Maksimović: "Kvalitet na našoj strani"

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 10. oktobar 2018.

  • 12:20

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Srpski reprezentativac Nemanja Maksimović rekao je pred sutrašnju utakmicu sa Crnom Gorom da je kvalitet na strani "Orlova" i da očekuje dobar rezultat.

Maksimović:
Foto: Epa/Koča Sulejmanović
Reprezentativci Srbije otputovali su za Podgoricu gde ih u četvrtak očekuje utakmica 3. kola Grupe 4 Lige C u UEFA Ligi nacija sa Crnom Gorom.

"Mislim da imamo kvalitet i da smo spremni da ispravimo greške sa nekih prethodnih utakmica i da pobedimo sutra", rekao je Nemanja Maksimović novinarima na aerodromu "Nikola Tesla".

Sutrašnji duel Crne Gore i Srbije biće prvi kada su seniorske reprezentacije u pitanju.

"Očekujem dobru atmosferu, sigurno da će biti veliki broj gledalaca i da će oni biti silno motivisani kao i mi. Očekujem dobru utakmicu i našu pobedu", dodao je Maksimović.

Fudbaler Hetafea počeo je obe utakmice u Ligi nacija ali nije imao odgovor na pitanje hoće li i sutra biti u startnoj postavi.

"To nije pitanje za mene, to je pitanje za selektora. Ko god se nađe na terenu daće svoj maksimum za ovu ekipu i za pobedu", rekao je Maksimović.

Srbija

On do sada nije imao prilike da igra na stadionu pod Goricom ali ističe da poznaje veliki broj reprezentativaca Crne Gore i da je sa mnogima odmeravao snage.

"Poznajem veliki broj igrača iz Crne Gore. Igrao sam protiv dosta njih, protiv (Mirka) Ivanića, (Filipa) Stojkovića, (Marka) Jankovića... Stvarno su kvalitetni, dobro nas poznaju, kao i mi njih", kaže Maksimović.

O protivniku samo reči hvale, ali srpski reprezentativac smatra da je kvalitet na našoj strani.

"Radi se o skupu kvalitetnih igrača koji igraju u dobrim ekipama. Dobro nas poznaju, sigurno su dobro pripremljeni ali mislim da je kvalitet na našoj strani. Gledali smo prve dve utakmice u Ligi nacija. Iskreno, očekujem da će da nas sačekaju i da pokušaju na polukontre i kontre da nas napadnu", ističe Maksimović.

Srbija će u Podgorici i Bukureštu igrati bez nekoliko bitnih igrača, a među njima su kapiteni Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić.

"Svakako da je izostanak Nemanje Matića i Aleksandra Kolarova veliki peh za nas ali svi igrači koji su ovde imaju kvalitet. Ko god da se nađe na terenu, da li ja ili Sale (Saša Lukić) spreman je da preuzme rizik i da donese pobedu Srbiji", rekao je Maksimović.

Utakmica trećeg kola UEFA Lige nacija između Crne Gore i Srbije igra se u četvrtak od 20.45 u Podgorici.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari