Luka ne može da prežali Švajcarsku

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.08.2018.
09:54
Izvor: Sportske.net

Kako razmišlja sada, kada su se utisci slegli?

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Već početkom septembra, nacionalni timovi ponovo će biti aktuelni, počinje Liga nacija, pa se očekuje i objavljivanje novog spiska selektora Mladena Krstajića ovih dana.

Ali, kada je u pitanju naša reprezentacija, i dalje ne može bez osvrta na učinak na Mundijalu u Rusiji, gde su nam Švajcarci naneli bolan udarac i ostavili nas bez plasmana u nokaut fazu takmičenja.

Upravo taj poraz od Švajcarske (1:2) je u intervjuu za britanski ''Dejli Mejl'' posebno istakao naš reprezentativac Luka Milivojević koji je u toj utakmici zamenjen Radonjićem u 80. minutu, pri rezultatu 1:1.

''Počeli smo vrlo dobro, 95 posto ekipa koje su dobile prve utakmice, prošle su dalje. Ali, druga utakmica je odredila našu budućnost'', naglašava Milivojević.

S tim u vezi, on je prokomentarisao i određene odluke selektora Krstajića, kako protiv Švajcarske, tako i protiv Brazila u trećem kolu, kada smo izgubili sa 2:0 i definitivno se oprostili od Mundijala.

''Mislim da je trebalo da igramo iskusnije i više na rezultat u poslednjih 15 minuta. Mi smo pokušali da rizikujemo i moje mišljenje je da nam to nije trebalo.

U utakmici protiv Brazila, naš selektor je imao svoje mišljenje, nešto je želeo da pokuša, ali na kraju smo izgubili, što znači da je to bio loš izbor'', zaključio je Milivojević.

Podsetimo, selektor Krstajić je u toj utakmici iznenadio ostavljanjem iskusnih Duška Tošića i Braislava Ivanovića na klupi, a umesto njih u startnu postavu uvrstio Miloša Veljkovića i Antonija Rukavinu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
petar000
Tuesday, 21.08.2018
14:04

Neznam sta da kazem... sticajem okolnosti nama bi i bod odgovarao, ali realno mi smo tu utakmicu morali da igramo da pobedimo. Sad kao svi znaju da bi Svajcarci u poslednjem kolu primili gol u 95 minutu. Smesno. Inace, ja bih ovima sto kritikuju rad selektora naknadno ugovorio utakmice sa Brazilom, Francuskom i takvim ekipama, pa bih im dao da budu selektori, da vidim bas kakvu bi oni taktiku smislili i sa koliko golova bi tukli te ekipe.Cisto da se pokazu ljudi i primene tu strucnost koju imaju. Gori je igrac od svakog Brazilca koji je bio u Rusiji, ali eto, izgubili smo samo zbog trenera. Dalje, totalno je nefer da se komentarisu kolege koje su igrale tu utakmicu, meni je npr to neshvatljivo. Mozda i jeste pogresio Krstajic, ali nije fer da pljunes po igracima iz istog tima, iz iste zemlje.

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Tuesday, 21.08.2018
16:36

S obzirom na to koliko smo imali veznjaka, jedan je od (naj)gorih i medju onima koji su otputovali na SP, samo je Grujic gori od njega:-D

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Wednesday, 22.08.2018
17:39
avatar
babaroga
Wednesday, 22.08.2018
08:32

Nisam ranije video ovaj post. Grujic ti je najsvetliji primer menadzerskih manipulacija i zasto je ova individua postavljena tu gde jeste. Covek u zadnje dve godine nije ukupno dva sata zvanicnih utakmica odigrao. Pa zasto je onda dobar za reprezentaciju? Licenca je u opasnosti jbt:(

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Tuesday, 21.08.2018
13:41

A Rukavina nije iskusan? :-D Trebao si da kazes pogresan izbor, a ne los...

avatar
Blackmamba24
Tuesday, 21.08.2018
11:41

Osecam da ga boli .... kad mu na racun legne 6 cifara

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 21.08.2018
10:51

Protiv Svicarske smo mogli komotno do boda, to bi nam i Svicarci potpisali. Problem je sto smo bez ikakve sanse krenuli naprijed, iako smo ostali bez daha jos prije pola sata. To je iskljucivo greska selektora. Protiv Brazila bi izgubili sta god da je uradio, prosto jer smo slabiji, sto po Lukinoj logici znaci da bi svaki izbor bio pogresan. :)

avatar
MOE28
Tuesday, 21.08.2018
12:00

Da li su greska selektora zuti kartoni celom veznom redu i da li je greska selektora nedosudjen jedanaesterac za nas nad Mitrovicem?

avatar
MOE28
Wednesday, 22.08.2018
19:42

Da li ti stvarno verujes da je to tako lako? Pri rezultatu 1:1, ma koliko zeleo da tako zavrsis utakmicu moze da se desi da primis ne 1 vec 3 gola do kraja. I ti sada meni reci da je primljen gol u 90+ minutu cisto selektorova greska? Imali smo mi mnogo bolje selektore od Krstajica koji su gubili od Gane i Australije i mnogo bolje igrace od ovih sada kao sto su npr. Savicevic, Mijatovic, Stojkovic, Jugovic, Mihajlovic i ostali i nista nismo uradili... Tako da, ako stvarno verujes da je samo selektor kriv za najsumnjiviju utakmicu na svetskom onda nemamo vise o cemu da pricamo. I ne, nisam Krstajicev advokat ali jezim se od svih vas koji i dalje osudjujete nas tim za poraz od Svajcarske.

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 22.08.2018
08:53

Posao selektora je da u datim okolnostima donosi najbolje odluke. Na okolnosti ne mozes da utices, ali na svoje odluke mozes. Krstajic je donio odluku da napadne, iako je znao da nemamo energiju za takav pritisak. Ono sto se desilo je jedina loigcna posljedica takve odluke. Ne kazem da bi prosli grupu sa tim bodom, ali mi prosto nismo u situaciji da gubimo utakmice na SP, trebalo je da idemo korak po korak i tu uzmemo bod koji nam se nudio.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 21.08.2018
17:56

Nije, ali sigurno jeste greška da je izveo Milivojevića i ubacio Radonjića.

avatar
Aleksandar Jovancevic
Tuesday, 21.08.2018
10:48

Šta je ovaj umislio da je precednik saveza pa da analizira trenera javno,ne bi ti meni igrao više u reprezentaciji.Ajde sto smo loši već nam sada i igrači postali treneri i misle da imaju pravo da nekoga komentarišu.Tvoje je da igraš i da se trudis a ne da komentarises selekorove odluke.

avatar
Zlato
Tuesday, 21.08.2018
12:35

Ima pravo da progovori i jedini ima petlju da progovori svi znamo kako je krstajic doveden na tu poziciju I zasto on tu sluzi.

avatar
Aleksandar Jovancevic
Tuesday, 21.08.2018
17:25

Slažem se ali zamisli ti na svom poslu da javno kritikuješ svog sefa,pa dobio bi otkaz,ako mu se ne svidjaju selektorove odluke neka se posveti svom klubu i neka zaboravi na reprezentaciju,dosta je bilo istupa nabedjenih zvezda a do juče nisu mogli Jermene da pobede,posao igrača je da vredno trenira i da sluša selektora i da postuje njegove odluke.To se zove DISCIPLINA,a to je ono sto mi Srbi većinom ne mamo,zato i njegovo takvo ponašanje i tvoje podržavanje istog.

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Tuesday, 21.08.2018
16:35

Onda je trebao i na to da reaguje (ne samo on, naravno) i to odmah po postavljanju ili barem (najkasnije) po uzimanju trake Banetu sa kojim je pre toga godinama igrao zajedno, faca jedna prepametna.

avatar
ddr16
Tuesday, 21.08.2018
13:19

ko moze nekome da zabrani da iznese svoje misljenje?
cak i da nije u pravu moze da kaze sta hoce,a u ovom slucaju je cak i u pravu,ispali smo iskljucivo zbog odluke selekora da nam bod nije dovoljan pa smo bez neke organizovane igre jurnuli napred,za brazil je svejedno,tu ne bismo dobili ni sa bilo kojom ekipom