"Ljudsko oko ovo ne vidi" - Rešena dilema oko Partizanovog vodećeg gola

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 18.02.2019.
23:31
Izvor: Sportske.net

Nije bilo mnogo spornih situacija u 22. kolu Super lige, ali je situacija iz Bačke Palanke izazvala posebnu pažnju među navijačima "večitih".

Beta/Dragan Gojić/Ds
Beta/Dragan Gojić/Ds

Povezane vesti

Partizan je ubedljivo savladao OFK Bačku na startu prolećnog dela sezone, ali su pristalice Crvene zvezde posle duela na stadionu "Slavko Maletin Vava" komentarisale kako su crno-beli poveli neregularnim golom.

Nemanja Nikolić je doveo Partizan u vođstvo u 7. minutu, a loptu je dobio od Zorana Tošića koji je želeo da šutira. Napadač Partizana bio je na ivici ofsajda, a sudijskom analizom je utvrđeno da je Nikolić bio u liniji sa defanzivcem OFK Bačke.

"Pravilo ofsajda kaže, da igrač bilo kojim delom tela mora da bude ispred poslednjeg igrača odbrane da bi bio u ofsajd poziciji, osim ruke", objasnio je sudijski analitičar TV Arena sport Igor Radojčić.

Dobru odluku doneo je Milovan Ristić, a Radojčić je ocenio da je pomoćnik Milorada Mažića reagovao na osnovu iskustva i znanja koje poseduje.

"Ovo je odluka za VAR. Verujte mi, moram da priznam da ovo oko ne može da registruje. Sudija je tamo gde treba da bude, ali ovakve odluke se donose samo na bazi iskustva i znanja. A to da je neko video ovo, medicina je dokazala da ljudsko oko ovo ne može da vidi", zaključio je Radojčić.

Jasno je dakle da je Nikolićev gol regularan, ali sama analiza ove situacije potvrđuje da bi VAR sistem mnoge stvari učinio jednostavnijim u srpskom fudbalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan_PFC
Tuesday, 19.02.2019
17:54

go cist ko suza, ali kad ti od 9 komentara 8 postave zvezdasi cvemu onda rasprava ............ recimo da je pomocni sudija 2 puta pogresio, prvo kad nije svirao ofsajd kosovicu na petercu, sreca kosovic promasio inace bi nas razapeli zvezdasi po novinama, a zatim kad je svirao ofsajd i ponisten regularan go rikarda (to naravno niko nespominje i niko neanalizira), ali ljudi to su situacije gde bukvalno odlucuju centimetri i vi se ljutite na sudije? pa ja sam gledao replay 2-3 puta da uhvatim situaciju, rezija zaustavlja snimak, stavite se na mesto pomocnog sudije .......... budite malo ljudi

avatar
Gogi-11
Thursday, 21.02.2019
18:34

Kako ovakve ofsajde vidi u evropi???

avatar
Realan_PFC
Friday, 22.02.2019
07:37

a ko kaze da nisu gresili i u evropi ........... razlika je sto u evropi se neprica toliko o sudjenju kod tih sitnih gresaka (mozda samo u italiji) kod nas se dize polemika oko obicnog auta a kamoli necega veceg ............. mazic odradio odlican posao, pomocni sudija 2 greske kod ofsajda gde su milimetri odlucivali, netreba ga razapinjati, desava se

avatar
Pipo Inzagi
Tuesday, 19.02.2019
12:28

Mnogo toga u vezi franjevaca ljudsko oko ne može da vidi....

avatar
Misosesic
Tuesday, 19.02.2019
12:21

Vidim sada nema pristalica Partizana da se bune na suđenje i da kažu pa doklen vise.Čist ofsajd ali sada je sve dobro.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 19.02.2019
11:01

Kakav idiotizam.

avatar
Gogi-11
Tuesday, 19.02.2019
10:24

Bas čudno da najbolje oči evrooe i sveta ne migu ovo da vide ali nije ni strasno samo je čudno da te iste oči nisu videle penale nad trujicem i boaciem pa nisu videle divljacke startive mesara za lomove nogu jovicicu i mudrinskom kid jovicica cak ni faul nije sudjen a u prva tri ova vrlo vazna slucaja odluke su isle u korist jednog kluba, zato i ne čudi da su i ovoga puta prevideli ponovo u intetes istig kluba čudno ali nije slučajno karadzic je bas zaduzio dotučni sudiski tim jer bez njega ne bi ni videli evropu....

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 19.02.2019
10:22

Naravno da je za VAR, a zašto ga nema i zašto se uglavnom seciraju samo situacije u kojima postoji mogućnost da Partizanov protivnik bude oštećen i zvezda, a ne i obrnuto? Gde je analiza o dva nedodeljena žuta Milunoviću u prvih 35 minuta, gde je analiza drugog zvezdinog gola? I VAR, ali i strane sudije.

avatar
MALI PLAVI
Tuesday, 19.02.2019
06:26

Nemamo ni čestite kamere za prenos utakmice, a hoćemo VAR koji je 200 puta skuplji.

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 19.02.2019
02:46
avatar
UGASICE SE partizai
Tuesday, 19.02.2019
00:36

Pa dobro,ovde je igrac samo pola metra ispred zadnjeg igraca odbrane,to ne mozes da vidis,ali zato par milimetara da li je lopta presla gol liniju,to strucnjaci odmah vide :D

avatar
Impozantno
Tuesday, 19.02.2019
01:32

To je to dokaz vase realnosti,pola metra ofsajd,dva metra usla u gol nije stigo Stojkovic,lopta nije bila u autu bila je bar metar,dva od linije i tako.

avatar
Man united
Tuesday, 19.02.2019
22:19

Ма, шта два? Десет метара најмање...