LN - Srbija gost u polufinalu, hoće li u finalu imati prednost domaćeg terena?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 21.11.2018.
10:35
Izvor: Sportske.net

Poredak prvoplasiranih selekcija u četiri grupe C divizije odredio je ko će imati prednost domaćeg terena u polufinalnim mečevima plej-ofa.

Beta/Miloš Miškov/Ds
Beta/Miloš Miškov/Ds

Povezane vesti

Još uvek govorimo hipotetički, pod uslovom da "Orlovi" ne obezbede plasman na Evropsko prvenstvo putem kvalifikacija, ali nije zgoreg znati šta nas čeka i kako izgleda alternativni pravac na putu ka kontinentalnom šampionatu.

Srbija je osvajanjem prvog mesta u četvrtoj grupi C divizije u UEFA Ligi nacija stigla na dva koraka od plasmana na Evropsko prvenstvo, a nakon sinoćnih mečeva saznala je i ko joj stoji na putu ka realizaciji tog cilja.

"Orlovi" će u potencijalnom polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo, odnosno završni turnir C divizije Lige nacija igrati protiv selekcije Norveške i to na gostujućem terenu.

Na mini tabeli prvoplasiranih selekcija iz grupa C divizije Srbija je zauzela treće mesto, iza Škotske i Norveške, a ispred Finske. Ovde su naravno uračunati bodovi osvojeni protiv drugog i trećeg u grupi jer je Škotska imala samo dva rivala.

Tabela c divizija

Prvoplasirani na prikazanoj tabeli biće domaćin četvrtoplasiranom u polufinalu završnog turnira C divizije, a drugoplasirani će ugostiti trećeplasiranog.

Tako će Škotska biti domaćin Finskoj, a Norveška reprezentaciji Srbije u polufinalu. Igra se na jednu dobijenu utakmicu, a domaćin finala biće određen žrebom.

Za kraj, recimo i to da će mečevi završnog turnira C divizije biti igrani nakon završetka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, odnosno na proleće 2020. godine.

Ukoliko neka od pomenutih selekcija plasman na kontinentalnu smotru obezbedi kroz redovne kvalifikacije šansa za popravni ukazaće se Bugarima, a na red čekaju Izrael, Mađarska i Rumunija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Wednesday, 21.11.2018
12:58

Možemo da se nosimo sa Norveškom, mislim da smo objektivno kvalitetniji od njih, ali kao i uvek bojim se balkanskog mentaliteta. Da imamo samo malo drugačiji pristup, da imamo želju veću nego strah od pobede, da nam je taktika daj gol pa onda daj još bar jedan, možda bi sa sigurnošću rekao da ih prolazimo. Često damo prvi gol protivniku pa se onda povučemo i čuvamo rezultat. Zbog toga smo i ispali u grupnoj fazi svetskog prevnstva. Napad je najbolja odbrana.

avatar
BloodY RippeR
Wednesday, 21.11.2018
15:52

Zbog takvog razmisljanja mi smo ovde sad na 3 mestu a mogli smo glat da budemo 1

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 21.11.2018
12:55

Ova tri rivala su level i grupe koju smo imali, dakle apsolutni smo favoriti nebitno gde se igra.

avatar
Goran.984
Wednesday, 21.11.2018
12:12

Ako bilo koje prve dve pomenute prodju klasicne kv Srbija ce biti domacin...ili mozda nece ako ona prodje kv.

avatar
Ccedo
Wednesday, 21.11.2018
11:58

Trebali bi da se prosetamo do finala.Ipak zbog selektora i naseg mentaliteta mislim da ce finale biti Norveska - Finska nazalost.