Luka otvorio dušu: "Platio sam glavom jer sam rekao svoje mišljenje!"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 25.10.2018.
11:38
Izvor: Sportske.net, Sportklub.rs

Kapiten Kristal Palasa Luka Milivojević rešio je da otvori dušu i kaže zašto više za njega nema mesta u reprezentaciji Srbije.

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Stvari koje su se dogodile nakon druge utakmice grupne faze Mundijala u Rusiji između Srbije i Švajcarske dovele su tokom jeseni do trzavica i izostavljanja pojedinih igrača iz državnog tima.

Selektor Mladen Krstajić od početka Lige nacija ne računa na Luku Milivojevića, kapitena Kristal Palasa koji je posle svega u izjavi za televiziju "Sportklub" otkrio kako je došlo do nesuglasica i zašto više nije deo državnog tima.

"Ima tamo ljudi koji odlučuju o tome da li ja treba da budem tamo ili ne. Živa istina je da sam ja izostavljen sa spiska, ne zbog igračkih i fudbalskih kvaliteta", počeo je priču srpski internacionalac.

Sve je počelo na Mundijalu u Rusiji, odnosno nakon druge utakmice u grupi sa Švajcarskom.

"Imali smo neku komunikaciju na Svetskom prvenstvu, bio sam pozvan posle utakmice sa Švajcarskom na stastanak da kažem šta mislim. Rekao sam svoje mišljenje, da bi sa 4 boda išli dalje, da je to Svetsko prvenstvo i takmičenje gde nema mnogo uživanja u fudbalu, gde se igra na svaki bod. Mislim da smo se kockali previše u zadnjih 15 minuta, da smo bespotrebno preuzeli rizik. Po meni nije bila logična izmena, ne zato što sam ja zamenjen...", objasnio je Milivojević.

Srbija je od Švajcarske izgubila golom u poslednjim trenucima utakmice, a kasnije se ispostavilo da bi i sa četiri osvojena boda "Orlovi" mogli dalje.

"Kockali su se sa tim, na kraju su platili glavom, na kraju sam i ja platio glavom to što sam rekao svoje mišljenje. Došao sam do zaključka da ako ne mogu da kažem svoje mišljenje, onda i ne treba da budem tamo. Ako treba da pričam ono što bi oni voleli da čuju, od mene to neće čuti, jer ja nisam takav. Posle toga su usledili napadi koji nemaju veze sa fudbalom i to me je još više okrenulo protiv njih", dodao je Milivojević.

Radi se o priči koja se pojavila u pojedinim medijima, a u kojoj je Luka Milivojević označen kao neko ko je želeo da progura igrače menadžera Faljija Ramadanija u reprezentaciju.

U nekim novinama pojavile su se navodne izjave Predraga Rajkovića i Saše Lukića, a njih je potvrdio i pomoćnik selektora Milan Obradović. Sudeći na osnovu Milivojevićeve priče, izgleda da su mu sva trojica potvrdila da su njihove reči izmišljenje.

"Nisam komunicirao sa medijima da ne bi sutra neko rekao da sam povezan sa nekom medijskom kućom ili novinarom, odnosno da neki novinar ne bi imao problem sa njima zbog toga što ga oni imaju sa mnom. Oglasio sam se na Instagramu, tu sam bukvalno presekao. U timu ima dvadeset i nešto igrača, zajedno smo provodili vreme i znali smo šta se dešava. Ono što ne mogu da shvatim jeste kako neko može da izađe sa izjavom za koju zna da nikada nije postojala, da stane iza te izjave. Dvojica igrača i selektor koji potvrđuje te reči. Na kraju dođeš do saznanja da niko to nije rekao. Ako je pomoćni trener nešto izjavio, a nije njegova izjava, ako su dvojica igrača rekla nešto, a nisu rekli oni već neko iza njih... Takođe, selektor koji je potvrdio, a kaje se što je to morao da kaže, ona je to meni još veća satisfakcija jer znam da sam na pravom putu. Što se tiče saigrača, znam da će neki od njih da me podrže i najdraže mi je da svi oni znaju šta je istina. Ja nemam problem sa tim da odem na konferenciju za medije sa nekim od njih i da ih pogledam u oči, a oni će imati jer znaju da su pričali laži", istakao je Milivojević.

Vezista Kristal Palasa smatra da njegovo odsustvo iz reprezentacije ne predstavlja hendikep za ekipu. Tvrdi da se u državni tim najverovatnije neće vraćati dok Savez vodi aktuelna garnitura ljudi.

"Bez mene ili sa mnom, mislim da nema velike razlike. Mislim da jedan igrač ne može toliko da utiče na kolektiv. Sa druge strane, pod kojim uslovima bih se vratio? Kod njih bih se jako teško vratio. Ne volim da radim sa ljudima koji lažu, izmišljaju, ja takav nisam. Volim da dam celog sebe za tim, da se žrtvujem za tim. Postoje doktori koji mogu da potvrde kakav sam igrao prvu i drugu utakmicu na Svetskom prvenstvu. Znam ko sam, šta sam, stojim iza svojih reči, a sa njima je jako teško raditi u budućnosti", zaključio je Milivojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Thursday, 25.10.2018
23:42

Dodatak: Da razmislimo. Koji je tačno potez selektora Krstajića razlog za seriju izjava Milivojevića i Nastasića. Što je zamenio Milivojevića i što ga nije stavio u startnu postavu? Pa ko je on? CR7? Mesi? Modrić? Grizman? Mbape? Nije? Pa otkud mu onda ideja da ga kad ga trener zameni, i to iz taktičkih razloga, izostavi sa jedne utakmice, a zatim i posle njegovog provokatorskog intervjua pomirljivo kaže da ga to prepucavanje preko medija ne zanima i da će sve zvati kad se ovaj ciklus završi, otkud mu i sad, posle svega ideja da priča o tome i da govori kako je ostao bez glave što je rekao svoje mišljenje? Ili ima potrebu da više puta ponovi to, ne bi li na kraju isprovocirao Krstajića da nešto loše kaže za njega pa da se to pretvori u neku aferu. Da sam Krstajić, verovatno bih ćutao i rekao da ću sve zvati, a njega, bez ikakvog objašnjavanja ne bih zvao - jer ima boljih, koji brže misle, brže trče, ne telefoniraju okrećući se kad dodaju lopte i, da ne nabrajam sve njegove mane, ima i kvaliteta, ali je sa ljudskim izgleda tanak. I izabrao je da ne igra, pod dirigentskom palicom menadžera, samo što bi voleo da ispadne da ga neko kažnjava, pa želi da isprovocira kazni i predstavi se kao žrtva. Sramota.

avatar
magister
Thursday, 25.10.2018
23:27

Ja sve ovo drugačije vidim. Luka je protiv Švajcaraca zamenjen zbog odluke trenera da rizikuje, jer je smatrao da nerešeno protiv direktnog rivala, nakon dotadašnjih rezultata - vodi - kući. To je stvar koju odgovoran čovek uradi ili ne. Milivojević sada, zajedno sa svojim menadžerom, koji je u istu svrhu angažovao i Nastasića (sram ga bilo) atakuje na Krstajića, procenjujući da i nije neko ime, da nije baš stabilan, da neće dugo da traje. U međuvremenu, Krstajić i posle bezobrazne hajke izjavio da je njegova odluka da u ovom takmičenju ispita mogućnosti mlađih i nedovoljno dokazanih na reprezentativnom nivou, osim par iskusnih, koji služe kao vezivno tkivo. I - to uspeva. Dobili smo još dva igrača za Milivojevićevu poziciju, zadnjeg veznog - Maksimović i Lukić. Takođe je rečeno da će po završetku ciklusa - SVI biti ponovo uključeni u konkurenciju. Milivojević pokušava da sruši Krstajića, pritom računa na priličan broj navijača kojima se ovaj od početka ne sviđa. Ne ide im, za sad, u prilog - činjenica, da ovaj radi dobru stvar i da je znatno proširio broj kandidata, dobrim, mladim igračima, pritom napravio pristojan rezultat i zadržao šanse da se preko Lige Nacija plasira na EP (za sada), ali i da imamo igru kakvu već neko vreme nismo igrali. Milivojević, rekao bih, igrama zaslužuje mesto među 22, ali kampanjom u kojoj učestvuje - baš i ne. Pritom, ko gleda fudbal zna, Milivojević i Matić su prilično slični igrači, sa dva takva u timu - teško da možemo da imamo brzu tranziciju, a on je ipak - iza Matića i po statusu i po kvalitetu. Igraj fudbal, ne učestvuj u prljavim kampanjama, Milivojeviću.

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Friday, 26.10.2018
19:12

To sto je Krstajic uradio se zove koncepcijski rizik:-D I Maksimovic i Lukic su u napadu daleko bolji od Milivojevica, u odbrani verovatno nisu, ali, kao sto ste i sami napisali, Milivojevic i Matic zajedno na terenu, to je 00.

avatar
Sasha_Voj
Thursday, 25.10.2018
17:47

Pa ovo ima samo u srbiji al toliko je narod trovan svakodnevno da ga zabole ona stvar sta se događaja, ne samo u fudbalu nego u celoj državi. Svima je jasno da u savezu smrdi onog momenta kada je smenjen muslin. Šta tu ima dalje da se priča. I sami gledamo svakodnevno da je sve kriminal kad igraju pojedini miletići, krsticici I ostali. Neće nikad kod nas fudbal biti bolji sve dok ga vode kriminalci. Kada dodju sportisti na mesto predsednika saveza i ostalim mestima rad će i fudbal da nam bude na boljem mestu

avatar
neme
Thursday, 25.10.2018
17:32

Ako nisi podanik u savezu u repki mesta ti nema.Savo Perica Obradovic Krstajic Rankovic Rastavac marionete koje moraju da slusaju jer love vise nema pa dobijas od Kokeze neku platu.Igraci dve grupe menadzerski izumi koji otaljavaju neke ugovore po osrednjim bundesligasima Izraelima i grupa dva igraci na raznim pozajmicama koji menjaju klub na sest meseci jer oni sto su ih kupili ne znaju sta s njima.

avatar
Phenomenal
Thursday, 25.10.2018
14:05

Bravo Luka. Jedino steta sto se niste vas nekolicina starijih igraca ujedinili i zajedno bojkotovali, sve bi dobilo vise na tezini, ovako ce nazalost oni i dalje vladati - menadzeri, Radonjici i Krstajici...

avatar
Agent Provocateur
Thursday, 25.10.2018
14:03

Oko te nase reprezentacije uvek neka frka i svaki put je tresla se gora rodio se mis - odemo negde uz pompezne najave, nakantaju nas, vratimo se i onda polemisemo i pljujemo se po novinama.

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Thursday, 25.10.2018
12:51

Mislim da nisi losa osoba i los covek, naprotiv, ali, mislim i da moras i sam da budes svestan da nisi dovoljno dobar i da ti nemas kvalitet za startnih 11, narocito ne da imas status zagarantovanog prvotimca jer postoji/postoje nekolicina njih koji bi morali da imaju prednost i tjt:-D

avatar
paok
Thursday, 25.10.2018
17:55

Da nije Maksimovic mozda bolji od njega ili Lukic

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Friday, 26.10.2018
19:18

Svi oni osim mozda Fejse su bolji od Milivojevica u ofanzivi, to je meni dovoljno za pocetak, a ti budi korektan pa primeti da imam ''prezir'' i prema Rukavini i Kosticu. Hteo sam da brane i Rajkovic, odnosno, Dmitrovic, a da Stojkovica skinemo sa gola, ali, ne, vas zvezdase to ne zanima, vazno da se brecate kad napadnem Luku. Ko je prvi pisao za Spajica i Jovica, ranije i Bastu? Ko je za Maksu? Mislim na Nemanju. Koliko ja znam, on je ponikao kod vas, ko je pisao za Subotica i Veljkovica i za koga oni navijaju? Stavise, ko je cak i jedini za Spajica osim mozda jos jedne ili dve osobe i sve do dana danasnjeg istrajao u tome? Ko vec sto godina ovde pise za Pejcinovica i gde je on pre igrao ako ne kod vas? Za koga navija i Gajic, mislite da ja to ne znam i da mi je to uopste bitno, ko ovde predlaze Kataija, u poslednje vreme i DJuricica, a negde izmedju i Darka Lazovica? Sramota.

avatar
DekiStankovic5
Friday, 26.10.2018
00:06

On misli na Fejsu I Gudelja sto posto I jos neke tu,samo ne znam koje to kvalitete imaju ova dvojica a koje on nema,da ne pricamo da je on neko ko u ovom trenutku zasluzuje da bude starter I to je cinjenica,ali Revolt ima neki licni prezir prema njemu I to traje odavno.

avatar
JazavacPredSudom
Thursday, 25.10.2018
11:55

Bravo, Luka! Ni nemoj da se vraćaš, niko ti neće zameriti. Svi znamo da je Krstajić obična marioneta, ništa više. Lako ćeš ti nazad ako nas ikada savez bude vodio neko normalan.