LN - Srbija u trećem šeširu posle dva kola!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 12.09.2018.
14:27
Izvor: Sportske.net

Pisali smo u utorak o tome šta znači dobar plasman u Ligi nacija. Nakon što je kompletiran septembarski "prozor" možemo da vidimo kakav bi bio položaj Srbije na žrebu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

U utorak je kompletiran septembarski "prozor" u Ligi nacija čime je već odigrana trećina takmičenja po grupama.

Još jedan oktobarski i jedan novembarski "prozor" i znaćemo kako će evropske reprezentacije biti podeljene po šeširima pred decembarski žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pisali smo u utorak, plasman u Ligi nacija određuje u kom šeširu će završiti reprezentacija i postoji jasan obrazan po kom se nacionalne selekcije rangiraju.

Prvi šešir činiće reprezentacije iz Lige A, a samo dve najlošije plasirane završiće u drugom šeširu. Na osnovu ostvarenih rezultata posle septembarskih utakmica u drugom šeširu bi završili Hrvatska i Island.

Šablon ide dalje ali ga sada nećemo nabrajati. Dovoljno je reći da je Srbija trenutno najbolja drugoplasirana selekcija u Ligi C i kao takva bi zajedno sa Norveškom završila u trećem šeširu.

Sesiri

Podsećamo, radi se o šeširima iz kojih će biti žreban sastav grupa za evropske kvalifikacije. Pred vama je sastav tih šešira na osnovu učinka reprezentacija u Ligi nacija nakon septembarskih mečeva.

PRVI ŠEŠIR:
Francuska
Švajcarska
Portugal
Španija
Nemačka
Belgija
Poljska
Engleska
Italija
Holandija

DRUGI ŠEŠIR:
Hrvatska
Island
Ukrajina
Rusija
Bosna i Hercegovina
Danska
Češka
Turska
Severna Irska
Vels

TREĆI ŠEŠIR:
Slovačka
Švedska
Austrija
Republika Irska
Škotska
Finska
Bugarska
Crna Gora
Srbija
Norveška

ČETVRTI ŠEŠIR:
Mađarska
Albanija
Izrael
Grčka
Kipar
Rumunija
Estonija
Slovenija
Litvanija
Luksemburg

PETI ŠEŠIR:
BJR Makedonija
Gruzija
Kosovo*
Andora
Belorusija
Farska Ostrva
Jermenija
Lihtenštajn
Azerbejdžan
Letonija

ŠESTI ŠEŠIR:
Moldavija
Kazahstan
San Marino
Malta
Gibraltar

Srbija ne bi mogla da završi u istoj grupi sa selekcijama iz trećeg šešira, a recimo i to da ćemo u evropskim kvalifikacijama imati šest grupa po pet i isto toliko sa šest selekcija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 12.09.2018
23:08

Ja se nadam da Srbija ima dovoljno snage da pobedi u grupi. Za to nam je potrebna pobeda u Crnoj Gori i najmanje nerešeno u Rumuniji u sledećem prozoru*. Naravno i dve pobede kod kuće (Litvanija, Crna Gora) u poslednjem. To bi donelo i treći šešir, ali i F4, a to znači dve pobede do plasmana na EP (i bez kvalifikacija; ne znam kad se šta igra, ako se prvo igraju kvalifikacije, onda bi to mogao biti svojevrsni rezervni plan, ako se kroz kvalifikacije ne plasiramo). Mislim da svi još jednom treba da pogledaju (ako su u mogućnosti) naše poslednje utakmice i uporede sa utakmicama protiv Austrije i Gruzije u kvalifikacijama za SP, na primer, pa da uvide da sad zaista stvaramo i tim i igru i da to malo podrže.

avatar
Phenomenal
Wednesday, 12.09.2018
14:32

Na osnovu cega su Bugari u trecem sesiru da mi je znati... Nzm kad sam ih zadnji put video da su ucestvovali na nekom takmicenju, barem ne u fudbalu...

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 12.09.2018
15:36

Pa vec pise, rangira se po ligi nacija a tu su pokazali vise od nas i imaju max 6 bodova