Luković: "Biće lakše kad 'bacim' štake"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 20.03.2015.
18:48
Izvor: Sportske.net

Defanzivac Crvene zvezde Aleksandar Luković govorio je o procesu oporavka kroz koji prolazi nakon povrede ahilove tetive. Lune je istakao da će za desetak dana 'baciti' štake a povratak na teren ne može da dočeka iako je stalno uz tim.

Screenshot: Youtube
Screenshot: Youtube

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde ušli su u seriju dobrih rezultata na startu prolećnog dela sezone ali nema sumnje da bi ekipa delovala još bolje da Nenad Lalatović ima na raspolaganju dvojicu povređenih defanzivaca.

Marko Petković lagano se vraća u trenažni proces nakon operacije prednjih ukrštenih ligamenata, dok iskusni Aleksandar Luković ulazi u prvu fazu rehabilitacije zbog povrede ahilove tetive.

"Već tri nedelje dolazim u fizio-centar na terapije. Prezadovoljan sam, naravno oporavak teče malo sporije ali to je normalno posle ovakve povrede. Nadam se da ću za desetak dana do dve nedelje 'baciti' štake i onda će biti mnogo lakše" kaže Luković.

Bivši reprezentativac povredio se na pripremama u Antaliji zbog čega je podvrgnut operaciji. Oporavak teče po planu ali povratak na teren još uvek deluje daleko.

"Psihički se osećam dobro, navikao sam se na situaciju i prihvatio da tu ništa ne može da se promeni. Dan prolazi prilično brzo jer dva puta dnevno imam terapije a popodne idem i na vežbe" obajšnjava Lune.

U jednom danu Aleksandar Luković provede i do sedam sati na vežbama, terapijama i u teretani što je sve deo programa oporavka od neugodne povrede. Iako mu teško pada odsustvo sa terena, Lune tvrdi da je konstantno uz ekipu i da ga to čini spokojnim.

"Najbitnije mi je da ispoštujem proces oporavka u kojem se nalazim i da se što pre vratim na teren. Jako mi teško pada to što nisam na terenu ali mi je drago zbog momaka i nadam se da će nastaviti u istom ritmu kao i do sada" ističe Luković.

Narednu utakmicu crveno-beli igraju na domaćem terenu protiv kruševačkog Napretka u okviru 20. kola JSL. Meč koji tim Nenada Lalatovića igra pred odlazak na pauzu Luković doživljava kao jedan od ključnih u drugom delu sezone.

"Utakmica sa Napretkom je jedan od bitnijih u drugom delu prvenstva. Protivnik se nalazi u nezavidnoj situaciji ali ima jako kvalitetan tim zbog čega treba biti maksimalno koncentrisan kako bi se ostvarila pobeda pred odlazak na pauzu" zaključio je Luković.

Bivši defanzivac Zenita neće biti u prilici da pomogne svojim saigračima tokom drugog dela sezone ali će nakon letnjih priprema ponovo ući u takmičarski ritam i biti veliko pojačanje pred narednu sezonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke