Luka nema tremu, evo šta se promenilo u reprezentaciji Srbije!

Autor: Beta Beta
utorak 03.09.2019.
17:15
Izvor: Beta

Fudbaler Kristal Palasa Luka Milivojević rekao je danas da nije imao tremu zbog povratka u reprezentaciju Srbije i da je najlepši osećaj igrati za svoj narod.

Beta/AP Photo/Mark Baker
Beta/AP Photo/Mark Baker

Povezane vesti

"Nisam imao tremu. Lepo je što sam ponovo u dresu Srbije. Drago mi je što ću moći da pomognem reprezentaciji i, u suštini, ne postoji lepši osećaj nego igrati za svoj narod", rekao je Milivojević u razgovoru sa novinarima u Staroj Pazovi.

Milivojević nije bio u nacionalnom timu zbog sukoba sa bivšim selektorom, a novi ga je pozvao u reprezentaciju za predstojeće kvalifikacione duele za Evropsko prvenstvo.

Njega nije bilo godinu dana, a uz osmeh je kazao da se ništa nije promenilo.

"Promenile su se svlačionice... Sada su veće, sredili su ih. To je razlika. Promenio se i selektor, a momke generalno sve znam", kazao je Luka Milivojević.

Njega nije iznenadio poziv novog selektora Ljubiše Tumbakovića.

"Iskren da budem, nisam se iznenadio. Očeklivao sam poziv. Usledio je, pričali smo, bilo je dosta pozitivno. Ja sa njima nikad nisam radio i ne mogu generalno da pričam nešto na tu temu, ali, eto, imaću priliku da sarađujem sada. Nadam se da će biti sve u redu", naveo je vezista.

Istakao je da nije bilo potrebno da donosi bilo kakvu odluku.

"Nikakve odluke nisam donosio nijednog trenutka. Imali smo sastanak gde smo stvari postavili na svoje mesto. Da se zna šta i kako. U suštini, niti sam prelamao, niti pustio da prenoći. Jednostavno, svima je sve bilo jasno", rekao je on.

Garancije da će igrati nije dobio, niti je želeo.

"Ja to ne bih ni voleo. Na osnovu čega će meni neko da garantuje da moram da igram? To moram da zaslužim svojim nastupima kroz reprezentaciju i u suštini u profesionalnom fudbalu, osim nekolicini, nikom nije zagarantovano mesto. Niti sam tražio da sigurno igram niti bih voleo", rekao je Milivojević.

Naveo je da poput svih u timu očekuje da dobije šansu i istakao je da je spreman, a da je na selektoru da odluči šta je najbolje rešenje za reprezentaciju.

Srbija će 7. septembra igrati protiv Portugala na stadionu "Rajko Mitić", a glavna tema je Kristijano Ronaldo.

Milivojević je, ipak, kazao da zaustavljanje jednog od najboljih fudbalera sveta ne bi trebalo da bude cilj.

"Treba zaustaviti ceo kolektiv. Ako bude tako, onda ćemo moći nešto da uradimo. Da probamo da uništimo njihovu igru, ali s druge strane da se nametnemo našom igrom. Biće teško, oni su aktuelni evropski prvaci i osvajači Lige nacija, ali i mi moramo poštovati sami sebe", kazao je Milivojević.

Dodao je da su mnogi portugalski fudbaleri opasni, poput Bernarda Silve i Rubena Nevesa.

Istakao je da "ima svoja očekivanja i želje" vezane za atmosferu na stadionu u Beogradu.

"Šta će biti na tribinama, na to ne mogu da utičem. Naravno da bismo voleli da stadion bude pun, ali taj pun stadion treba da se zasluži. Pre godinu dana smo igrali Svetsko prvenstvo. Nedostaje nam taj kontinuitet igranja na velikim takmičenjima. To je nešto što će vratiti publiku", rekao je Milivojević.

Nezaobilazna tema bila je uspeh njegovog bivšeg kluba Crvene zvezde, koji se drugu godinu uzastopno plasirao u Ligu šampiona.

Luka Milivojević je istakao da je pratio put "crveno-belih".

"Kako nisam, naravno da sam pratio. Čestitam Zvezdi. To je, po meni, nerealan uspeh, da tri puta zaredom udju u grupnu fazu evropskog takmičenja. To što radi rukovodstvo Zvezde, trener i stručni štab, igrači je nešto za šta im treba skinuti kapu i mislim da je to ta euforija koja privlači publiku na stadion", rekao je on.

Dodao je da još nije našao ulaznicu za duel Zvezde sa Totenhemom u Londonu, ali da će sigurno ići da gleda.

"Gledao sam protiv Arsenala, nadam se da ću opet imati vremena da odem na utakmicu. daću sve od sebe da gledam utakmicu", rekao je Milivojević.

Zvezda će u grupi biti sa još jednim njegovim bivšim klubom Olimpijakosom, a rekao je da će mu srce biti bliže beogradskom timu.

"Biće Zvezdi definitivno, ali sam i u Olimpijakosu proveo lepe trenutke. Iskren da budem, nisam srećan što su te dve ekipe u grupi. Ali, normalno, ja sam Srbin i zvezdaš od rođenja. To je nešto što ne može da se promeni", rekao je Milivojević.

Bilo je pisanja u medijima da će tokom letnjeg prelaznog roka napustiti Kristal Palas, a Milivojević je kazao da je sve prepustio menadžeru i klubu.

"Bilo je malo nezgodno jer sam ulazio u poslednju godinu ugovora. U fudbalu je malo nezgodno kada udješ u poslednju godinu, svašta se dešava. Cilj je bio da sednem sa klubom ako stigne neka vrhunska pobeda. Ako ne, da se produži ugovor. Koliko ja znam, vrhunsku ponudu nisam dobio i produžio sam ugovor", rekao je Milivojević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke