Mladost igra se u subotu, 28. februara, sa početkom od 13 časova i 30 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke