Ljudi, ne brinite! Rukavina zna kako protiv Ronalda! Primetio je i rupu u njihovoj odbrani...

Autor: Darko Mitrović
subota 23.03.2019.
14:50
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Ovo je recept za uspeh u Lisabonu?

Epa/David Hecker
Epa/David Hecker

Povezane vesti

Naš najstariji, ali još uvek standardni reprezentativac Antonio Rukavina je tokom nekoliko godina provedenih u Španiji imao više prilika da se suprotstavi Kristijanu Ronaldu, pa uz podsećanje na te duele iznosi i predlog kako bi ''Orlovi'' trebalo da igraju u ponedeljak u Lisabonu, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

''Protiv takvih igrača, koji su jaki individualno, mora da se brani kolektivno. Jako malo situacija sam imao jedan na jedan protiv Brazila, timski smo ih čuvali, tako moramo i u ponedeljak.

Imali smo dosta duela, pre je igrao više na levoj strani, sad je u sredini, bilo je tu svega, ali nikada nije bilo čarki.

Kada igrate protiv Real Madrida u inferiornom ste položaju, postoji poštovanje, ali u ponedeljak će to biti duel timova koji su favoriti za odlazak na EP'', izjavio je Rukavina u izjavi za ''Žurnal''.

Rukavina ističe da su reprezentativci sinoć pažljivo ispratili utakmicu između Portugala i Ukrajine koja je završena bez golova i s tim u vezi izneo je još neke svoje zaključke.

''Protiv ekipe kao što je Porgugalija ne možeš da kažeš da ćeš imati loptu 90% u nogama, kao i protiv Nemaca, dosta vremena smo proveli u defanzivi, ali onda može da se dosta toga uradi u tranziciji.

Sinoć smo videli da tu ima dosta prostora, pogotovo što nazad ostaju sa samo dva štopera, a mi sada imamo i Tadića i Mitrovića, kao i dobre bočne igrače, moćemo više da zadržimo loptu i da ugrozimo Portugalce'', zaključio je Rukavina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
fadsasdfads
Saturday, 23.03.2019
17:29

Hahahah komedija kao i patuljak sa Argentinom 😂

avatar
Badr Hari
Saturday, 23.03.2019
16:27

Sa izlizanim je lako: uvek jedan defanzivac u njegovoj neposrednoj blizini da mu smeta i jos jedan relativno blizu da mu uzme loptu ako slucajno 2-3 puta probije ovog prvog i bice kao da nije ni igrao. Sa ostatkom Portugala ce vec biti znatno teze i za to ce nam trebati vrlo dobra kolektivna igra.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 23.03.2019
16:05

Pardon, ne moze Kostic, onda ona druga verzija.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 23.03.2019
16:02

Dmitrovic- Gajic/Rukavina, Milenkovic, Veljkovic/Spajic, Bogosavac (Gajic, a mozda cak i Rukavina levo, sto da ne?)- Maksimovic, Lukic- Tadic, Ljajic, Kostic- Jovic/Mitrovic. Takodje, mozda ne bi bilo lose Lazovic desno, D.T. na 10, a Ljaja levo.