LŠ U19 - Podvig "Građevinara", Rad posle penala u drugom kolu!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 20.10.2015.
18:11
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Srbije u konkurenciji do 19 godina plasirao se u drugo kolo Lige šampiona za mlade posle boljeg izvođenja penala u duelu sa slovenačkim Domžalama.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Omladinska selekcija fudbalskog kluba Rad obezbedila je plasman u drugo kolo Lige šampiona za mlade nakon što je nadomestila zaostatak iz prvog duela sa Domžalama a potom bila bolja u penal seriji.

Nakon što su poslednjeg dana septembra izgubili od slovenačkog šampiona u Beogradu rezultatom 1:0, "Građevinari" su u revanšu uzvratili istom merom pošto su slavili sa 1:0 (0:0).


Jedini pogodak na utakmici postigao je Aleksandar Lutovac u 52. minutu susreta nakon čega se pristupilo penal seriji u kojoj je više sreće imao srpski šampion.

Ukupnim rezultatom 3:2 u penal seriji Rad je obezbedio plasman u drugo kolo Lige šampiona za mlade gde će se sastati sa boljim iz dvomeča Elfsborg (Švedska) - Stjarnan (Island).

Prvi međusobni susret šampiona Švedske i Islanda pripao je Elfsborgu (2:0), ali će Stjarnan u sredu imati priliku da nadomesti dva gola zaostatka iz prvog meča i eventualno izbori plasman u drugu rundu a samim tim i dvomeč sa Radom.

Mečevi druge runde biće na programu početkom i krajem novembra, a ukoliko Rad uspešno preskoči narednu prepreku plasiraće se u plej-of gde bi ga sačekala neka od drugoplasiranih ekipa grupne faze Lige šampiona za mlade koju igraju samo juniorske selekcije klubova čiji seniorski timovi igraju elitno takmičenje. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
degrobarizator
Wednesday, 21.10.2015
22:05

SVaka cast klinci, idemo do kraja!

avatar
Volem Vosu
Wednesday, 21.10.2015
00:21

Bravo momci,samo hrabro! Nadam se da cu moci da dodjem u Bg da vas gledam. Ajmo Srbi!

avatar
ludikure
Tuesday, 20.10.2015
18:52

bravo klinci,ja kao grobar dolazim da vas gledam na sledecoj tekmi sigurno