Malo ko se seća, ali ovako je Lalatović stavio ruku u vatru za Kataija!

Autor: Milovan Longinov
sreda 25.11.2020.
12:01
Izvor: Sportske.net, Nova.rs

Trener Vojvodine prisetio se kako je svojevremeno ubedio upravu Crvene zvezde da dovede Aleksandra Kataija.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U razgovoru za televiziju Nova S, Lalatović je otkrio kako je Kataija pratio još dok je bio trener novosadskog Proletera, u periodu od 2011. do 2013. godine.

Kasnije, kada je ostvario svoj san i seo na klupu Crvene zvezde, setio se majstora koga je snimio u balonu i predložio Zvezdanu Terziću i Slaviši Kokezi da ga dovedu.

"Kataija sam ja lično doveo u Crvenu zvezdu, sedeo sam sa Terzićem i Kokezom, bili smo u Franšu da razgovaramo. Rekao sam im da želim jednog igrača, pitali su kog, Katai. “Gde se njega seti?” I ja kažem, bio sam trener Proletera, u jednom balonu gde je on igrao mali fudbal, ja sam čekao termin i gledao sam ga, pitao sam ko je momak, kažu mi da igra u Vojvodini. Nije mi bilo teško da gledam posle toga njegove utakmice kao trener Proletera, uvek je bio najbolji. Onda Katai ide u Olimpijakos, nije igrao, tu se malo zapustio, nije imao minutažu, ali taj kvalitet koji sam tada video, ostavio je jak utisak. Hteo sam pošto-poto da ga dovedemo. Nažalost, nije došao pripremljen kao što je sad, pa da on meni pomogne. Ja sam ga doveo u tako veliki klub, nije ga doveo ni Terzić ni bilo ko, nego ja. Jednostavno, možda meni nije vratio na najbolji način. Nije ni mogao, ja sam bio svestan toga, ali ja sam želeo da ga imam u svom timu. Drago mi je što je oživeo karijeru, da igra u ovom nivou i on je najbolji igrač Superlige trenutno", ispričao je Lalatović.

On je razbio sve glasine o tome da je bio u sukobu sa Kataijem i konačno razjasnio te dileme.

"Nije bilo sukoba na treningu, ali ja volim da budem prema svima isti. Bio je jedan obavezan timski doručak u 9 sati, on se nije pojavio na doručku. Vidim nema ga, rekoh, “sastanak, odmah, probudite Kataija”. Rekao sam mu, “doručak u 9 za sve, a tebe nema”. To je bio sukob kad sam mu rekao da ne može to tako, to je Crvena zvezda, veliki klub, pogotovo što je došao na moju inicijativu, ja sam ga doveo. I sada ljudi iz kluba treba da vide da nema njega, a bili su tu, na pripremama u Sloveniji. Reći će “on je njegov ljubimac, ja ne smem ništa da mu kažem”. Normalno, ne smem da dopustim to ni zbog drugih igrača", otkrio je Lalatović i nastavio:

"Rekao sam mu “ako se ovo još jednom desi, bićeš kažnjen”. Naravno, nisam želeo da bude kažnjen i da kažnjavam igrače, naročito jer je tada bila teška finansijska situacija. Nikad nisam voleo da kažnjavam igrače novčano. Mogao sam 100 puta, ali malo zapretim, viknem, ali sam na kraju meka srca i to je bio jedini moj sukob sa njim, jednostavno, nije pravio probleme na treninzima, radio je koliko je mogao u tom trenutku. Kako je vreme odmicalo, bio je sve bolji. Taman smo ga vratili u život i ja sam otišao, došao je Grof Božović, fudbalski je bio na pravom nivou. Bilo je nemoguće da pruža te partije kad sam ga ja doveo posle toliko duge pauze", priča Lalatović.

Baner


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Wednesday, 25.11.2020
18:36

Видело се да има квалитет још на старту првог мандата у Звезди. Иако је добијао шансу на кашичицу, било је јасно о каквом се играчу ради. Само су незналице могле то да споре.