Luka Jović konačno objasnio odlazak iz reprezentacije, šta će sad Tumba da kaže?

Autor: Darko Mitrović
petak 01.11.2019.
09:18
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Jedan problem je rešio prvim prvenstvenim golom u dresu Real Madrida, ostao je još jedan...

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Reprezentaciju Srbije već za desetak dana očekuje novo okupljanje, a javnost nestrpljivo čeka spisak selektora Ljubiše Tumbakovića.

Razlog je Luka Jović, koji zbog svojih nesuglasica sa selektorom nije bio pozvan za oktobarske mečeve sa Paragvajem i Litvanijom.

Istovremeno, Jović je bio pod velikim pritiskom u Real Madridu jer se dugo čekalo na njegov prvi gol u dresu kraljevskog kluba, ali sada bi sve trebalo da bude mnogo lakše posle pogotka protiv Leganesa.

I iz njegove izjave za današnji ''Žurnal'' jasno je da je mladi srpski napadač sada mnogo bolje raspoložen.

''Nije bilo lako, dugo sam čekao na gol. Imao sam veliki pritisak, ali bio sam svestan svojih kvaliteta i znao da je samo pitanje vremena kad ću ,,proraditi”. Mogu slobodno da kažem da me je motivisala, pre svega želja da pokažem da čelnici najvećeg kluba na svetu nisu pogrešili što su me doveli'', objasnio je Luka i istakao podršku porodice koju je sve vreme imao, a gol je posvetio sinu Davidu.

Kada su u pitanju pomenuti problemi u reprezentaciji, koje bi ovih dana trebalo da reši u razgovoru sa selektorom, bar se nadamo, Jović naglašava da ni na koga nije ljut, da je svestan da je Mitrović u odličnoj formi i da zaslužuje mesto prvog špica, ali ono što mu je selektor najviše zamerio jeste napuštanje reprezentacije pred meč sa Luksemburgom u septembru.

Jović za to ima objašnjenje i ponovo prebacuje loptu u selektorovo dvorište.

''Za moj status u reprezentaciji Srbije morate da pitate selektora Tumbakovića. A, što se tiče mog odlaska iz reprezentacije pred putovanje u Luksemburg oko koga se mnogo polemisalo, kazaću da je lekar našeg tima utvrdio povredu zbog koje sam išao privatno na terapije. Da se razumemo, ne mora svaka povreda da bude teška i da zahteva pauzu od mesec dana'', zaključio je Jović.

U svakom slučaju, Tumbaković je na potezu narednih dana, a iz njegovog spiska biće jasno da li je ''slučaj Jović'' konačno rešen, ili će se ovo njihovo nadmudrivanje produžiti.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 01.11.2019
12:04

Luka u reprezentaciji Srbije se za nista ne pita tumbakovic jer kolo vode pocasni Predsednik FSS tole karadzic i njegov dzoker nenad bjekovic.

avatar
Колатерална Штета
Friday, 01.11.2019
11:30

Pa nije problem što je "imao" povredu, nego je problem što je otišao bez da se javio selektoru, a igrao par dana kasnije za Real.

avatar
REVØLT
Friday, 01.11.2019
10:49

Rajkovic (Dmitrovic, Radunovic ili Jovanovic)- Ivanovic (Rukavina ili Miletic), Milenkovic (Veljkovic), Spajic/Pavlovic (Nastasic), Kolarov (Rodic)- Maksimovic (Gudelj, Lukic), Matic (Fejsa ili Milivojevic)- Tadic (Lazovic), Ljajic (Milinkovic-Savic, Djuricic), Sulejmani (Kostic)- Mitrovic (Prijovic, *Jovic).

avatar
Le Tissier
Friday, 01.11.2019
10:43

Koliko sam ja skapirao niko nije sumnjao u povredu nego je problem to sto se nije pojavio, javio se porukom, a posle vidjan po splavovima.

avatar
REVØLT
Friday, 01.11.2019
12:42

Bolela ga je ta njegova debela guza (zavrsni deo ledja, bitna stvar) pa je morao dosta da igra na splavovima, to mu je terapija:-D

avatar
Man united
Friday, 01.11.2019
16:02

Ја, колико сам скапирао, баш су и сумњали да је лажирао повреду. А те сплавове нико није спомињао.