Mančester siti, Liverpul, Dortmund, pa - Zvezda!

Autor: Darko Mitrović
petak 28.12.2018.
14:45
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Zvezda se pohvalila još jednim dostignućem tokom jesenjeg dela sezone.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Pod naslovom ''Zvezda je sinonim za fer plej'', klub sa Marakane se na zvaničnom sajtu pohvalio veoma malim brojem žutih kartona, a crveni nisu ni pokazivani Zvezdinim fudbalerima tokom jeseni.

Brojke pokazuju da je Crvena zvezda u ovom trenutku tim sa ubedljivo najmanje žutih kartona u domaćoj Superligi, ukupno 23 na 21 utakmici, a iza nje je Vojvodina sa dvanaest žutih kartona više.

Kada je u pitanju Liga šampiona, Zvezdinim fudbalerima je pokazano 17 žutih kartona na šest utakmica, ali crveno-beli ističu da su među 18 klubova koji nemaju nijednog isključenog igrača u LŠ.

Ni to nije sve.

U Zvezdi ističu da su jedini klub, uz Porto, Real Madrid i PSV koji nema isključenog igrača ni u domaćem pampionatu, ni u Ligi šampiona od početka sezone.

Ali, postoji i još jedna lista kojom se u Zvezdi još više ponose.

Naime, Zvezdin prosek žutih kartona po meču u svim takmičenjima ove sezone je 1.48, a bolji prosek imaju samo Mančester siti (1.12), Liverpul (1.32) i Dortmund (1.39).

''Bez dileme, fer-plej karakteristika je skoro jednako važna kao i lepota fudbala, a izrazito je zadovoljstvo biti u prilici u kakvoj su zvezdaši i pohvaliti se činjenicom da je naš tim u samom vrhu evropskog fudbala po pitanju korektnosti i ponašanja na fudbalskom bojištu'', zaključak je na Zvezdinom sajtu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan_PFC
Saturday, 29.12.2018
00:55

75% zvezdinih utakmica prijateljske

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 28.12.2018
16:53

Uvek bili i uvek cemo ostati Gospoda.

avatar
Борко Михајловић
Friday, 28.12.2018
16:35

Dajte informaciju koliko je kartona dodeljeno ekipama u utakmicama protiv Zvezde.