Ljupko odlazi kao pobednik - Legendarni stručnjak objavio kraj karijere!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.10.2016.
15:51
Izvor: Sportske.net

Čovek koji je sa Crvenom zvezdom ostvario najveći uspeh u istoriji našeg klupskog fudbala doneo je iznenađujuću odluku ovog vikenda i potvrdio da mu je Levski bio poslednji klub koji je vodio u karijeri.

pfclitex.com
pfclitex.com

Povezane vesti

Posle nešto više od pet meseci na klupi Levskog iz Sofije, 69-godišnji srpski stručnjak Ljupko Petrović odlučio je da podnese ostavku, posle čega je u razgovoru sa bugarskim novinarima potvrdio da posle Levskog više ne namerava da vodi nijedan klub.

Ova njegova odluka je naišla na veliko iznenađenje u Bugarskoj, s obzirom da je njegov tim lider na tabeli nacionalnog šampionata, da je jedini neporažen u 11 odigranih kola i da u ovom trenutku ima dva boda prednosti u odnosu na ekipu Ludogoreca, bugarskog predstavnika u Ligi šampiona.

Prema informacijama iz Bugarske, Ljupko je ovu odluku doneo neposredno pred utakmicu sa ekipiom Beroe koju je Levski dobio sa 2:0.

Naravno, posle meča, novinari su ga bukvalno ''opkolili'' u miks zoni, a Ljupkov razgovor sa njima možete da vidite OVDE.

U najkraćem, Petrović je objasnio da je bio pod velikim pritiskom u poslednjih nekoliko meseci, da ne želi da dalje ugrožava svoje zdravlje, ali i da mu se nisu dopali pojedini tekstovi o njemu u tamošnjim medijima. Ipak, naglasio je da na rastanku ne želi da kaže nijednu lošu reč o Levskom koji doživljava kao svoj klub, baš kao i Crvenu zvezdu.

Bugarski novinari spekulišu da je pravi razlog ovakve Ljupkove odluke navodni sukob sa sportskim direktorom Stanislavom Angelovim.

Ljupko Petrović je u bogatoj trenerskoj karijeri vodio sa klupe čak 21 klub, a ubedljivo najveći uspeh ostvario je, naravno, 1991. godine sa Crvenom zvezdom, osvajanjem Kupa šampiona. Titule prvaka države osvajao je, osim Zvezde, i sa Vojvodinom i sa Levskim.

U prilogu pogledajte neke od najupečatljivijih detalja iz Ljupkove karijere...
--
--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Гроф Доктор фудбала
Monday, 24.10.2016
10:43

Какав Господин каква легенда. Љупко хвала ти за све.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Sunday, 23.10.2016
22:32
avatar
Red Wolf
Sunday, 23.10.2016
22:30
avatar
Don Silvio
Sunday, 23.10.2016
19:35

hvala mu za sve. Trebalo mu je dati sansu da preuzme reprezentaciju jer je imao dovoljno iskustva za takav posao ali je nekako guran uvek po strani vazno je da su prednosti imali likovi poput curcica...