Ljajić objasnio "onaj" promašaj

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 26.03.2019.
15:54
Izvor: Sportske.net

Reprezentativac Srbije Adem Ljajić objasnio je kako je propustio veliku priliku na jučerašnjoj utakmici sa Portugalom.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Devet udaraca ka golu reprezentacije Portugala uputili su prethodne večeri izabranici Mladena Krstajića, a jedan od šest koji nisu išli u okvir gola bio je onaj Ljajićev u nastavku utakmice.

Prvotimac Bešiktaša našao se u odličnoj prilici posle akcije po desnoj strani, ali je kao u duelu sa Nemačkom loše zahvatio loptu i prebacio prečku.

"Nisam lepo 'legao'. Nisam znao da sam usamljen, u suprotnom bih primio loptu i probao iz drugog dodira. Nisam i šta da se radi, dva puta iste šanse i dva puta preko gola", rekao je Ljajić, a prenosi "Blic".

Srbija je sinoć u Lisabonu remizirala sa aktuelnim šampionom Evrope (1:1), a "Orlovi" su imali dosta sreće jer je sudija Marčinjak u završnici poništio odluku nakon što je dosudio penal za domaće.

"Jeste lopta pogodila u ruku Antonija, ali je pre toga u glavu... Koliko ja znam pravila to nije penal jer se ne svira kada te prethodno udari u neki deo tela. Sudija je opravdano poništio penal", poručuje Ljajić.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama Srbija igra 7. juna protiv Ukrajine i Ljvivu.

"Sledeći meč je jako bitan, video sam i da su Ukrajinci u finišu došli do pobede u Luksemburgu. Biće teško, ali kao što smo išli na pobedu u Lisabonu tako ćemo i tamo. Ukrajina nije Portugalija i sa njima ćemo igrati ravnopravnije. Verujem da smo čak i bolji. Ako pobedimo napravićemo veliki korak ka EP", ističe Ljajić.

Posle dva kola u Grupi B vodi Ukrajina sa četiri osvojena boda, a slede je Luksembur sa tri i Portugal sa dva boda iz dva meča. Srbija je četvrta sa jednim bodom i utakmicom manje u odnosu na ostale rivale, dok je Litvanija poslednja bez bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 27.03.2019
00:33

Ljajiću, mogao si da rešiš utakmicu. U formi si, lopta te *sluša*, ali način realizacije je - pogrešan. Kažeš nisi *legao* i to je tačno. Oba puta je to bio šut unutrašnjom. To rade igrači koji nisu sigurni u pokušaj da je zahvate punom ili još bolje, da u padu je zahvate poluvolejom i zakucaju. Po meni, to ti je znak da treba da vežbaš šut iz trka i lopti padalica i nadolazećih, poluvisokih, skakutavih. Da si malo konkretniji u napadu i da popraviš realizaciju, promenio bi tok karijere. Tadić je upravo to uradio u poslednje 2, 3 godine. Ranije nije bio ni upola ovako konkretan.

avatar
Stevan Sremac
Tuesday, 26.03.2019
20:23

Mnogo bre vučeš loptu i usporavaš akcije ali, sve u svemu solidan.

avatar
RedDevil612989
Tuesday, 26.03.2019
20:19

Mene bi bilo sramota da ono komentarisem a kamoli da pokusam da se opravdam. Cist zicer je promasio. Jedanod najslabijih u nasoj ofanzivnoj liniji i cudim se otkud vise on u reprezentaciji.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 26.03.2019
18:51

A zasto nisi znao da si sam? Pogodila u glavu pre ruke?

avatar
magister
Wednesday, 27.03.2019
00:28

Mr Rev, pa čini mi se da je objavljena i fotka na kojoj se to vidi? Ima i objašnjenje da po važećim pravilima - to nije penal. I realno, da igraju dva npr. kineska kluba i da ne navijam nizakoga, ja ga ne bih svirao ako je lopta prvo igrača pogodila u glavu i spustila se na ruku, jer, to se i videlo na snimku, ta lopta uopšte nije bila opasna po gol, ni na jedan način. Da ga nije pogodila u ruku - odskočila bi tu na 2m od gola, tačno Dmitroviću da je pokupi, ko da mu je igrač vratio. To je moj utisak, i zato mislim da nije bio penal. Ali, prihvatam da je to možda i posledica moje prevelike želje da je zaista tako, pa zaslepljen - ne vidim ispravno.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 27.03.2019
08:25

Ako ga je pogodila u ruku tek nakon prethodnog odbitka od glave (tacnije, nosa), to onda nije penal jer stvarno nije bila neka opasna situacija. Sa druge strane, ne bih uvek primenjivao to za odbijanje, to pravilo je sigurno postavljeno fleksibilno da bi bilo primenjivano sa smislom.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 26.03.2019
16:58

Ja sam u prvi mah mislio da je sudija (linijski) mahao ofsajd, jer u suprotnom Portugal bi imao korner, posto je svakako igrao zadnji Rukavina loptom pre njenog izlaska.