Lončar za ''Sportske'': ''Niko nema pravo da nam oduzme nadu''

 • Autor: Darko Mitrović

 • 18. jun 2013.

 • 18:38

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

U intervjuu za naš portal, sportski direktor OFK Beograda Zoran Lončar napravio je osvrt na proteklu sezonu, otkrio šta možemo očekivati tokom prelaznog roka kad su ''Romantičari'' u pitanju, kao i ambicije kluba u narednoj sezoni.

Lončar za ''Sportske'': ''Niko nema pravo da nam oduzme nadu''
Foto: ofkbeograd.co.rs
Zoran Lončar je ocenio da je minula sezona za ''Romantičare'' bila uspešna, iako početak šampionata nije nagoveštavao plasman na deobu petog mesta na tabeli Superlige i odličan utisak u Kupu Srbije, gde je oružje pred OFK-om položila i Crvena zvezda u četvrtfinalu.

''Posle niza godina kada je plasman OFK Beograda bio ispod sredine tabele i čak borbe za opstanak, uspeli smo da napravimo ove sezone rezultat koji nas je vratio u gornji dom. 

Takođe smo igrali i polufinale kupa Srbije, ali i afirmisali veliki broj mladih igrača. Ukoliko se uzme u obzir da je afirmacija mladih sa visokim rezultatima nespojiva, smatramo sezonu uspešnom.

Nadao sam se da možemo da napravimo ovakav rezultat, ali nisam očekivao, nakon lošeg starta'', izjavio je za ''Sportske'' Zoran Lončar.

U poslednjem kolu minulog šampionata duel OFK Beograda sa BSK-om je privukao dosta pažnje, obzirom da je Borčanima to bio presudni meč u borbi za opstanak.

Uoči meča bilo je svakakvih spekulacija i komentara, ali su ''Romantičari'' pokazali maksimalni profesionalizam, ne ostavljajući sumnje u regularnost te utakmice, a Lončar poručuje svima da će OFK tako nastaviti i ubuduće, bez obzira na mišljenja pojedinaca u javnosti.

''Mi nismo igrali pod pritiskom, pritisak nam je najmanje potreban. Imali smo plan da  posle revanša polufinala kupa odigramo do kraja prvenstva sa jednim timom koji će ostaviti trag u srpskom fudbalu, čiji je prosek 19,2 godine i iz predostrožnosti da ne bismo izazvali spekulacije.

Mi smo bili prinuđeni da izmenimo plan i da počev od utakmice sa Radničkim 1923, pa sve do poslednjeg kola kombinujemo sastav, tako da su naši momci koji treba da nose glavni teret prvenstva u narednoj sezoni ostali uskraćeni za minutažu koja bi im bila bila dragocena u novoj sezoni.

''Sve sumnje smo razbili poštenom igrom, ponavljam, na uštrb plana i orijentacije OFK Beograda. Sve 'neverne Tome' obaveštavam da će OFK Beograd da se isključivo drži svoje politike, ma šta ko mislio i da ćemo tim sastavljati mi, a ne javnost i da neće drugi da nam ukazuju koji igrači trebaju da igraju'', poručuje sportski direktor ''Romantičara''.

Aktuelan je prelazni rok, u utorak je objavljena i informacija o prelasku golmana Milana Lukača u Partizan, a sudeći po rečima sportskog direktora OFK-a, ovog leta treba očekivati više odlazaka, nego dolazaka na Karaburmu.

''Dovešćemo pet igrača, a napustiće nas deset. Ovu razliku od pet igrača nadomestićemo upravo onim igračima koji nisu imali prilike da u finišu sezone pokažu svoj kvalitet, a sve zbog sumnjičave javnosti. Dovešćemo pet igrača iskusnih i sa zavidnim stažom u JSL'', uverava Lončar.

Za kraj i pitanje da li ''Romantičari'' sledeće sezone mogu da naprave i korak dalje i izbore plasman u Evropu.

''Kad god počinje sezona, OFK Beograd ima ambicije da se bori i za titulu i za kup. Možda u ovom trenutku nije realno da imamo takva očekivanja, obzirom da imamo 18 igrača ispod 20 godina, ali ako imaš visoke zahteve, veća je verovatnoća da ćeš se primaći vrhu. Niko nema pravo da nam oduzme nadu'', zaključio je Lončar.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari