LŠ (kval.) - GRANITNA odbrana Zvezde, ima za čim da se žali!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 21.08.2018.
22:52
Izvor: Sportske.net

Dobar rezultat za našeg šampiona nakon prve utakmice plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Nakon "prvog poluvremena" dvomeča Crvene zvezde i Salcburga u borbi za grupnu fazu Lige šampiona rezultat je nerešen, 0:0.

Gledali smo jednu mirnu utakmicu u prvom poluvremenu, taktičke zamisli i jednog i drugog trenera su dovedene do savršenstva što se tiče odbrane, tako da nismo videli previše prilika.

Nemanja Radonjić je bio prilično opasan po protivničku odbranu i izgledalo je da jedino on svojom brzinom može da nanese štetu Salcburgu, ali do prilike Crvena zvezda nije dolazila uprkos činjenici da je mladi fudbaler bio raspoložen.

Na drugoj strani dve poluprilike, slab šut Junuzovića odbranio je Borjan, dok je Volf prebacio gol.

Ipak, najbolju šansu u prvom delu igre propustio je Salcburg, Jabo je iz izgledne situacije promašio gol za 5-6 metara.

U nastavku nešto više šansi, Crvena zvezda je krenula agilnije ka golu Salcburga, očigledno da je nakon prvih 45 minuta igre trener Vladan Milojević uvideo šansu za Zvezdu u odbrani gostiju. Problem je bila povreda Savića, odmah na startu drugog poluvremena je Babić morao u igru, ali je on besprekorno obavio svoj posao.

Ben je imao jedan udarac u 49. minutu nakon dobre akcije sa Kafuom, ali je šutirao pored gola, bila je to do tada najbolja šansa za našeg šampiona. Samo par minuta kasnije šansa za Šlagera koji je zamenio Junuzovića, ali je njegov udarac zaustavio bez problema golman našeg tima.

Dzonatan Kafu
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Onda je usledio taj 60. minut za kojim će žaliti igrači Crvene zvezde, gledali smo akciju nakon kornera, Ben je centrirao, u kaznenom prostoru je najviši bio Degenek koji je tukao ka golu, ali pravo u Cicana Stankovića koji krajnjim naporom izbija loptu van. U istom napadu par sekundi kasnije lopta dolazi do Stojiljkovića koji šutira glavom preko gola iz izgledne situacije.

Milojević je agilnog Stojiljkovića morao da izbaci iz igre, uveo je Jovančića što je značilo da će Krstičić ofanzivnije i što je značilo da će gosti još teže do gola Crvene zvezde.

Nakon jednog kornera u 90. minutu za Crvenu zvezdu lopta je došla do Simića koji odlično šutira, ali je Stanković sve više isticao kandidaturu za igrača utakmice.

Do kraja nismo mogli da zabeležimo više bitnih situacija ispred gola i jednog i drugog tima, reklo bi se da je rezultat najrealniji, pa će odluka o pobedniku pasti u Austriji.


Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Savić (od 46' Babić), Degenek, Rodić - Jovičić, Krstičić - Kafu (od 61' Simić), Ben, Radonjić - Stojiljković (od 79' Jovančić).

Salcburg: Stanković - Lajner, Ramaljo, Pongračić, Ulmer - Haidara, Samaseku, Volf, Junuzović (od 46' Šlager) - Jabo (od 79' Daka), Dabur.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola RED_DEVIL
Wednesday, 22.08.2018
08:04

Mozemo dalje !!

avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 22.08.2018
00:27

Odbrana zaista granitna, vezni red solidan, krila ok a napad je dosta tup. Fali nam taj napadac, Stojiljkovic se trudi i nikako da udje u formu a Miloje ga dosta forsira. Rezultat je jako dobar za Zvezdu, svaki remi nas vodi dalje ili bar na penale. Osecam da cemo da prodjemo dalje. Samo ova situacija sa navijacima ne sme vise nikada da se ponovi, hej da igramo LS bez publike, to je uzas

avatar
Zlato
Wednesday, 22.08.2018
00:01

Zvezda izgleda kao ozbiljan evropski tim totalno je zaustavljena ekipa koja je prosle sezone igrala polufinale lige evrope a lako su mogli da igraju I finale nista nisu stvorili mnogi nisu svjesni koliko je Salzburg jak tim mozda sam pristrasan ali meni Zvezda izgleda kao ozbiljnija ekipa makar u ovom trenutku.

avatar
Brajkoo
Tuesday, 21.08.2018
23:57

Po meni lose! U prvih 45 min bez suta na gol a u drugom samo posle prekida. Bez ideje i hrabrosti. Sa ovakvom igrom u Austriji nema sta da trazi. Gde su Srnic, Meleg,Pankov...?

avatar
Dr fudbala Miloje
Tuesday, 21.08.2018
23:15

Нема за чим да жали јер Звезда је показала озбиљну зрелост и победиће их у Аустрији.

avatar
kizito
Tuesday, 21.08.2018
23:07

Rezultat po meni ocekivan, steta za sanse,nema cega da se plasimo u revanšu

avatar
Апис
Tuesday, 21.08.2018
23:03

Најбитније је да су сачували мрежу. Није лоше јер 0:0 је леп резултат када се реванш игра на страни.

avatar
Tuesday, 21.08.2018
23:03

Nije los rezultat, bolji nego od Trnave.Videli smo da mozemo da igramo sa njima,nema potrebe za strah, dobro je odigrao onaj Pongracic.

avatar
Südkurve München
Tuesday, 21.08.2018
23:03

Idemo u Salcburg po pobedu

avatar
poljskikupanjac
Tuesday, 21.08.2018
23:02

steta imali smo bolje sanse mislim da smo precenili salzburg u drugom poluvremenu nisu nista napravili , malo hrabrije i prolaz zagarantovan

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 21.08.2018
23:01

Jako tesko za gledanje , pomalo sam razocaran , apsolutno su nedostajali navijaci . Kada se na kraju pogleda rezultat mozemo biti manje vise zadovoljni , zao mi je sto nismo malo hrabrije krenuli jer msm da smo mogli malo vise da se nadigravamo . Ipak tamo nam igra bilo koja pobeda , bilo koji nereseni tako da imamo dobru osnovu , idemoo

avatar
Tuesday, 21.08.2018
22:59

Da su nam ponudili ovaj rezultat prije početka utakmice, vjerujem da bismo ga objeručke prihvatili. Na kraju ipak možemo žaliti za propuštenim šansama u posljednjm minutama. Međutim, najbitnije je da imamo aktivan rezultat i da nam odgovara svaki remi sa golovima. Vjerujem da ćemo u revanšu imati podršku dijaspore. Biće to sve super.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Tuesday, 21.08.2018
22:58

Салцбург кући певајући, можда су и две лопте могле да заврше иза Цицанових леђа, али није ово лош резултат ни за Звезду. Дегенек одличан, чини ми се његов најбољи наступ откако је у Звезди. Кафу није још у правој форми, али види се да је опак. Само јако и тамо!

avatar
LuckyStrike
Tuesday, 21.08.2018
22:58
avatar
realni navijac
Tuesday, 21.08.2018
22:57

Da li smo gledali istu utakmicu? Kakav Radonjić,nije se video a i ovi iz francuske se sada nerviraju kočike su pare dali za ovog "vrhunskog" igrača.

avatar
NAJVECI IKADA
Tuesday, 21.08.2018
23:47

Druze,bolje da pratis kosarku

avatar
Südkurve München
Wednesday, 22.08.2018
10:59

Upravo tako, za "vrhunske" igrace se daje 10+ miliona, a za vrhunske 5 miliona.