Ljupko odgovorio svima koji se podsmevaju Zvezdi posle pariskih 1:6

Autor: Darko Mitrović
subota 06.10.2018.
10:19
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Možda takve reakcije još više bole nego sam rezultat?

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Crvena zvezda je u sredu na ''Parku prinčeva'' osetila svu snagu Pari Sen Žermena, vratila se kući sa šest lopti u svojoj mreži, i pored nekoliko odličnih odbrana svog golmana Milana Borjana.

Posle tog susreta usledile su brojne reakcije i u Srbiji i u regionu, među njima i one koje ''dosoljavaju'' Zvezdinu bolnu ranu.

Sve to nije promaklo ni Zvezdinom trofejnom treneru, čoveku koji je crveno-bele 1991. godine doveo do titule prvaka Evrope, Ljupku Petroviću.

On se na tu temu oglasio u izjavi ''Žurnalu'' i uputio jasnu poruku svima koji se sada raduju Zvezdinom debaklu na ''Parku prinčeva''.

''Mnogi se raduju ovome, ali nije fer, nije pošteno. Naši smo, valjda, pobogu. A, ponašamo se kao krvni neprijatelji'', poručio je Petrović.

On smatra da se Zvezda do prvog gola Nejmara u 20. minutu dobro nosila sa vrhunskom ekipom PSŽ-a, ali da je potom do izražaja došlo neiskustvo njenih igrača, od kojih je, kako kaže, mnogima do sada najznačajnija utakmica bio derbi sa Partizanom.

''Ko to nije hteo, ili želeo da vidi je njegov problem'', uverava Ljupko.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Saturday, 06.10.2018
12:45

Kako sada neiskustvo, posle toliko evropskih utakmica bez poraza, a i prosle sezone je vecina ovih igraca igrala.

avatar
magister
Saturday, 06.10.2018
12:27

Peckanja uvek ima i biće. Realno - razlika u klasi je očigledna. Mi ovde jednostavno ne igramo isti fudbal kao PSŽ i slični. A trčimo isto i više i treniramo isto i više. Voleo bih da tako iskusan trener to prokomentariše. Kad na to dodamo činjenicu da talenata očigledno ima, jer smo u uzrastima do 18 makar ravnopravni, očigledno je da postoje neke greške, verovatno baš u radu trenera. PSŽ se razgoropadio, nije se zadovoljio sa 2,3, išlo im je Zvezda u odbrani protiv brzih igrača ima veliki problem - i to je to.

avatar
magister
Saturday, 06.10.2018
14:01

Moram da dodam. Najbolje postavljen i organizovan sistem je NBA. Pa iza toga - PL. NBA zato što pre svega odavno imaju opredeljenje za - igru. Računaju - ta igra postoji samo ako je publika prati. Jedno vreme, ne znam da li još uvek, bila je zabranjena zona. Zato što usporava igru i to publika ne voli. Znači: organizacija razmišlja o svakom aspektu da bi igru učinila boljom. Da li se tamo pitaju da li može da se pregleda snimak i utvrdi da li je nešto bilo ili nije? Plus, određeni balans među klubovima. Umesto slobodnih pregovora - draft. Spisak igrača po kvalitetu i atraktivnosti i redosled klubova koji imaju pravo da biraju (kao bušembaši, kad sam ja bio mali). I ograničenje u visini plata i pojedinačno i ukupno po timu, tako da niko ne može da se jako izdvoji i zauvek vlada. Tu je još jedan element - škole košarke su pri školama i univerzitetima, i besplatne su, u njih dolaze zahvaljujući talentu i kvalitetu, ne zato što njihovi roditelji dobro plate. Pa kad sazreju stignu na draft. Verovatno ne može sve da se preuzme, ali da organizacija, FSS, počne da razmišlja, makar o proterivanju nasilnika sa stadiona, o uvođenju VAR-a (sa ćelindžom!), možda o posebnom nagrađivanju za otvoren i brz fudbal i o organizovanju kampova za trenere da nauče da uvedu takav fudbal u Srbiju (jer mi ovde treniramo više, trčimo više, a igramo 5x gore, mora da tu ima nešto). A možda i o nekim radikalnijim potezima u organizaciji fudbalskog sporta, jer ovo što već dve, tri decenije gledamo - ne valja.

avatar
Sasha_Voj
Saturday, 06.10.2018
19:43

Prijatelju u kojoj državi ti živiš? Ovde ti je broj jedan parovi, pa mica trofiteljka, kockar pa tek onda na 27. mestu obrazovanje

avatar
Sladjan Radisavljevic
Saturday, 06.10.2018
14:38

Nema samo Zvezda problem protiv brzih napadača to je i problem Partizanu a i našoj reprezentaciji tj naši defanzivci su oduvek bili spori.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 06.10.2018
11:30

Ljupko, treba ih razumeti, to su kompleksi.

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Saturday, 06.10.2018
10:57

Apsolutno je to glupavo (da su izgubili od Napolija pa i da kazes), ali, to je rivalstvo i toga ce uvek biti, ne samo ovde nego svugde u svetu. Zar neko misli da ne bi bilo tako i da smo mi bili na njihovom mestu?

avatar
DekiStankovic5
Saturday, 06.10.2018
12:34

Bilo bi apsolutno isto,tu nema sta,sto se tice navijaca.A sto se tice funkcionera ne bih bas rekao da bi bilo isto,to je dno dna.

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Saturday, 06.10.2018
14:04

Slazem se, vasi su probili dno.

avatar
Südkurve München
Saturday, 06.10.2018
10:28

To Ljupko, svaka cast