LŠ - Zašto je Partizanu bitno ko će biti šampion Poljske i Mađarske?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 26.05.2017.
19:01
Izvor: Sportske.net

Crno-beli su osvajanjem titule zauzeli svoje mesto u grupi povlašćenih na žrebu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali će u narednim danima pomno pratiti dešavanja u nekoliko liga.

Epa/Salvatore Di Nolfi
Epa/Salvatore Di Nolfi

Povezane vesti

Spisak učesnika prvog i drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona gotovo da je kompletiran i dobro je poznato da će šampion Srbije biti među povlašćenim klubovima.

Partizan je sa koeficijentom 16.075 u grupi klubova koji će biti povlašćeni na žrebu za drugo kolo, s tim što to ne mora da znači i lakšeg rivala na startu borbe za grupnu fazu Lige šampiona.

Svakako da je jako bitno to što crno-beli u drugom kolu ne mogu na megdan klubovima kao što su Seltik, Salcburg, Kopenhagen, Ludogorec... Sa druge strane, moguće je da se u grupi nepovlašćenih nađe po neka "mina" i zbog toga će u Humskoj sa velikom pažnjom pratiti završnicu prvenstava u Poljsko i Mađarskoj.

Kako bi voda mogla da ode na Partizanovu vodenicu?

Jednostavno je, postoje klubovi iz Mađarske i Poljske koje bi Partizan mogao da izbegne i oni koji bi mu bili potencijalni rivali ukoliko osvoje šampionsku titulu.

Za titulu u Poljskoj bore se Legija, Leh, Jagelonija i Lehja, a crno-belima bi odgovaralo ukoliko trofej završi u Varšavi ili Poznanju!

Legija i Leh imaju bolji koeficijent od Partizana, samim tim ne spadaju u grupu potencijalnih rivala u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Slična je situacija i sa Mađarskom, s tim što se u zemlji naših severnih suseda Honved i Videoton bore za titulu, a upravo će ova dva kluba u međusobnom okršaju odlučiti ko će osvojiti trofej.

Videoton će u slučaju trijumfa uzeti titulu i otići među povlašćene na žrebu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Samim tim ne bi mogao na Partizan.

Ukoliko titula završi u rukama fudbalera Honveda taj klub će biti jedan od potencijalnih rivala Partizana na startu kvalifikacija za Ligu šampiona, a to nikako nije dobra solucija.

Podsetimo se još jednom, žreb je na programu 19. juna, a spisak potencijalnih rivala šampiona Srbije biće skraćen sa 17 na pet ili šest klubova uoči samog žrebanja.

Pored navedenih klubova iz Poljske i Mađarske među potencijalnim rivalima crno-belih nalaze se Žalgiris, Dandalk, Vardar, Dudelanž, Kukeši, Zrinjski/Željezničar, Dačija/Šerif, Budućnost/Zeta/Mladost/Sutjeska, IFK, Spartaks, Samtredija ili neki od klubova koji startuje od prvog kola kvalifikacija.

Prvi mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona zakazani su za 11. i 12. jul, a revanši su na programu nedelju dana kasnije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grobar77
Saturday, 27.05.2017
15:17

Zar nije bolje da osvoje slabiji klubovi osvoje lige imamo bolji tim od svih ovih klubova tako da bi smo mogli da prodjemo 2. kolo lagano.A u trecem bi imali vece sanse da budemo povlasceni npr. ako Jagelonija osvoji prvenstvo umesto Legije jer oni imaju bolji koeficijent.

avatar
indija durot
Saturday, 27.05.2017
13:40

Zato sto u LS nema toleta

avatar
Debeljko sa Čukarice
Saturday, 27.05.2017
10:00

Bitno im je da znaju da li će ove godine otvoriti sezonu kupanja u Poljskoj ili u Madjarskoj. Sve to je bitno.

avatar
Saturday, 27.05.2017
01:33

Partizan je svojim igrama zasluzio postovanje u celoj evropi... zasto da se mi pribojavamo nekih timova... ovaj tim lagano moze do play offa ls... a onda neko jace ime evropskog fudbala. Uveek kada smo bili srecni na zrebu mi smo zatajili,i ispadali. Nego crno bela porodico napred jako,pa sta bude bice... Uprava partizana da povuce pametne poteze i da nosiocima poveca plate,jer su to i zasluzili... a u slucaju nekog neuspeha,ja mislim da je neuspeh ne uci u grupu lige sampiona,nekog o nosioca prodati(uros ili leo.... ali podvlacim OVAJ TIM SA NALO SMINKANJA MOZE DA SE NADA GRUPI LIGE SAMPIONA

avatar
Friday, 26.05.2017
21:19

Može se očekivati da mađarski šampion bude u grupi od 5 timova pred žreb zato je bolje da šampion bude Videoton dok ne verujem da bi se i poljski šampion našao u toj grupi. U tom slučaju je za nas bolje da Legija ne bude šampion jer ima bolji koeficijent od nas tako da bismo za jedno mesto bili bliži poziciji nosioca u 3.kolu, a zato bi u tom slučaju trebalo da prođemo i da ispadne u 2.kolu jedan od 10 favorita koji su ispred nas.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 27.05.2017
01:16

Samo jedan bi trebao da ispadne?

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 28.05.2017
13:14

A kakva je situacija u Poljskoj.. Mislim, da bi neki Malme ili kazahstanci mogli da se okliznu.

avatar
Saturday, 27.05.2017
22:26

Ako Legija bude šampion Poljske dva koja su ispred nas, a ako neko od Legijinih pratilaca bude šampion onda samo jedan koji je po koeficijentu ispred nas u 2.kolu da bismo bili nosioci u 3.kolu.

avatar
Al(a)din
Friday, 26.05.2017
20:07

Sreca pa nema Zaglebja

avatar
MilošPB
Saturday, 27.05.2017
10:42

Što veći anonimus, veća i šam(rok)arčina

avatar
Grobar977
Saturday, 27.05.2017
12:31

Cernomorec, Bordo, Ren, Sasuolo, Kairat, Slavija, Slovan hoces jos da ti nabrojim? 10 dugih godina vas nema na evropskoj karti! Partizan je dva puta igrao LS i 6 puta LE! Kako ti nije glupo samo da se brukas....

avatar
Black King
Friday, 26.05.2017
19:58

da se ne lazemo ja mislim da ce 90 odsto tima ostati ukljucujuci i evi leo i djuka, parama od blekia smo se obezbedili za normalno funkcionisanje bar do zime, motiv za ostajanje postoji to je liga sampiona, niko od njih nije igrao, ako se udje u plej of za ligu sampiona oni ostaju do zime to je sto posto. sad da se ne lazemo sto vise timova sa manjim koefici je bolje za partizan realno mislim da smo jaci i od prvaka madjarske i poljske ma ko to bio, cak i u trecem kolu imamo sansu da budemo nosioci , e posle ako nas sreca pogleda...

avatar
indija durot
Saturday, 27.05.2017
13:41

pare od blekija na rate..jedna po jedna za ziletove penale

avatar
Algebra
Friday, 26.05.2017
19:08

Leh nema bolji koeficijent od Partizana. 10.950 je daleko manje od 16.075.

avatar
Friday, 26.05.2017
19:05

dajte nam Kukesi ili Zrinjski da ih punimo sa uzivanjem

avatar
ZubA
Saturday, 27.05.2017
08:28

Pa drugacije ne znate. Samo budite realni malo, uvek ste dobijali 5 puta lakse protivnike od Zvezde i ulazili u LE ili LS.

avatar
Man united
Saturday, 27.05.2017
12:22

Nije to zbog koeficijenta. Koeficijent malo odlucuje, ali zrebom se kasnije odredi sve. Zvezda je mogla mnogo lakse protivnike da izvuce. Isto kao sto ste vi mogli mnogo teze. Imate mnogo srece, i to je cinjenica.

avatar
Saturday, 27.05.2017
11:48

to je mozda zato sto imamo bolji koeficijent od vas ? a to smo zaradili , nismo dobili na poklon ...