Maestro Tadić, stative, prečka, promašaji i pobeda Srbije!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 07.09.2018.
22:34
Izvor: Sportske.net

Srbija startovala pobedom u Ligi nacija, u Vilnjusu savladana Litvanija.

EPA-EFE/TOMS KALNINS
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Povezane vesti

Naš tim je bio bolji u prvom poluvremenu, držao je loptu u svom posedu, bilo je samo pitanje trenutka kada ćemo doći do šanse protiv slabije odbrane Litvanaca, videlo se odmah da taj deo tima nije baš svetske klase.

Već u 12. minutu velika šansa za reprezentaciju Srbije, Dušan Tadić koji je dominirao u prvom poluvremenu je dodao loptu Mitroviću, napadač Fulama se okrenuo i gađao u ugrao, ali je pogodio stativu.

Maksimović i Matić su često bili u kontaktu sa loptom, podatak da je Srbija imala 64% loptu u svom posedu tokom prvog poluvremena vam dovoljno govori u prilog tome ko je bio u prvom planu.

Naredna prilika i nova stativa viđena je u 20. minutu, tada je ponovo Dušan Tadić pronašao levog beka Milana Rodića koji je danas zamenio Aleksandra Kolarova po toj strani, ali je fudbaler Crvene zvezde pogodio stativu.

Imali su i domaći par poluprilika, u jednom trenutku su nas izigrali, ali je Kulkis šutirao pored gola.

Napokon smo postigli gol u 38. minutu, prethodno je sudija pokazao na belu tačku nakon što je pogrešila litvanska odbrana, Kostić presekao loptu, ubacio do Tadića koji maestralnim potezom dodaje do Mitrovića koji biva fauliran. Upravo je Tadić bio taj koji je uzeo stvari u svoje ruke, pogodio je za prednost Srbije.

Gol OVDE.

Uspeli smo da odbranimo taj rezultat do kraja poluvremena, a u nastavku na samom početku nešto angažovanija igra Litvanaca, ali to nije dugo trajalo.

Naša reprezentacija je počela da stvara prilike od 60. minuta u drugom poluvremenu, a prvu je imao Andrija Živković koji se sjajno izborio za udarac sa desne strane levom nogom, bilo je to ono što on najviše voli, ali je pogodio samo stativu.

Dva minuta kasnije Mitrović glavom pokušava nakon centaršuta Živkovića, ali je golman litvanske reprezentacije bio na mestu. Usledio je i još jedan opasan napad Srbije, Mitrović je ponovo bio oboren u kaznenom prostoru, sudija je mirne glave mogao da dosudi penal, ali je Škot ostao nem.

Srbija
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Andrija Živković je bio prilično agilan u drugom delu, ponovo je došao u sličnu situaciju kao kod pogođene stative, ali je ovoga puta golman Setkus bio na mestu.

Imali su Litvanci veliku priliku u 75. minutu da izjednače rezultat. Bila je to šansa utakmice za njih, Novikovas je vodio loptu po levoj strani, dodao do iskusnog Černiha koji je poslao loptu pored gola. Velika kontra i veliki promašaj, sreća za Mladena Krstajića.

Par minuta kasnije u igru ulazi Kolarov, dobija loptu po levoj strani, upućuje centaršut ka Mitroviću koji pogađa ponovo okvir gola, ovoga puta prečku.

Mogli smo da rešimo pitanje pobednika u 83. minutu, tada je Veljković zaustavljen u kaznenom prostoru nepropisno, mogli smo lagano da uđemo u završnicu meča, ali Tadić nije postigao gol sa bele tačke.

Imali smo ponovo sreće kada je Milenković bio dekoncentrisan, poklonio je loptu Semasu koji je izašao 1 na 1 sa Dmitrovićem, lopta se nakon odbrane našeg golmana odbila do Litvanaca, ali je naša odbrana dobro reagovala nakon toga i sprečila čist gol. Lukić je bio taj koji je spasio našu reprezentaciju. Pala je potpuno koncentracija našem timu u završnici, Litvanci su imali još par poluprilika, ali nisu uspeli da stignu do gola.

LFF stadion u Vilnjusu
gledalaca: 4378
Litvanija - Srbija 0:1
strelac: Dušan Tadić iz penala u 38. minutu


Litvanija: Šetkus - Baravikas, Zulpa, Jankauskas, Klimavičius, Vaitkunas - Slivka, Verbickas (od 72' Semas), Kuklis (od 46' Vorobjovas), Novikovas - Černih.

Srbija: Dmitrović - Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić (od 77' Kolarov), Maksimović, Matić (od 82' Lukić) - Živković, Tadić, Kostić (od 90' Radonjić) - Mitrović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 07.09.2018
23:20

Пишу се три бода, против јачих селекција потребна је прилично боља реализација, као и да се санирају пропусти које ће озбиљније екипе од Литваније кажњавати !

avatar
ННСрбија
Friday, 07.09.2018
23:16

Крстаја уђи уместо овог Вељковића лик је трагикомичан а и овај Миленко је смешан, оклизне се у 90'

avatar
AlexPFC
Friday, 07.09.2018
23:03

Ništa posebno, mada smo zaslužili ubedljiviju pobedu kao i mnogo manje drame u završnici. Moramo biti skoncentrisaniji u odbrani, jer će ozbiljnije selekcije od Litvanije naše kikseve umeti da kazne. Malo je falilo da iz jedne kontre primimo gol ali je Litvanac promašio veliki zicer. Mora ovo mnogo bolje...

avatar
Amar Zornic
Friday, 07.09.2018
22:48

Sta reci , jesmo se ispromasivali al su i oni imali i previse sansi s obzirom na odnos kvaliteta . Mitar postao klasa

avatar
Stevan Mikša
Friday, 07.09.2018
22:41

Ugasite fudbalski savez!

avatar
PLAYBOY
Friday, 07.09.2018
22:40

Nisam ni gledao al osecam da smo jadni bili.

avatar
Апис
Saturday, 08.09.2018
11:12

Није баш да смо били јадни, није баш да је све било беда и очај што се саме игре тиче. Било је пар изгледних ситуација; у осталом, погодили 3 пута стативу и 1-ом пречку. Ипак, узимајући у обзир реноме противника било је поприлично слабо. Озбиљне екипе овакве утакмице затварају са 2:0 или 3:0 већ у 60. минуту, а нама је у задњих 15-ак минута победа висила у ваздуху. Просто је недопустиво да се онако ПОКЛАЊАЈУ зицери противнику (1-ом после нашег корнера попили контру + клизање Миленковића).

avatar
nenadnenad1234
Friday, 07.09.2018
22:39

Posle svega sto nam se desilo bitna je samo pobeda, a bogami ni igra nije bila tolko losa. Realno je bilo da ih dobijemo 3:0, a obadve prilike koja je imala Litvanija sami smo krivi.

avatar
ННСрбија
Saturday, 08.09.2018
03:54

Реално је било 6:1

avatar
Man.United99
Saturday, 08.09.2018
06:00

Dobrp su igrali mada se ovakve prilike moraju koristiti

avatar
Hocus Pocus
Friday, 07.09.2018
22:39

Zasto Kostic igra u prvih 11, nikako mi nije jasno...

avatar
Realan_PFC
Saturday, 08.09.2018
15:44

pa izbacio je 2 bundesligasa u drugu ligu, fali mu u statistici i da je izbacio reprenzentaciju srbije iz lige C u ligu D valjda ............. neznam, nisam pametan

avatar
Magija to smo mi
Friday, 07.09.2018
22:38
avatar
Колатерална Штета
Friday, 07.09.2018
22:37

Nisam gledao prvo poluvreme, ali se Tadić u drugom nije video. Ali Lukiću svaka čast kako je stigao da izblokira kada se Milenković okliznuo...