LSL - Preokreti na ''Brdu'', moćni TSC, Radniku derbi juga, pobedila i Mačva!

Autor: Darko Mitrović
subota 07.11.2020.
17:58
Izvor: Sportske.net

Veoma zanimljivo popodne na superligaškim terenima.

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Najubedljiviji trijumf ostvario je TSC, koji je u Senti deklasirao Mladost iz Lučana sa 5:0.

Sve je bilo rešeno u poslednjih petnaest minuta prvog poluvremena, kada su dmaći postigli prva tri gola, preko Milićevića, Petkovića i Zeca. U nastavku rutina domaćih, ali i još dva gola, u 80. i 87. minutu preko Babića, za konačnih 5:0.

Mnogo uzbudljivije bilo je na Banovom brdu, gde je Čukarički posle dva preokreta savladao Voždovac sa 3:2.

''Brđani'' su poveli u 26. minutu, golom Veljka Birmančevića iz jedanaesterca, pošto je prethodno u kaznenom prostoru oboren N'Diaje. Šest minuta kasnije izjednačio je Jovan Nišić posle brze akcije gostiju, preciznim udarcem sa desetak metara i rezultatom 1:1 ušlo se u drugo poluvreme.

Prvi preokret režirao je Marko Putinčanin, koji je u 58. minutu doveo ''Zmajeve'' u vođstvo, ali preostalih pola sata pripalo je domaćem timu. N'Diaje je u 68. minutu doneo izjednačenje domaćem timu, a novi preokret i konačnih 3:2 za Čukarički postavio je Veljko Birmančević, još jednim golom sa bele tačke u 84. minutu, ovoga puta posle igranja rukom jednog od igrača gostujućeg tima - 3:2.

Svoje navijače konačno je obradovala i Mačva, bez obzira na brojne finansijske probleme u klubu i ostavku predsednika Ivice Kralja. Šapčani su na svom terenu savladali Javor Matis sa 1:0, a gol odluke postigao je Ortiz u 81. minutu meča. Ovo je Mačvi druga pobeda u sezoni i na taj način je prepustila OFK Bačkoj poslednje mesto na tabeli.

Isti rezultat, ali u korist gostiju, ostvaren je u Nišu, gde je Radnik golom najboljeg strelca lige Milana Makarića u 17. minutu savladao domaću ekipu Radničkog. U finišu meča Makarić je još jednom zatrresao mrežu, ali taj gol nije priznat, što će večeras svakako biti analizirano na TV Arena Sport.

U svakom slučaju, Makarić je na vrhu liste strelaca sa 10 postignutih golova, ispred Lukića iz TSC-a sa devet, a Radnik se ovom pobedom probio na trinaesto mesto na tabeli sa 17 osvojenih bodova.
-
baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke