Majstorija Božinova, Partizan bolji od Šahtjora!

Autor: Darko Mitrović
subota 06.02.2016.
19:24
Izvor: Sportske.net

U drugoj današnjoj proveri u Nikoziji, Partizan savladao ekipu Šahtjor Soligorska, Božinov u centru pažnje.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana savladali su večeras na Kipru ekipu Šahtjor Soligorska rezultatom 2:1, što im je bila druga današnja provera, posle 2:2 sa Volgarom iz Astrahanja o čemu možete da čitate OVDE.

Crno-beli su protiv Šahtjora nastupili u sledećem sastavu: Kljajić, Bandalovski, Miladin Stevanović, Marko Jovanović, Bogosavac, Everton, Brašanac, Ilić, Alen Stevanović, Mihajlović, Božinov.

Prva prilika viđena je već u četvrtom minutu igre, imao ju je Šahtjor, a posle jedne nespretne reakcije Miladina Stevanovića koji je umalo postigao autogol, ali je stativa bila saveznik Partizana.

Ali, kako je meč odmicao, Partizan je postajao sve opasniji. U 18. minutu odlična akcija Alena Stevanovića, ali je Mihajlović zamalo zakasnio na njegov centaršut.

Nešto kasnije, pokušao je i Božinov sa dvadesetak metara, ali to je bila samo najava onoga što je usledilo već u 21. minutu.

Bugarski internacionalac je majstorskim udarcem makazicama sa nekih 13 metara postigao prelep gol za vođstvo crno-belih od 1:0!

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

bozinov

Do kraja prvog poluvremena Partizan je nastavio da kontroliše dešavanja na terenu, imali su crno-beli konstantnu inicijativu.

A posle samo dva minuta igtre u nastavku meča, Nemanja Mihajlović je duplirao prednost Partizana - 2:0! Partizanov novajlija je preciznim udarcem iskosa sa leve strane pogodio suprotn ugao,

Ono što trenera Tomića može da brine, jesu lakše povrede štopera Gogue koji ima problema sa meniskusom, ali i Marka Jovanovića, koji je u 67. minutu morao da napusti teren i ustupi mesto Kosoviću.

U samom finišu meča, ekipa Šahtjora je golom Burka u 86. minutu uspela da ublaži poraz i postavi konačnih 2:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NemanjaPFC
Sunday, 07.02.2016
12:08

Bozo Bozo Bozinove :D

avatar
Scepan Scekic
Saturday, 06.02.2016
22:16

Ko sme u 50 evra da se kladi da ce i Bozinova da prodaju?Jos ako se setimo da prelazni rok u Kini traje (po meni nerealno i predugo) do kraja meseca.

avatar
Saturday, 06.02.2016
23:59

Vec su se dogovorili da ce da ga prodaju u neki Kineski klub, on im je jedini sto im vredi ali neka to su pametni ljudi iz uprave i Zivkovica poslali u Teleoptik , neka im sad igraju Alen Stevanovic,Mihajlovic i Brasanac 3 panja.

avatar
Scepan Scekic
Saturday, 06.02.2016
22:10

Tako,samo ti Bozinove resetaj mreze,tako si blizi prodaji.

avatar
Liverpool_Zvezda
Saturday, 06.02.2016
21:36

Sada će se o ovom golu Božinova pisati mesec dana. Ne brinite se, oteraće on i ovog malog Mihajlovića kao i Šaponjića što je oterao, a mali je ekstra talenat kakav skoro neće biti na našim prostorima.

avatar
Scepan Scekic
Saturday, 06.02.2016
22:11

A o cemu treba da se pise,o vasem preokretu protiv tamo nekog Atalantasa?

avatar
Sunday, 07.02.2016
00:02

Ne nego o Bozinovom golu protiv Sahtjora Soligorska iz Beloruske lige i o nekom tamo Buksurku iz Azerbedzanske 32 lige.

avatar
Marko Petrovic
Saturday, 06.02.2016
22:19

Mihajlović je levo krilo, Božinov špic.

avatar
mile stojkovic
Saturday, 06.02.2016
21:35

Ja sam lepo rekao pre izvesnog vremena..ovaj Partizan(igracki kadar) je slabiji od onog koji je zavrsio na 4 mestu jesenas..Bez Abubakara,Zivkovica,Ninkovica,Babovica..pa i Saponjica..koji je ipak donosio kakav takav kvalitet sa klupe..ovaj tim je smesan.Brasanac i Bozinov su sad uzdanice..uz Jevtovica..i Vulicevica..Everton..nista posebno za sada..Aa o protivnicima nema potrebe trositi reci..ILIEV DOZIVOTNI SPD!! Sve BOMBE

avatar
magister
Saturday, 06.02.2016
21:20

Sad video i golove. Ipak: Kljajić (Šaranov) - Vulićević, Gogua, Jovanović (Milenković), Bogosavac (Subić) - Jevtović (Everton), Brašanac, Lukić (Ilić), Birmančević (Golubović) - Božinov, Mihajlović. Tu upadaju još i Bandalovski i Stevanović, kao alternative za odbranu, Jovičić, treći golman, a ako dođe verovatno i Suma (po onome sa YouTube-a dobar dribler, drugo ništa ne znamo). Mihajlović zaista jeste potencijal, ali mora da bude aktivniji. Nestaje na momente. Veoma veoma prijatna iznenađenja pre svih Milenković, a onda i Birmančević i Golubović (i Jovičić, mada nije bilo utakmica za golmane). Lukić, ako bude konkretniji u završinici, efkasniji i u asistencijama i u šutu - srpski Kaka!

avatar
сочинитељ
Saturday, 06.02.2016
21:09

свака част мајстори,пре неки дан добисте арсенал,сад шахтјор,како сте кренули чак и сурдулица нема шта да тражи у судару са вама

avatar
Scepan Scekic
Saturday, 06.02.2016
22:13

Ali zato vi buduci sampioni ste pokidali protiv Kopera (4-3),italijanskog desetoligasa koliko bese 10-2,pa onda preokrenete protiv Atalantasa...smesni covece koji navija za smesnu ekipu,pokrij se usima.

avatar
MilošPB
Saturday, 06.02.2016
23:36

Real sa Nišave.

avatar
magister
Saturday, 06.02.2016
21:05

Nisam video gol, pa ne znam da li je i Kljajić nešto kriv, par lopti je dobro odbranio i dobro je pratio akcije i na vreme prihvatao duže lopte, tako da nešto, što bi kod drugih golmana, moglo da se pretvori u šansu za protivnika, ovde prođe kao da ne postoji. To mu je ozbiljan kvalitet. Ali, istina je i da je Šaranov bolji nego što sam mislio, pa i da taj mladi Jovićić pokazuje potencijal. Ostalo, kad bih birao po viđenom: Kljajić (Šaranov) - Vulićević, Gogua, Milenković (Jovanović), Bogosavac - Jevtović, Brašanac, Lukić, Birmančević (Mihajlović) - Golubović, Božinov.

avatar
Blazer
Sunday, 07.02.2016
11:33

Nije kriv golman

avatar
hcXpfc
Saturday, 06.02.2016
20:56

Bravo Neco majstore, samo napred!!!

avatar
magister
Saturday, 06.02.2016
20:44

Nažalost, gledao sam od 55'. Užas. Deluje već na nekoliko utakmica da Tomić uvežbava dodavanje zadnje linije sa golmanom, tako i od objektivno znatno slabijih timova navlače uvek jači pritisak, gube loptu za loptom, skoro da se igraju viktorije. Sale Ilić egzibiciono driblovao u mestu na 10tak metara u našem polju do centra, posle lopta izgubljena, kao što je propao i gotovo svaki pokušaj da se lopta prenese. Stevanović nekoliko puta potpuno besmisleno, a onda i on, kao Sale, navukao četvoricu i izdriblovao ih na centru, ali već kod sledećeg dodira - njihova lopta. Everton se ili kliza pa ispada ili kliza pa dodaje pogrešno ili ponekad i tačno, one poprečne lopte, kao Miladin, prethodno Ostojić. Bandalovski je slab bek, a relativno dobar štoper, ali nisam uspeo da vidim njihov gol.

avatar
Petar Petar
Sunday, 07.02.2016
02:27

Ja sam gledao do 65'. Alenu treba kupiti kartu i poslati ga tamo odakle je stigao, znaci po meni on sve gore i gore igra od kad je dosao. Nije bas sve toliko crno bilo u vezi dok sam ja gledao, ali definitivno mi imamo slicnih problema kao i jesenas, neke glupo izgubljene lopte u sredini iz kojih nam redovno prave problem protivnici, zatim ta bezidejnost da se sa loptom ide unapred ( i to se ispoljava uglavnom kada vodimo). Zatim, nemamo spica bez obzira sto je debeli danas pogodio ono preko glave (mislim da ni on nije svestan kako je uspeo). U ovoj ekipi nema mesta Bandalovski na beku (ne kapiram zasto hocemo da produzimo ugovor), oba Stevanovica, Sale Ilic nikako kao starter i naravno napadaci, ni jedan od njih. Znaci obrni okreni nama pred svaki pocetak prvenstva redovno fali bar tri, ili cetiri igraca da bi to bio onako solidno skockan tim. I tako je iz sezone u sezonu. Nemanja je trenutno najbolje sto Partizan ima, pozadi ce Marko i Gogua cini mi se sasvim solidno da zatvore, Everton mi nekako nije najjasniji, krece se poprilicno, ali mislim da ima veliki problem kod odigravanja i to ne samo sto su netacni pasovi, nego su po meni prilicno nepravovremeni (bolji je od drugih na tom mestu, ali nisam siguran da je bas neki nivo i autoritet na toj poziciji). Mislim da cemo u tvrdim takmicarskim utakmicama bas imati problema da dajemo golove. Nasa liga se ne igra bez jednog gabaritnog napred i naravno brzeg nego sto je Boza. On kad trci kao plug da vuce za sobom. Videcemo, ja pripremne meceve ne racunam. Ti mecevi nista ne pokazuju koliko je ekipa kompaktna. Definitivno za razliku od prethodnih trenera Tomic pokusava da ekipa kontrolise utakmicu i mi budemo ti koji ce diktirati tempo, ali ne znam sa koliko municije raspolaze za takav stil fudbala. Videcemo vrlo brzo. Nisam preveliki optimista, ne vidim igraca koji pravi ikakvu prednost na sredini, ni u fazi napada ni u fazi odbrane... Sve u svemu, tu smo negde kao i jesenas, cak i da Andrija igra.

avatar
Blazer
Sunday, 07.02.2016
11:38

Alenu ni kartu ne treba kupiti,nije zaslužio!!!U pripremnim utakmicama poziciju zadnjeg veznog najbolje odigrao I.Petrović