Luda utakmica, "Orlići" upisali pobedu za kraj kvalifikacija

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 27.03.2018.
15:58
Izvor: Sportske.net

Omladinska selekcija fudbalske reprezentacije Srbije pobedom je završila učešće u Elitnoj rundi kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Srpske omladince nećemo gledati na kontinentalnoj smotri koja se ove godine održava u Italiji i San Marinu iako su u poslednjem kolu kvalifikacione Grupe 4 upisali trijumf.

"Orlići" su u poslednjoj utakmici Elitne runde kvalifikacija savladali selekciju Švedske rezultatom 3:2 (2:0) tako da će takmičenje završiti kao treći u Grupi 4 sa tri osvojena boda.

Srbija je odlično otvorila meč i u razmaku od dva minuta stigla do dva gola prednosti što je u velikom meri uticalo na konačan ishod utakmice.

Njegoš Petrović je u 17. minutu doveo naše omladince u vođstvo, a samo dva minuta kasnije Jug Stanojev duplira prednost "Orlića".

Sredinom drugog dela Švedska je stigla do gola koji je u tom momentu predstavljao tračak nade za tim Tomasa Turesona.

Najbolji strelac omladinske lige Srbije Dejan Joveljić na teren je ušao u 79. minutu, a samo minut kasnije uspeo je da postigne gol.

Činilo se da će uslediti mirna završnica jer je Srbija na deset minuta pre kraja imala dva gola prednosti. Minut pre isteka regularnog toka susreta Šveđani smanjuju na 3:2 preko Dejana Kuluševskog, a samo minut kasnije Jug Stanojev dobija direktan crveni karton.

U nadoknadi vremena usledila je prava drama. Vlalukin je u 94. minutu oborio Kuluševskog u kaznenom prostoru pa je Švedska imala šansu da dođe do remija ali je Bergkvist loše šutrao tako da je meč završen trijumfom "Orlića".

Ukrajina i Rumunija od 18 časova igraju odlučujuću utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo. Domaćinu turnira odgovara i remi, Ukrajine samo pobeda vodi na kontinentalnu smotru.

Grupa 4:
1. Rumunija 2 2 0 0 6:1 +5 6
2. Ukrajina 2 1 1 0 2:1 +1 4
3. Srbija 3 1 0 2 4:8 -4 3
4. Švedska 3 0 1 2 3:5 -2 1

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke