LN - Kako su potencijalni rivali "Orlova" počeli kvalifikacije?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 27.03.2019.
13:10
Izvor: Sportske.net

Selekcije Norveške, Finske i Škotske odigrale su po dve utakmice na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Epa/Robert Ghement
Epa/Robert Ghement

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je novi kvalifikacioni ciklus remijem sa Portugalom u Lisabonu, a njeni potencijalni rivali u baražu zaplasman na Evropsko prvenstvo odigrali su po dva meča.

Reprezentacije koje su uz Srbiju osvojile prva mesta u svojim grupama C divizije Lige nacija ostvarile su polovičan učinak.

Norvežani su u prvom kolu Grupe F poraženi od Španije (2:1) u Valensiji, a juče su remizirali sa Švedskom (3:3) u Oslu. Posle dva kola Norveška je peta na tabeli Grupe F sa jednim bodom, a ispred nje su Španija, Švedska, Rumunija i Malta.

Bolji utisak od Norveške ostavila je selekcija Finske, uprkos startnom porazu u Udinama od Italije (2:0). Finska je u utorak savladala Jermeniju na gostovanju u Jerevanu (0:2) i to je rezultat koji ovu selekciju stavlja u dobar položaj pred junske mečeve sa BiH i Lihtenštajnom.

Škotska je na startu kvalifikacija dobila lekciju u Nursultanu (bivša Astana) gde je poražena od Kazahstana sa 3:0. Trijumf nad San Marinom (0:2) u drugom kolu samo je donekle popravio utisak jer Škote tek čekaju najteži mečevi u Grupi I.

Podsećamo da su Srbija, Norveška, Finska i Škotska reprezentacije koje su kroz takmičenje u C diviziji Lige nacija izborile plasman u baraž, pa će u slučaju da podbace u kvalifikacijama imati rezervnu opciju da stignu do Evropskog prvenstva.

Baraž mečevi za plasman na Evropsko prvenstvo igraće se narednog proleća.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke